Протест против ултиматума из Брисела (видео)

Sasa KasalovicПредставници СНО „СРБИ НА ОКУП“ и представници осталих патриотских организација са КиМ, као и представници народа стигли су јуче у Београд да узму учешће у борби против велеиздаје наше земље и потписивања бриселске издаје.

На скупу су говорили Саша Касаловић, представник СНО „СРБИ НА ОКУП“, Игор Војиновић, представник НП „ОТАЏБИНА“, Небојша Јовић, представник СНВ.

У наставку погледајте видео прилоге и обраћања наших Срба са јучерашњег протеста

Уредништво „СРБИ НА ОКУП“





Обраћање брата Игора Војиновића на Протесту против ултиматума из Брисела, у Београду, 8.4.2013.

Даме и господо,

Дошли смо данас са Косова и Метохије, највећег концентрационог логора на свијету. Дошли смо са Свете Српске Земље, у којој је забрањено бити Србин.  Нажалост, и овдје, у главном Српском граду, је такође забрањено бити Србин.

Дошли смо да Вас подржимо као делегација Срба са Косова и Метохије. Дошли смо да Вам се придружимо у овој борби против режима, и да Вам пренесемо право стање са терена.

Врло је битно да се зна да оно што представљају ови издајнички медији, оно што представља ова ненародна власт, није истина.

Не могу бити лидери Срба са Косова и Метохије они које је одредио Небојша Човић, Борко Стефановић и Александар Вулин. (аплауз) Не може себе назвати Српским представником са Косова и Метохије онај који аплаудира Борку Стефановићу и Александру Вулину. Не може бити представник Срба са Косова и Метохије онај кога је Александар Вулин платио и рекао му шта ће да каже. Они се представљају разним медијима да су представници Срба. Они су представници режима који су наметнути Србима (аплауз). Који су резултати данас видљиви тога?

У свим медијима имате спиновање јавности како се спрема нови покољ над Србима задњих 48 сати, како ће се то десити зато што се Ви овде супростављамо издаји. Зато се ми доље супростављамо издаји.

Не, није тачно. Они покушавају уз помоћ Хашима Тачија да уплаше овај народ да пристане на све. Покољ и егзодус  ће бити ако се настави ово што они зову преговори.

Дошли смо да знате да се ми с тим, доље, не слажемо. Ако неки председник Општине, начелник Округа, или неки други чиновник, изађе са Александром Вулином, и каже да подржава Владу Србије, то не значи да подржава Српски народ са Косова и Метохије. (народ: „Тако је!“ аплауз) Нико није дао за право чиновницима на Косову и Метохији да дочекују Александра Вулина на Светог Саву, на Сретење, и да му аплаудирају, да подржавају нестанак Србије на Косову. Њима је важније што се у Загребу окупило 50 000 Хрвата на протесту против ћирилице. Много им је то важније него будућност Србије и Српског народа. Ми, као Срби, морамо да се пробудимо док нисмо нестали. На овом тргу, данас, мора да буде много више народа. И овдје смо сви потребни. Не да се иде онако како режим жели, да се иде онако како Запад хоће- да се иде хуманитарно на Косово и Метохију, да се носи некаква биједна помоћ за неке гладне и несрећне Србе. То хоће и Хашим Тачи. Овдје је проблем. Проблем је у режиму. Змија се мора ударити у главу. (народ: „Тако је!“, аплауз)

Или ми или они. Они неће стати. Они неће престати све док не нестане последњег Србина на овој планети. Исти су-  и претходни режим и овај садашњи. Исти су и као и Јосип Броз, исти су као Адолф Хитлер, исти су као Бенито Мусолини. (аплауз)

С којим правом они говоре у име Српског народа ?!!! Нико им то право није дао, и то се мора зауставити.

Даме и господо,

хвала Вам што се не предајете. Хвала Вам што се борите. Хвала Вам што не одустајете. И не дозволите да Вас издајнички медији и режим омету у томе. Нема хуманитарног рада док нестаје Србија, и док се убијају Срби. Нема хуманитарнаца када је потребна борба. Зар треба да се понови Република Српска Крајина? Да егзодус и потоке крви прекрије брашно и хуманитарна помоћ? Овдје, у Београду, мора да се скупе сви Срби. Овдје, у Београду, мора да буде главна побуна. Из Београда креће спас Српске Црне Горе (аплауз), Српске Босне и Херцеговине, ослобођење Косова и Метохије (аплауз), ослобођење Српске Крајине, (аплауз) ослобођење Вардарске Македоније.

