МОЈ ујак Дарко Тасић и раније је често одлазио на Космет због обавеза око посла, али и да посети остављену имовину у Малој Круши код Призрена, где су имали огромно имање. Да је за нешто крив, он сигурно не би ишао на Космет.

Ово говори Горан Перић, сестрић Дарка Тасића, који је пре три дана ухапшен на административном прелазу Брњак по тајној оптужници Специјалног косовског тужилаштва да је починио ратни злочин.

Адвокат Дејан Васић каже да оптужница терети Тасића да је, са још неколицином Срба, као резервиста МУП палио албанске куће.

– Пошто је мој ујак радио на железници, кренули смо да продужи анекс уговора – прича Горан Перић. – Ја сам са њим био у колима и негде око пет сати ујутру зауставили су нас на прелазу Брњак са косовске стране административне линије. Мене су удаљили од кола, а мог ујака одвели у полицијску кућицу, где су га држали до осам сати, када је по њега дошла полиција из Призрена и довела га у Општински суд у Призрену, где је давао изјаву о наводним злочинима, којих нема, а потом су га, одредивши му једномесечни притвор, спровели у затвор у Гњилану – прича Горан Перић.

Појашњава да његов ујак као расељено лице у Шапцу живи са болесном мајком, супругом и троје малолетне деце, од којих је најмлађа једногодишња кћеркица.

– И његово хапшење само је показатељ да албанске власти желе све да нас заплаше да се не враћамо, да не размишљамо о повратку, а по правилу хапсе углавном боље домаћине чије је имовина врло вредна – додаје Дарков сестрић Горан, који понавља да Дарко никад није био мобилисан нити је у резервном саставу МУП, већ да је током бомбардовања Призрена био рањен и да се због задобијених повреда дуго лечио на ВМА.

АНГАЖОВАН У ЛЕПОСАВИЋУ

АДВОКАТ Дејан Васић каже да је доставио потврду о радном ангажману Дарка Тасића на железници у Лепосавићу и да се нада ће му то омогућити да се брани са слободе.