Министарство одбране Русије: Приликом пада транспортног авиона у Сирији погинуло 39 припадника руских оружаних снага

У војном авиону Ан-26 који се у уторак срушио у Сирији била су 33 путника и шест чланова посаде и сви су они били руски војници, саопштило је синоћ Министарство одбране Русије. Авион се срушио приликом слетања на аеродром Хмејмим у Сирији.

У паду руског војног транспортног авиона Ан-26 у Сирији погинуло је 27 официра, а један од њих имао је звање генерал-мајора. Међу погинулима су и заставници и војници по уговору, саопштило је Министарство одбране Русије.

У авиону, како је наведено у саопштењу, није било ниједног цивилног лица.

Саопштено је, такође, да су током слетања авиона временски услови били погодни. Авион је летео од авио-базе Квајрес у Алепу ка Хмејмиму. Командант посаде је био пилот прве класе.

„Летео је у овом типу летелице више од 3.000 часова и у више наврата је слетао на аеродром Хмејмим“, наведено је у саопштењу.

„Њиховим породицама биће пружена потребна помоћ и подршка“, наводи се у саопштењу, у којем се истиче да на авион није отворена ватра и да комисија Министарства испитује све могуће верзије пада“, преноси Тас с.

Раније данас, руско Министарство је саопштило да је у паду авиона погинуло 26 путника и шест чланова посаде и да је узрок пада летелице највероватније технички квар.

„Према прелиминарним подацима, технички проблем би могао бити узрок рушења авиона“, стоји у ранијем саопштењу.

Како је наведено, несрећа се догодила око 15 сати по московском времену, у тренутку када се авион спремао да слети на аеродром у Хмејмиму у Сирији.

Авион се срушио само 500 метара од аеродромске писте, наводи АП.

Русија, кључна савезница сиријског председника Башара ал-Асада, користи војну базу у Сирији код обале Медитерана, подсећа америчка агенција.

Сирија: У паду руског војног транспортног авиона у Хмејмиму, најмање 32 мртвих

Најмање 26 путника и шест чланова посаде погинуло је у паду приликом слетања руског транспортног авиона Ан-26 у Хмејмиму у Сирији.

Према наводима ББЦ-ја, који се позива на Риа новости, авион се срушио око 15 часова приликом слетања у руску војну базу. Истрага је одмагх покренута, али, како се наводи, прелиминарни подаци указују да је узрок несреће квар у летелици.

(Агенције)

Извор: НСПМ