Документарни филм “Досије Кошаре 1999.“ (ВИДЕО)

Традиционални  сусрет родбине и бораца са Кошара, одржава се сваке године у касарни Расина у Крушевцу, 23.септембра. Ове године неки од њих поделили су своје искуство које је путем овог видео записа постало трајни документ.

Неправедно запостављени хероји са Кошара још увек носе ожиљке и ране на души и телу. Пакао који су преживели и жртве у њему поднете, имале су само један циљ – слободу и очување државне територије. Они знају да су у томе успели јер иако више стотина пута јачи и бројнији непријатељ није успео да продре ни метар на територију коју су бранили. Оно што нису очекивали била је предаја државног врха и то у миру.

Из свог угла сведочи Нада Милић, мајка браће Милић од којих су двојица страдала током НАТО агресије а трећи умро од туге за њима, недуго затим преминуо је и њихов отац. У филму говоре још и Иван Антић, Томислав Рачић, Дарко Анђелковић, Ђорђе Бојовић, Дејан Глигоров, Јовица Рајковић, Горан Филиповић, Саша Јовић, Златибор Петровић, Бобан Живковић, Милорад Башчаревић, Славиша Марковић, Звездан Рачић, Иван Спасић, Зоран Савковић, Драго Мауер.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽

Такође о начинима борбе, бројном стању наших бораца и НАТО агресора  у савезу са шиптарским терористима и албанском редовном војском, плаћеницима, муџахединима и другим, као и о отровима које је НАТО испустио на Србију испуштајући осиромашени уранијум, можете чути у овом делу:

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽

 

 

 

Извор: КМ Новине