Демолирана српска амбуланта у Сувом Долу

Амбуланта Здравственог центра у мешовитом насељу Суви До код Косовске Митровице демолирана је у ноћи, због чега од јутрос не ради.

Фото: Илустрација – Болница у Косовом Пољу уништена је до темеља током погрома 17. марта 2004. године.

Напад на амбуланту у Сувом Долу је други у последњих месец дана, а нападачи нису нађени.

„Очигледно да је напад етнички мотивисан и циљ је да се Србима ускрати лечење. Крајњи циљ је етничко чишћење овог дела косовскомитровачке општине“, оценио је у изјави за агенцију Бета директор Клиничко-болничког центра у Косовској Митровици Милан Ивановић.

По његовим речима, полиција је обавештена али починиоци нису нађени.

„И последња одлука власти у Приштини да се да монопол за снабдевање кисеоником да само једној албанској фирми из Приштине је такође покушај онемогућавања да се пружи адекватна лекарска помоћ српским пацијентима који се лече у српским здравственим установама“, сматра Ивановић.

Уништавање болница, заједно са другим јавним зградама, један је од основних метода протеривања Срба који тако остају без здравствене али и друге врсте заштите.
Овакав однос сепаратиста, према институцијама државе Србије на КиМ, омогућен је Бриселским дијалогом којим им је све предато на вољу. Повлачењем државе Србије са КиМ, које режим Александра Вучића спроводи, српски народ остаје на немилост вољи шиптарских сепаратиста који су бројним и увек некажњеним злочинима, јасно показали шта мисле о суживоту са Србима.

 

 

 

Извор: КМ Новине