СЛУЧАЈ ОТЕТОГ ДЕТЕТА – ДОКУМЕНТИ

trkulja

Поштовани читаоци, пошто ових дана свакодневно пратимо породицу којој је Центар за социјални рад Звездара одузео дете, о чему можете прочитати у нашим претходним објавама, овде јавности желимо да представимо како мрежа институција одузима децу родитељима, без икаквог правног основа тј. кршећи Устав и законе, а да за то не одговарају. У међувремену нам се јавило још неколико људи, које су оштетиле исте раднице из ЦСР Звездара. Како смо сазнали, Центри за социјални рад по Србији раде по упутствима феминистичке организације „Аутономни женски центар“. Пред  нашим очима се испуњава пророчанство св. Владике Николаја из Небеске Литургије да неће Србин смети: „ђецу своју својом звати, нит слободно мислит ни дисати“, док се не покаје и опет не обрати Богу. Породични сабор ће следеће недеље, ако Бог да, организовати трибину на тему „Центри за социјални рад и разарање породице у Србији“. Обавестићемо вас благовремено!

 

Прво представљамо орвеловско решење Центра за социјални рад Звездара, који је, по речима и оца и мајке, пуно лажи и клевета о њима, а нарочито део где се наводи да је она пријавила да се он насилнички понашао према њој, као и да јој је претио да ће је убити, као и део где се наводи да је он „бели маг“, да прориче судбину итд. будући да су обоје православни хришћани, који редовно посећују богослужења, имају духовника монаха и учествују у животу Цркве. Такође је неистина да је она вукла дете за косу, да је дете запомагало, малтретирала га и остало што њих двоје представља као неспособне родитеље. Њих двоје, другим речима, тврде да је цела оптужба против њих измишљена. Тачно је да је он пријављиван полицији за насилничко понашање од стране њеног сина из првог брака, али је та оптужба одбачена од стране полиције као неоснована. Такође се наводи да супруга није хтела да сведочи протв њега, што није тачно, већ је она сведочила у његову корист – да није било насиља, што су они формулисали као да она не жели да сведочи. Обратите пажњу на изразе којима се родитељи карактеришу као неподобни: „непримерено понашање у кући“ (шта је то?), „неуредне спољашњости, збуњен, одајући утисак тек пробуђене особе…“ (није дозвољено одаваки такав утисак?), „породица је често мењала адресу боравишта“ (људи су подстанари, тражили су социјалну помоћ, подстанари се често селе јер немају свој стан?!), „осим алкохола, „на своју руку“, повремено узме „бромазепам“ без рецепта“!!! (значи свима који узимају алкохол, и свима, који узимају бромазепам без рецепта треба одузети децу!?), и једна од најорвеловскијих реченица у њиховом решењу је: „Како је исход бројних мотивационих разговора са родитељима актуелно скривање породице од Центра (а како и не би?), процењено је да је ризик за безбедност детета још и већи јер овај Орган старатељства више није у могућности ни минимално да прати, усмерава и подржава поступке родитеља према детету“. Значи надзор Великог Брата је над нама!

Напомињемо да ова породица ни у ком виду није била под надзором Центра за социјални рад, полиције или суда, тако да ни на који начин нису били у обавези да се њима јављају и понашају у складу са њиховим прохтевима, значи цео случај им је наметнут. Ова породица се обратила ЦСР Звездара пре око 4 године са молбом за социјалну помоћ и тада су им ушли у „видокруг“, а касније је уследила и крив. пријава за насилничко понашање и – ето случаја! Оно што је важно  је да њихова жртва може бити свако од нас, за сада су то људи из категорије социјалних случајева, који тешко могу да се бране, али када се разраде методе, то може бити свако од нас, као што је то на Западу.

RESENJE1z

RESENJE2z

 

RES.PRIV.SMESTAJ1z

RES.PRIV.SMESTAJ2z

 

Следе Кривична пријава против особа које су спровеле ову назакониту акцију, која се занива на најгрубљем прекорачењу овлашћења Центра, као и Уставом загарантованих права детета, да не спомињемо њихову бахатост јер комуницирају са родитељима преко смс порука и мобилних телефона, на које се не јављају. Али, основно правило које је прекршено је да све радње у вези са малолетним лицем морају бити искључиво у његовом најбољем интересу и на основу решења суда, које овде не постоји. Родитељи нису лишени родитељских права. Какав је интерес да се од здравих и нормалних родитеља дете насилно одвоји и држи у изолацији од њих тако да је за 47 дана видело своје родитеље само 3 пута!!!? И све под мантром Насиља у породици! Овде можете прочитати застрашујуће детаље ове операције ЦСР Звездаре.

KRIV.PRIJAVA1z

 

KRIV.PRIJAVA2z

 

KRIV.PRIJAVA3z

 

KRIV.PRIJAVA4z

 

У наставку је Тужба против ЦСР Звездара и Прихватилишта, која наводи тачно које све законе су прекршиле раднице ЦСР Звездара.

TUZBA1Z

 

TUZBA2Z

 

TUZBA3Z

 

TUZBA4Z1

Последњи покушај дискредитовања родитеља је преко психијатрије у Палмотићевој, која је мајци доделила дијагнозу параноичне особе на основу „страха да ће јој продати дете“. Да ли је чудно то што мајка, којој одузму дете и не дају јој да га види, има овакве страхове? Нарочито после прича адвоката, бившег судије и новинара о трговини децом, које је чула!!?

Остаје нам да се запитамо: колико још има оваквих случајева у Србији, који нису имали среће да им добри људи помогну и да ова прича доспе до јавности, који не знају коме да се обрате или немају новца за адвоката?! Адвокат који заступа ову породицу каже да их има доста.

Савез удружења Породични сабор, заједно са још породичних организација, које их подржавају, прати случај ове породице и помаже им. Сви заинтересовани да помогну било услугом (нарочито адвокати) било новчано, а њима је свака помоћ добродошла, могу се јавити на мејл: porodicnisabor@mail.ru. У сваком случају вас молимо да се молите за ове људе и њихову ћерку, то ће им сигурно највише помоћи јер је речено „Где су двоје или троје у Моје име сабрани, ту Сам и Ја међу њима“. Такође вас молимо да зовете свештенике и монахе, које знате и да носите у цркве њихова имена, да се спомињу на проскомидији и у личној молитви.

Пресвјатаја Богородице спаси нас!

 

 

 

 

Извор: Православна породица