ЕКСПЛОЗИВНИ ИЗВЕШТАЈ УН ТВРДИ ДА СУ ХУМАНИТАРНИ РАДНИЦИ УН СИЛОВАЛИ 60.000 ОСОБА И ДА УН УПОШЉАВА 3.300 ПЕДОФИЛА

Image result for УН

Ова тврдња се налази у бомбастичном извештају, који је бивши званичник УН-а, Ендрју МекЛеод (Andrew MacLeod), прошле године предао секретарки Одељења за Међународни Развој Уједињеног Краљевства (Department for International Development) – Прити Пател (Priti Patel). Звиждач тврди да је у последњој деценији особље УН-а извршило 60.000 силовања, јер су се упуштали у сексуално злостављање широм света без икаквог надзора.

Un Andrew-MacLeod

“Звиждач” из УН, професор МекЛеод

У извештају проф. МекЛеод такође тврди да 3.300 педофила ради за разне светске организације. Хиљаде “грабљивих” сексуалних злостављача пикира хуманитарне послове, како би се приближили угроженим женама и деци.Било је и „ендемичног“ прикривања болесних злочина у току прошлих двадесет година, које су многи хтели да разоткрију, али су отпуштени.

Поделивши овај извештај са новинама “The Sun”,он је прошле ноћи упозорио да је овај скандал у рангу са аферама Католичке цркве.

un-blur-1

Фото: Getty

Уважени научник је рекао: “Постоји на десетине хиљада хуманитараца широм света, који имају педофилске склоности, али ако обучете UNICEF мајицу, нико вас неће питати шта радите. Имате имунитет да радите шта год желите некажњено. То је крактеристично за хуманитарни рад широм света.Систем је погрешан и требало је да се спречи још пре неколико година.”

Професор МекЛеод покреће иницијативу за ригорозније контроле хуманитараца на терену. Он је радио као шеф хуманитарних мисија УН-а широм света, укључујући и високо позициониране послове на Балкану, у Руанди и Пакистану, где је био шеф операција при УН Центру за ванредне ситуације. Залаже се за ригорозније провере хуманитараца на терену као и проверу злоупотреба међу њима, због чега би били изведени пред лице правде и он жели да В.Британија предводи ту борбу.

Професорова мрачна бројка од 60.000, заснована је и на признању, генералног секретара УН-а Антонија Гутереша (Antonio Guteress)да су мировне снаге и цивилни сектор злостављале 311 жртаву за само 12 месеци 2016 године. УН признају да је број вероватно двоструко већи, али да подаци ван ратних зона нису урачунати. Професор  Меклеод процењује да се од десет случајева силовања и злостављања од стране особља УН-а, пријави само један случај. Чак је и у Британији стопа пријављивања само 14%.

un getty

Генсек УН, Антонио Гутереш је признао да је проблем силовања и сексуалуног искоришћавања проблем целе УН, као и да је већина тих злочина почињена од стране “хуманитарних” организација а не у ситуацијама миротвораца. Фото: Getty

На основу доказа проф. МекЛеод-а, бивша министарка владе В. Британије Прити Пател, која је поднела оставку у новембру прошле године, данас оптужује високе званичнике ДФИД-a (Department for International Development) за учествовање у заташкавању. Госпођа Пател је рекла да су у ДФИД-у покушали да је одговоре од критике о сексуалном злостављању од стране хуманитараца, тврдећи да су то чинили само војници УН-а и да би другачије тврдње биле претеривање.

Британија је једна од десет најбитнијих учесника буџета УН-а, са преко две милијарде фунти годишње. У понедељак бивша министарка Прити Пател оптужила је високе званичнике ДФИД -a  за учествовање у заташкавању.

un patty

Прити Пател, фото: Alamy live news

Професор МекЛеод инсистира на “болној” истини-тј. да се злочиначка силовања деце делимично финансирају и од новца пореских обвезника Уједињеног Краљевства. Он је додао: “Знам да је било доста дискусија на високом нивоу УН-а о томе како се нешто мора урадити, али до тога није дошло и ако погледате записник о „звиждачима“, који су о томе говорили, они су отпуштени.”

“Говоримо о проблему који је у рангу афере Католичке цркве, ако не и већи”

Торијевац и члан парламента Коноро Бурнс, који је парламентарни саветник Бориса Џонсона, означио је Оксфам(Oxfam) – хум. организацију за “врх леденог брега” у откривању онога што се дешава.

Пени Мордаунт синоћ је обећала: ”Појачаћемо наш рад у борби против сексуалне експлоатације и злостављања при УН и другим међународним организацијама”.

Господин Бурнс је колега са факултета професора Меклеод и позвао је да га веома пажљиво саслушамо. Он је додао: ”Верујем да постоји систематска, организована и прикривана активност већ много, много година”.

Септембра прошле године премијер Тереза Меј је такође запретила прекидом финансијске помоћи и захтевала да УН „поново задобију“ поверење.

Богј 10 је данас инсистирао да ће имати “нулту толеранцију” према било којим делима сексуалног злостављања. Али Downing Street (тј. влада В.Британије) је избегла да спроведе било какву истрагу о наводима госпође Пател, упркос њиховој озбиљности.

Ексклузивно Том Њутон Дан (Tom Newton Dunn), политички уредник The Sun.

12.2.2018.

 

 

Извор: ЦАРСА