Милош Ковић: Коме остављате Србе и светиње на Косову – Харадинају и Тачију?

Све поруке које стижу од председника Александра Вучића указују да је спреман да се одрекне Косова, рекао је проф. Ковић на ТВ РАС

Др Mилош Ковић (Фото: Јутјуб)

Милош Ковић, српски историчар и ванредни професор на Филозофском факултету Универзитета у Београду био је гост емисије „А шта ви мислите“ на ТВ Рас. Он је говорио о Космету, ЕУ уценама и условима из Брисела.

Он је указао да све поруке које стижу од председника Александра Вучића указују да је спреман да се одрекне Косова. Он је критиковао и Дачићеву иницијативу о подели Косова и Метохије са Шиптарима.

– Све што председник и његови министри има да кажу је да је тешко, да треба да почнемо да се ослобађамо митова, а сви добро знамо да је реч о Косову и Косовском завету који је суштина Српства. Исидора Секулић каже да није „Српство школа и држава, Српство је Косово“. Вучић каже заборавимо Косово, гледајмо од чега се живи и нисам ја ту да бринем о Небеској Србији него о земаљској. Министар спољних послова каже поделимо Косово. Па где ћете га господо делити? Где? Узећете северно од Ибра па ћете оставити 70 000 наших грађана и све светиње доле. Коме ћете их оставити? Рамушу Харадинају и Хашиму Тачију?, упитао је Ковић Вучића и Дачића.

Ковић се заложио за замрзавање конфликта и истакао да власт игнорише тај став иако је то став већине интелектуалаца која се изјаснила о унутрашњем дијалогу.

 

 

 

Извор: Стање ствари