Тачи: „Београду стало више до територије, него до Срба“

taci teroristaБЕОГРАД, 10. априла 2013. – Ратни злочинац Хашим Тачи изразио је уверење да ће Београд и Приштина потписати споразум, али да ће највећи губитници, уколико не буде договора, бити Срби са севера Косова.

„Уколико се споразум не постигне, највећи губитници ће бити Срби на северу Косова… Није коректно и фер од стране руководства обе стране да им ускрате наду и врате вољу за бољим животом“, рекао је Тачи у интервју за нови број београдског недељника Нин.

Ратни злочинац Тачи је додао да на Косову не могу постојати паралелни системи у полицији и судству, нити било каква сличност са статусом Републике Српске јер су, како каже, околности другачије.

Лидере у Београду Тачи је критиковао рекавши да им је „више стало до територије, него до Срба“, али да верује да је дошло време да почну да одлучују рационално, а не емотивно.

ратни злочинац  је затражио измену Резолуције 1244 УН и навео да је о томе већ говорио на седници Савета безбедности.

„Занимљиво је да ниједан представник у СБ УН нешто тако није одбио, нити је то коментарисао. То је добра порука“, рекао је Тачи.

„Уколико додје до споразума, треба да преузмемо одговорност за његову имплементацију“, која следи после усвајања акционог плана са којим би требало да се сагласе обе стране у преговорима, најавио је такозвани председник нелегалне Владе Косова.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП