Принц Албаније би да буде заједнички краљ Албаније и Косова

Албански принц Лека је истакао да би то била логика стварне стабилности, традиције и истинског просперитета како указују успешни примери најразвијенијих земаља Запада.


Албански принц Лека (Фото: Википедија/CC BY 4.0)

СКОПЉЕ- Албански принц Лека је оценио да јединство Албаније и Косова, за које се залаже албански премијер Еди Рама, може да се постигне само под круном. Како преноси македонска агенција МИА, Лека је на друштвеним мрежама написао да „уједињавање Албаније и Косова, две државе са једном нацијом, треба да се постигне враћањем монархиије”.

„Национално обједињавање било је и биће сан и залагање краљевске породице, из генерације у генерацију, чак и кад нико други није имао смелост да то артикулише. То се остварује краљевском круном у две државе као симболом тог јединства”, написао је албански принц.

Лека је истакао да би то била логика стварне стабилности, традиције и истинског просперитета како указују успешни примери најразвијенијих земаља Запада.

Премијер Албаније Еди Рама јуче је у Приштини рекао да ће „Албанија и Косово имати заједничку спољну политику, а не само заједничке амбасаде и дипломатске мисије”.

„Зашто да немају чак и једног председника као симбол националног јединства и заједничке националне безбедносне политике”, додао је Рама на седници косовског парламента поводом 10. годишњице проглашења независности Косова.

 

 

Извор: Стање ствари