САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

FormatFactoryindex

Бриселским споразумом Александар Вучић је све институције српске државе на Косову и Метохији предао сепаратистима Хашима Тачија. То су полиција, судство, цивилна заштита, телекомуникације, електропривреда итд. У исто време је поставио класичну државну границу између јужне српске покрајине и остатка Србије. Србе је приморао да изађу на локалне и парламентарне сепаратистичке изборе чиме је легитимисана и легализована сецесија Косова и Метохије.

И то није крај. Александар Вучић данас припрема, у договору са Ангелом Меркел, свеобухватни правнообавезујући споразум са Приштином. Тим споразумом актуелна власт и де факто и де јуре признаје самопроглашену републику Косово.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије «Отаџбина» позива све Србе који су пореклом са Косова и Метохије а живе у Београду и којима је стало до свог завичаја да у масовном броју изађу на градске изборе. Имајући у виду комплетно политичко деловање садашње власти да ни у ком случају не гласају за Српску напредну странку и Социјалиситчку партију Србије јер су оне потписнице издајничког Бриселског споразума.

Истовремено, Народни покрет «Отаџбина» позива своје сународнике да не гласају ни за оне политичке странке и покрете који имају проблем са цензусом јер ће се на тај начин, због изборног система, гласови посредно прелити Српској напредној странци.

Губитак Београда био би први корак у силаску са политичке сцене издајничког режима Александра Вучића. У стварности то значи да нема свеобухватног мировног споразума са сепаратистима из Приштине који планира Александар Вучић чиме се спречава даља предаја јужне српске покрајине.

 

Косовска Митровица
26.02.2018. године

       Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“