ДРЖАВО, ЗАШТО СИ ОВО ПРЕЋУТАЛА ОД НАС: У вртићу су тражили електронску потврду вакцинације, када смо је извадили уследио је ШОК. Порекло вакцине – НЕПОЗНАТО!

Одмах да разјаснимо наш став. Моје дете је примило вакцину и ту нема дилеме. Сваки родитељ је обавезан да дете одведе у Дом здравља како би примило вакцину. На тај начин не само да се заштити то дете, већ и сва друга деца око њега.

Наиме, исто колико штете наноси примање вакцине, много већу штету може нанети када дете не прими вакцине.

Са друге стране, брине цела бука коју држава вештачки ствара. Без повода је покренута иницијатива у медијима, а наравно да су се појавили заговорници тезе против. Знате, као у коментарима на великим популарним сајтовима, када се појави било каква вест, увек мора да се појави неки негативац који ће контрирати и имати супротно мишљење.

У овој ситуацији, бринемо о животу деце. То су наша деца, наша будућност, наша љубав. Да ли се играју са њиховим животима?

Београдским медијима се обратила забринута мама Ивана. Она се просто запитала: шта то држава крије од нас?

Објаснићемо ситуацију. Прећутно од стране медија и државе, обданишта у већини београдских општина траже електронску потврду вакцинације детета. Без ње, дете не може у вртић. Пре неколико недеља је затражен картон вакцинације, само на увид. Испоставило се да је лажирања тих картон вакцинације, јер не постоји никакав печат, жиг, потпис итд. Из тог разлога је наредна наредба била: донесите електронску потврду која не може да се лажира.

Као и сви други родитељи, отишли смо код изабраног лекара и чекали добрих сат времена за А4 лист папира. Дете је уредно добило вакцину, тако да је уредна била и електронска потврда. Са наше стране. Са друге стране је држава заказала.

Добро обратите пажњу на изглед електронске потврде вакцинације. Видимо да је порекло вакцине НЕПОЗНАТО! Ко се то игра са нама? Хоћемо да знам порекло вакцина! Морамо знати шта то дајете детету, одакле су те вакцине! Да ли су из Кине? Индије, Малезије? Да ли су из Босне? Не може нико да каже како то није битно.

Добро обратите пажњу и на овај детаљ. За две вакцине са списка је убележено њихово порекло. У питању је енглески поуздан произвођач вакцина ГСК. Сигурно морају да поштују правила, морају да буду транспарентни и по њиховим интерним правилима се не крију иза леђа државе. За све остале вакцине, за остали 90%, не знамо порекло и не знамо шта смо нашој деци дали.

Како може министар ово да објасни? Да није опет нека грешка у систему болница? Зашто за ММР вакцину није написано уопште порекло вакцине? Празно поље! Хеј, зашто то кријете? Неки разлог мора да постоји.

Замолили би да ову вест шерујете у што већем броју, како би дошло до свих медија, а на тај начин извршили министра да одговори: ОДАКЛЕ СУ ВАКЦИНЕ КОЈЕ ПРИМАЈУ НАША ДЕЦА?

Хоћемо да знамо њихово порекло. Имамо и право да их знамо! Министре, понудите одговоре! Не тражимо оставку, само одговоре.

 

 

 

Извор: Политика-експрес