Уредништво: Понављамо клетву на српске унијате:

ДА БОГ ДА БИЛИ У ВЕЧНОМ ЖИВОТУ СА АЛОЈЗИЈЕМ СТЕПИНЦЕМ И СВИМА ЊЕГОВИМА АКО СЕ ЈАВНО НЕ ПОКАЈАТЕ ЗА СВЕ ИЗЈАВЕ И ПОСТУПКЕ КОЈИМА СТЕ УВРЕДИЛИ СРПСКЕ НОВОМУЧЕНИКЕ!

+ + +

        На скупштини „Срског народног вијећа“, одржаној у Загребу 13. фебруара 2018, митрополит загребачко-љубљански, попофил и хрватофил Порфирије, нанео је гнусну увреду српском народу и свим српским Мученицима и Новомученицима пострадалим од усташких и неоусташких кољача, слугерањски изјавивши да су СРБИ И ХРВАТИ ЈЕДАН НАРОД (видео у прилогу на 3:22).

Тим поводом понављамо клетву на унијате у СПЦ, коју смо изрекли у априлу 2015. године (ОВДЕ:), када је Порфиријев духовни отац, епископ бачки Иринеј Буловић, у Хрватском народном казалишту у Загребу изјавио да „…Ми све своје духовне и телесне претке видимо као чланове једног саборног, свеобухватног Тела Цркве, са којима ћемо, сабрани око Јединога Спаситеља у Небеском Јерусалиму, верујемо и молимо се за то, живети и гледати се у вечности, не мање реално него што данас, под дивним сводовима овога храма културе, гледамо једни друге“.

          Буловићевој жељи да у вечности буде тамо где су преци данашњих поданика Колинде и екипе, тада се придружио и његов духовни син Порфирије додавши „да смо смогли снаге да иза себе оставимо догађаје из не тако славне прошлости“ (ОВДЕ:).

Дакле, Порфирију Перићу и свим српским унијатима, у име народа српскога и потомака усташких жртава, поручујемо, сасвим свесно, јасно и гласно:

 ДА БОГ ДА БИЛИ У ВЕЧНОМ ЖИВОТУ СА АЛОЈЗИЈЕМ СТЕПИНЦЕМ И СВИМА ЊЕГОВИМА АКО СЕ ЈАВНО НЕ ПОКАЈАТЕ ЗА СВЕ ИЗЈАВЕ И ПОСТУПКЕ КОЈИМА СТЕ УВРЕДИЛИ СРПСКЕ НОВОМУЧЕНИКЕ!

И да поновимо:

ДА БОГ ДА СЕ ПОКАЈАЛИ ЗА СВЕ САБЛАЗНИ КОЈИМА СТЕ ИЗЛОЖИЛИ НАРОД НОВОМУЧЕНИКА ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ, А АКО НЕ СЕ ПОКАЈЕТЕ, ДА БОГ ДА БИЛИ У ВЕЧНОСТИ СА СТЕПИНЦЕМ И СВИМА ЊЕГОВИМА!

И трећи пут:

ДА БОГ ДА У ВЕЧНОСТИ ГЛЕДАЛИ СТЕПИНЦА АКО СЕ ЈАВНО НЕ ПОКАЈЕТЕ ЗА РЕЧИ И ДЕЛА КОЈИМА СТЕ УВРЕДИЛИ СЕДАМСТО ХИЉАДА СРПСКИХ ЖРТАВА УБИЈЕНИХ ЗБОГ ВЕРНОСТИ БОГУ И БОЖИЈОЈ ПРАВДИ, КОЈИМА ТРЕБА ДА СЕ МОЛИТЕ ЗА СВОЈЕ ПРОГЛЕДАЊЕ И ПОВРАТАК ХРИСТУ!

 ПОРФИРИЈЕВ СЛУГЕРАЊСКИ ГОВОР НА СКУПШТИНИ „СРПСКОГ НАРОДНОГ ВИЈЕЋА“ 13. фебруара 2018.

Извор: Борба за веру