Шпанија, која уме да цени и то што је Србија одустала од протестног писма ЕУ у тренутку када су у Бриселу одбили резултате референдума у Каталонији, не само да остаје непоколебљива у одбрани територијалног интегритета Србије, већ ће искористити и сав свој утицај у свету да Косово не признају оне земље које то до сада нису учиниле.

ХАРАДИНАЈ МЕЂУ НАЈТРАЖЕНИЈИМА

ПРЕМИЈЕРА привремених институција у Приштини Рамуша Харадинаја амерички магазин „Тајм“ сврстао је међу пет најтраженијих геополитичких бегунаца у 2018. години. Овај лист је пренео да је Харадинај као командант ОВК био оптужен да је руководио мучењима и убијањима Срба, али да га је, због недостатка доказа, суд УН ослободио 2008. и 2012.

Како се наводи, то није било довољно добро за Србију која одбија да призна Косово и жели да Харадинај буде изручен како би се нашао пред лицем правде на српском суду.

– Харадинај није суочен са правним изазовима само у Србији. Косовски парламент је 2015. одлучио да формира специјални суд. Само сада, када би требало да оптужнице буду објављене, Харадинај и остали чланови косовске политичке елите, траже начине да омету истрагу – наводи „Тајм“