 

Обраћање брата Саше Касаловића, потпреседника СНО „Срби на окуп“ из Зупча, Ибарски Колашин, у Београду, 8.4.2013., на Протесту против ултиматума из Брисела

Помаже Бог, браћо и сестре,

Мала делегација  нас који смо данас дошли овде да Вам се обратимо и да подржимо, и да нас све скупа подржимо, у отпору који пружамо актуелној Влади и власти да прихвате издају Косова и Метохије, је, нажалост, морала  да се сведе на ову делегацију из разлога који је, верујем, познат, јер се задњих дана, док наша Влада и власт одлучују како да одговоре онима из Брисела, паралелно пустала информација како прети опасност од тога да нас Хашим Тачи са његовом „војском“ под знацима навода,  нападне, и да доживимо егзодус сличан оном који су доживели Срби из Републике Српске Крајине.

Рекли су нам да Вам пренесемо подршку за све ово што радите, да Вам се у њихово име извинимо, јер нису у могућности да буду овде, јер морају да остану да, не дај Боже, Хашим Тачи, у сарадњи са  онима који желе да нас отерају са  Косова, нешто и науми да уради доле, значи, да остану да бране своје домове, своје породице, своју децу.

Не знам шта бих још могао да додам , јер моји саговорници, претходни говорници, су рекли све оно што је требало да се каже.

Представљен сам као неко ко је на барикадама бранио Ибарски Колашин. Нећу да то испадне  као неко велико јунаштво. Ипак сам ја један обичан човек са тих простора, који је прво што би и свако од Вас то урадио, бранио свој дом, своју породицу, и своју децу, а судбина ми је наменила, као и другој браћи поред мене, да не својом вољом, добијем и имам ту улогу.

Једино што још мислим да бих овде требало да Вам поручим и да Вам кажем је: Ми смо ону претходну Владу нашим барикадама натерали да одустану од пута којим су кренули. Они су тамо негде постизали неке договоре, без потписа на папиру, и ко зна шта су већ тамо радили, али је чињеница да смо УПОРНИМ ОТПОРОМ НА БАРИКАДАМА натерали издајнички режим Бориса Тадића да падне и да пропадне. (народ: „УА!“ звиждуци)

Да зло буде веће, јер су схватили да имају посла са људима који ће до задње капи крви бранити Свето Косово и Метохију, нашли су начин да у овој новој Влади, са новим људима, само наставе пут који смо им ми тада на барикадама прекинули.

Зато Вас молим- имате слику у Хрватској где 50, 60, кажу да је и 70 000 демонстраната, који не дају једном народу да се служи својим писмом, и ми својом бројношћу, из дана у дан, да кажемо овој Влади, и свакој другој, којој падне на памет да нам одузме Свето Косово и Метохију, да то не може да чини.

И на овај начин Вам преносим поруку народа из Ибарског Колашина да се једино барикадама, једино отпором, једино протестима на улици, упорно, није битно колико је број за почетак. Верујте, ми смо, нас 50-так смо успевали да зауставимо предугачку колону Кфорових возила, и да ИМ НЕ ДАМО  ДА ЗАОКРУЖЕ ГРАНИЦЕ НА  КОСОВУ И МЕТОХИЈИ. (аплауз)

Ја видим исту слику овде. И овде постоје неки кордони, и нека возила која треба заустављати. Србија се данас  више не брани на барикадама на Косову и Метохији. Природно је било да дођемо до суштине ствари, до места где се цело Српство и цели Српски народ брани, а то је Београд.

Наставите борбу, ми смо Вам донели капитал. Ми нисмо дошли празних руку. Mи смо Вам са Косова и Метохије донели наду, тај основни пламен, донели смо…У тој борби се изнедрио Референдум, на којем смо рекли да никада, и ни под којим условима, нећемо живети у тој наказној квази-држави „Косово“.

Однели смо Уставном Суду… 27 000 потписа смо дали на увид, где се ми, кроз Петицију, нисмо сложили са тиме да било какви преговори почну.

Све је то капитал. Капитал је и то што смо дошли да Вам кажемо: „Наставите нашу борбу.“ Једино тако.  Нема наше и Ваше борбе. Она је заједничка, само је променила место. Некада је била доле, на Косову и Метохији, сада је овде.

СУДБИНА СРПСКОГ НАРОДА ЈЕ У ВАШИМ РУКАМА.

БЕОГРАДЕ, ПРОБУДИ СЕ! (аплауз)