Михаило Меденица: Господине председниче, зашто ћутите на претње Даута Харадинаја?

Посланик у косовској скупштини Даут Харадинај изјавио је да ће прво хапшење за Специјални суд поново активирати бившу Ослободилачку војску Косова. Брат косовског премијера помиње се као један од првих припадника ОВК који ће се наћи пред Специјалним судом.

Даут Харадинај током рата на Косову

„Инструмент ОВК ће се поново активирати на Косову када буде почело хапшење за Специјални суд“, рекао је Харадинај, који се у приштинским медијима помиње као један од првих припадника бивше ОВК који ће бити оптужени.

Харадинај је, за телевизију Клан Косова, рекао да је требало да политичке партије на Косову размишљају о Специјалном суду 2015. године, а не да гласају за формирање тог трибунала.

Даут Харадинај је брат косовског премијера Рамуша Харадинаја.

„Ја нисам део ратног крила, ја сам грађанин Косова. Моје највеће достигнуће је рат. Ја сам отворен и увек спреман да подржим другове. ОВК није починила злочине, Србија је починила злочине“, рекао је Харадинај, додајући да Специјални суд треба посматрати као елемент који ће оштетити имиџ Косова.

Изјава Даута Харадинаја уследила је недуго пошто је пропао покушај партија проистеклих из ОВК да у парламенту оборе закон о формирању Специјалног суда за злочине ОВК.

Приштински сајт Инсајдери, позивајући се на изворе блиске новом суду, тврди да ће Специјални суд подићи оптужницу против Даута Харадинаја због случаја „Радоњичко језеро“, односно убиства 39 Срба, Албанаца и Рома током рата на Косову.

Даут Харадинај један је од најконтроверзнијих бивших припадника ОВК. Године 2005. осуђен је на пет година затвора због убиства тројице Албанаца током рата, а у време сукоба у Македонији словио је за главног организатора припадника ОВК са Косова у Македонији.

(РТС, 27. 12. 2017)

Михаило Меденица: Зашто ћутите на претње Даута Харадинаја?

Зашто ћутите на претње Даута Харадинаја, господине председниче?!

Кадри сте да станете у одбрану бандитски плаћене јелке али не и Србије, Србља, Косово и Метохије који, биће, више није најскупља српска реч.

Михаило Меденица

Ни приближно скупа као јелка, срамотна ћутња, издаја… биће да више није ни реч која се изговара гласно, вољно, као аманет, причест…

Зашто срамотно ћутите на најаву звери да ће почетак рада Суда за ратне злочине крвника ОВК значити поновно устројавање терориста, оне накоти којима сте узели меру за одела, пресвукли их у њих, везали им кравате и прогласили прихватљивим коалиционим партнерима?

Знате ли шта подразумева та коалиција: наши вратови- чакије њихове.

Мислите ли да се Даут шали све у духу новогодишње светковине?!

Размислите још једанпут, мада сигуран сам да одлично знате о коме говорим:

брату- брата који са себе не могу спрати српску крв да се читав Ибар, Дрим, Ситница, Лаб, све Бистрице слију преко њих…

О сувласнику отужне Српске листе коју сте заједнички основали као ортачко предузеће с ограниченом одговорношћу, савести, моралом и примисли да учине било шта што би браћи Харадинај, Тачију, Чекуу, Љимају, Селимију, Мазреку…нанело душевног немира, мада је срамота поменути њих и душе у истој реченици, осим ако се не мисли на све оне душе које носе на савести…

Тај чопор, господине председниче, полако развезује кравате и раскопчава кошуље којима сте их као сватове даривали, најављујући да им је комфорније да о Србима брину у старим добрим униформама, знајући да ће и тада бити сасвим прихватљиви коалициони партнери, јер важна је суштина а не форма, зар не?

А, суштина је, рекох, да Даут говори оно што брат мисли, док се српска листа својски труди да га не прекине у размишљању, јер зашто га секирати ситницом да осим неколико мизерних министара има још Србља на Косову и Метохији, мада то и нису неки Срби већ злопамтила пуста која никако да прихвате да је погача у њиховим рукама а нож код Харадинајевих…

Спран од крви, ваљан да пресече погачу док не затреба за…

Ма, нека сте Ви нацији објаснили да је јелка од 83.000 евра инвестиција, јер у шта улагати него у вештачке четинаре: они не труле, не рађају, не ишту ништа, за разлику од Срба на пресветом Косову и Метохији од чијих се трупла нема где ни јелка побости у земљу а да не засија крвљу мученика…

Зашто ћутите господине председниче?

Зашто пред тим судом (ако икада проради) неће бити Рамуша, Тачија, Агима, Љимаја, Мазрекуа…?

Ко им је дао сапун и пешкир, ко им је придржао кондир да оперу руке?

Ко их је скинуо са потерница (Даут Харадинај се славодобитно шеткао Новим Садом), ко им је опростио Кошаре, Паштрик, Дреницу, Качаник, Клечку, Радоњићко језеро, Јуник, Ораховац, Хочу, децу, жене, старце, наживо дране полицајце, осакаћене војнике, џакове пуне српских глава, наше и руске добровољце?!

Ко им је опростио Самодрежу, Зочиште, Девич, Богородицу Љевишку, Свете Архангеле, оца Стефана, Гораждевац, „Панду“, Старо Градско…

Коме су звери прихватљиви партнeри у власти над оним над чиме само Бог има власт, а Србе је даривао да му довека чувају ту шаку пресвете и гробне земље?!

Коме Даут Харадинај прети, господине председниче?!

Никоме, дабоме, јер шта коме од вас значи то Србља и тај обожени лакат земље где су нам, понављам и понављаћу довека- колевка и гроб!

Свакоме од нас- СВАКОМЕ!

Ма, само да не секирамо крваву браћу, иду празници, можда их наједимо па Српској листи укину пакетиће…

Колико још то образа имамо да окренемо за шамаре, или, пак, више немам ни једнога..?

Браните Ви јелку, то је ипак инвестиција!

Косово и Метохија је прескупа српска реч, толико скупа да сте се саблазнули када сте чули цену па одлучили да поништите конкурс и поклоните га…

Србија није довољно богата за такав луксуз, знам, а успут проверите и тапију дату нам од Господа, сигуран сам да ћете пронаћи силне неправилности и малверзације…

Господа на суд, звери ОВК у одела, а Србију…Србију ко јефтин лампион на јелку, док је не раските или не заките Србима, Харадинаји су барем умешни у томе…

П. С. Опозицијо вајна, зашто и ви ћутите, зар је Косово и Метохија за све постало толико скупа реч да је боље загледати се у багателни скупштински јеловник?!

 

 

Извор: Стање ствари