Док сам жив борићу се за истину о нашој борби!

После првостепене пресуде у Хашком трибуналу генерал Ратко Младић је, преко свог сина Дарка, поручио за „Новости”: Ово је било само прво полувреме, борићу се да се укину ове наметнуте лажи

 Ратко Младић, фото Танјуг, АП

Ратко Младић, фото Танјуг, АП

БОРИЋУ се док сам жив, да се укину ове наметнуте лажи и открије права истина о борби Срба. Ово је било само прво полувреме!

То је, ексклузивно за „Новости“, одмах после првостепене пресуде којом је данас осуђен на доживотну робију, поручио генерал Ратко Младић, преко свог сина Дарка.

Судско веће Хашког трибунала бившег команданта војске Републике Српске прогласило је кривим за ратне злочине почињене у Босни и Херцеговини од 1992. до 1995. године.

– Мој отац је поручио да је све лаж, да Хаг није суд, већ НАТО комисија и да ово није правда. Све је искључиво покушај да се криминализује српски народ који се штитио од агресије – казао нам је данас Младићев син Дарко.

– Били смо десетак минута заједно после пресуде. Био је љут, иако је очекивао све ово. Тешио је моју мајку Босу, говорио јој да не брине, јер јој је било тешко – прича нам Дарко.

Он каже да им је сада приоритет да се генералу спасе живот и обезбеди лечење у Србији.

– Ово тело које се назива Трибуналом за злочине у бившој Југославији, није успело у мисији, јер је занемарило бројне српске жртве. Данас смо сведочили како је правда замењена ратном пропагандом. Чињенице су занемарене. Пресуда је у супротности са њима. Циљ јој је ширење пропаганде и онемогућавање будућег мирног живота у региону – закључио је млађи Младић.

фото З.Јовановић

Извор: НОВОСТИ