Земља се тресе на све стране!!!

Три снажна земљотреса догодила су се синоћ и рано јутрос. Погођене области на граници Иран – Ирак, исток Јапана и Костарика. У Ирану и Ираку преко 200 мртвих.

У снажном земљотресу који је погодио пограничну област Ирана и Ирака Керменшах страдало је, према последњим информацијама 210 људи, док је преко 2.800 повређено. Агенције преносе да је јачина тог земљотреса била између 7 степени и 7,9 по Рихтеру.

Земљотрес јачине 5,8 степени Рихтерове скале регистрован је данас код источне обале Јапана, саопштио је амерички геолошки институт. Земљотрес, чија је прва јачина била процењена на 6,1 степен, погодио је област на 351 километар источно од Сендаја на острву Хоншу, на дубини од 9,5 километара. Јапанска меторолошка служба је јавила да је јачина земљотреса била 5,7 степени.

Снажан земљотрес јачине 6,5 степени по Рихтеровој скали погодио је и обалу Костарике, али на срећу није било жртава, није је причињена материјална штета. Такође, није ни издато упозорење на цунами.

Земљотрес се догодио 43 килметара југозападно од престонице Сан Хосеа на дубини од 20 километара, саопштио је амерички Геолошки завод.

Земљотрес је погодио рурална подручја у близини туристичког града Хака, пренео је Ројтерс.

*

Извор: СЕДМИЦА