Учестале крађе у Великој Хочи

У протеклих месец дана, у Великој Хочи су се догодиле три пљачке. Опљачкана је пошта, локал у власништву организације „Пријатељи Дечана“, а синоћ су породици Станислава Мицића украдени крава и теле.

У Великој Хочи, у којој је од преко 1500, остало још само око 500 Срба, прошле ноћи се догодила нова пљачка за само месец дана. Шесточланој породици Станислава Мицића, из штале су украдени крава и теле. Станислављева супруга Снежа, стоку је обишла око 20 часова, када је све било у реду.

„Око 23 сата се зачуо лавеж паса, што је био знак да се нешто дешава. Истрчала сам из куће, ушла у шталу и видела да нема краве и телета. Позвала сам мужа и комшије, који су кренули у потрагу“, натекла од плача, прича Снежана.

Мештани су пратили трагове који су водили од оближњих винограда, до штале и даље до асфалтног пута Ораховац – Зочиште, где је нajвероватниje лопове чекало возило, јер се ту трагови губе. О крађи је обавештена Косовска полиција која је два пута извршила увиђај, а како наш портал незванично сазнаје, постоји и осумњичени.

Породица Мицић се бави пољопривредом, а од продаје млека и сира су добрим делом прехрањивали своју децу.

Пре мање од месец дана, у Великој Хочи је опљачкана пошта, а исте ноћи је разбијена и опљачкан локал који држи организација ,,Пријатељи Дечана“, одакле су украдени бицикли које су деца из села изнајмљивала и возила.

Како смо сазнали од мештана који су желели да остану анонимни, пљачке у селу су учестале од како је на улазу у Велику Хочу направљена нека врста пункта где Албанци наводно продају пелет. Наиме, како каже један мештанин Велике Хоче, на улазу у село је паркирана камп кућица, трактор, по неколико аутомобила, а често је ту окупљено по неколико Албанаца који роштиљају и пију. Мештани сумњају да је продаја пелета само маска за лопове и њихове помагаче.

Извор: Православие Ру