ВАКЦИНЕ ПРОТИВ РАКА ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ И ДЕЧАЦИМА: Нова пошаст за српску децу

Држава Србија и фармацеутска мафија српској деци спрема нову пошаст. До краја године увешће се (за сада добровољна) имунизација девојчица и дечака од хуманог папилома, односно вакцина која спречава ширење инфекције ХПВ код оба пола.

Хумани папилома вирус (ХПВ) изазива више обољења – од кондилома до карцином грлића материце, усне дупље и грла. У Министарству здравља су потврдили да ће ускоро почети вакцинација деце у Србији оба пола у узрасту од 12 година.

Проблем је што су ове, такође увозне вакцине, изазвале велике нус појаве код великог броја деце широм света, од којих су многи завршени парализама и смртним случајевима.

Провладини медији у Србији су већ кренули са промоцијом ове вакцине, иако је имунизација против ХПВ вируса спорна због реакција пацијената: аутоимуне болести, парализа, мучнина, па чак и смрти.

Еве неких чињеница о гардасилу (вакцини против ХПВ). Вакцина је предвиђена за девојчице и девојке од 9 до 26 година (сада и за дечаке). Неки од типова на које делује у већини случајева су узрочници рака грлића материце. Амерички Центар за контролу и превенцију заразних болести (ЦДЦ) је пре неколико година објавио да је стигло 8.000 притужби вакцинисаних овом вакцином. У питању су различите нуспојаве: јак бол на месту примања вакцине, мучнина и вртоглавице, али и 1.321 случај аутоимуних болести и парализе.

Безбедност и ефикасност ХПВ вакцине против рака грлића материце нису довољно испитане. ХПВ вакцина садржи генетски модификоване вирусе, алуминијум у двоструко већој дози него у другим вакцинама, полисорбат 80 – конзерванс који у експериментима на мишевима изазива стерилитет код женских и атрофију тестиса код мушких мишева (што је документовано у медицинској литератури).

Код вакцинисаних је од 2006. до 2013. године регистровано 30.674 пријава случајева болести и смрти, од тога 140 смртних случајева, 963 трајна инвалидитета, 534 патолошке промене на ПАПА тесту, 216 дисплазија грлића материце (што је предмалигна промена), 65 случајева рака грлића материце.

Неке од последица су смрт, парализа, грчеви, неуролошки поремећаји, мождани удар, неправилности рада срца, престанак рада бубрега, оштећење и губитак вида, аутоимуне болести, рак грлића материце, гениталне брадавице, стерилитет, побачаји, артритис, астма.

Индија је 2010. суспендовала клиничка испитивања ХПВ вакцине после смрти четири девојчице које су примиле вакцину и поднет је захтев за одузимање лиценце за ту вакцину.

 

 

 

Извор: ЦАРСА