Харадинај одговоран за силовања Српкиња током и пре рата на КиМ, води пријаву тог злочина!

Такозвана „влада“ шиптарских сепаратиста најавила процес пријављивања за признавање и верификацију статуса силованих особа током сукоба на Косову, у време док се на њеном челу налази Рамуш Харадинај, злочинац оптужен за масовна силовања Српкиња.

Илустарција: КМ Новине

Састанак је отворио Рамуш Харадинај такозвани „премијер“ под чијим су вођством терористи „ОВК“ извршили више силовања Српкиња са Косова и Метохије и једног броја својих сународница.

Према сведочењима које је скупило српско правосуђе, Харадинај је лично силовао више жртава, међу којима су биле и девојчице. Једну од њих, малолетну Тафаи Нањимету, Харадинај је силовао у ђаковичком хотелу „Паштрик“, а после њега, пуних 40 сати силовали су је и остали из ОВК.

Хотел „Паштрик“, где су се одвијала силовања и мучења киднапованих, иначе је служио као импровизовани затвор, у којима су жртвама одсецане уши, а затим су друге терани да их поједу. Већини мученика је урезано слово „У“ на тело и лице, што је било прво слово од УЧК (ОВК).

Једна од жртава Харадинајевих банди терориста, можда  и његова лично, наводи Српско тужилаштво из чије архиве је ова фотографија.

Медији преносе да је Харадинај на одржаној седници сепаратистичке илегалне „владе“ рекао како је „ово само почетак ангажовања“ и да је тзв „влада“ шиптарских сепаратиста донела правне и буџетске одлуке, али да је „остао најтежи део – стварање заједничке климе да жртве сексуалног насиља пронађу прилику, храброст и подршку да уживају ово право“.

Харадинај је позвао жртве насиља да „пронађу храброст, смелост и снаге како би уживале ово законско право, које потиче из народа и од свих оних који разумеју једну такву рану“.

r

Без устезања, устручавања и макар мало дистанце и аналитичког размишљања, ово је пренела и државна телевизија Србије која тиме по ко зна који пут учествује у злочину прикривања и помагања злочинцима да се извуку без казни за своја злодела.

Зар ће и једна Српкиња коју су силовали бандити и касапници Рамуша Харадинаја, смети да се пријави и моћи да очекује да они буду кажњени када је баш њима у руке предато наводно и лажно спровођење те „правде“!? Ово је једно од највећих понижења српских жртава сексуалног злостављања током ратова од ослобођења Србије од отоманског ропства!

Харадинај током терористичког периода.

Просто, тешко да је у свету забележен случај да медији и држава било где у постконфликтним зонама подржавају онога ко је силовао њихове суграђане, да после тога својом руком дели правду за злочине у којима је учествовао и командовао јединицама које су их чиниле?Срамота над срамотама!

Хоће ли се макар сада огласити неко од лажних Удружења за заштиту људских права која једини задатак имају да помажу остваривање ратних циљева зацртаних још током успона фашистичког режима Немачке пре свега? Неће, наравно. И они су део истог тима чији су део и оне толико хваљене Европска унија и Америка које су овом састанку, путем својих представника на окупираном Косову и Метохији, присуствовале у друштву шиптарских квази-институција и разних НВО.

 

Извор: КМ Новине