Трибина у општини Стари Град: „Истина о ММР вакцинацији“ (фото, видео

У првих девет месеци ове године у Београду је ММР вакцину примило свега 39% деце, најмање у општини Стари град, а „обухват вакцинацијом“ није много бољи ни у осталим већим градовима у Србији, зато је у тој општини организована трибина под насловом „Истина о ММР вакцинацији“. На трибини су учествовали као организатори или гости: проф. др Радован Богдановић предеседник Удружења педијатара Србије, проф. др Дарија Кисић Тепавчевић из Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут, проф. Срђа Јанковић имунолог Универзитетске дечије клинике Тришова, доц др Милица Пејовић Милованчевић дечији психијатар Института за ментално здравље, прим. др Предраг Кон епидемиолог Градског завода за јавно здравље.

ТРИБИНА „Истина о ММР вакцинацији“ у београдској општини Стари град била је веома поучна.

Са једне стране смо чули конструктивна питања присутних о вакцини и нежељеним дејствима, као и две мајке деце доживотно повређене ММР вакцином.
Међу присутнима на трибини било је и чланова УГ „Удружење родитеља за необавезнувакцинацију“ (не „антивакцинашких лобиста“ и „антивакцинашке мафије“). Питања је поставила Снежана Терзић, али и две мајке деце повређене вакцином. Једна од њих је педијатријска сестра која је давала вакцине другој деци и изнела је своје искуство са дететом повређеним вакцином. Она је нагласила да држава треба да стане иза сигурности и безбдности давања вакцина деци, иза доктора педијатара који потписују налог за давање вакцина, и не жели свом детету да да другу вакцину. „Немамо референтне установе које ће проверити вакцине“, „Агенције за лекове“ и друге установе „само потпишу шта добију да потпишу“. Друга мајка је сведочила да је њен син је био „здраво, право и нормално дете пре него што је примио ММР вакцину, говорио је, смејао се, а након вакцинације је све стало, престао је да говори и појавили су се први симптоми аутизма“, дакле повређен је ММР вакцином. Она је напоменула да није имала ни помоћ ни разумевање од било кога, а годинама већ живи са тим и нагласила да мора да постоји слободан избор родитеља да ли ће или не да вакцинишу своју децу.

Лекар са Института за мајку и дете, присутан на трибини, рекао је да „њега занима само истина и због тога је на трибини“, да он није знао за неке истине које је касније сазнао и да је „због тога сазнања, од своје двоје деце само једно парцијално вакцинисао“. Навео је као разлог документ Америчке агенције за лекове који је објављен 2012.године, а за који није знао у току студија и „за који вероватно не зна већина доктора“, са њиховог састанка где су наведене чињенице о „саставу вакцина, и једна су ћелијске линије произведене од хуманих, људских тумора за производњу вакцина“ и „последице од тога“. „Оно што је овде наглашено је да су све ћелије сисара, значи људске и нељудске, које се користе, туморске…“ Реч је о безбедности вакцина и веома је забрињавајуће.
„Ја не цитирам неки трећеразредни часопис или неког лекара, или неког нелекара, ја сам ово донео зато што ме интересује да сви заједно дођемо до адекватног одговора“.
„Оно што је мени катастрофа забрињавајуће, на четвртој страни каже – до сада је лимитирани број превентивних вакцина које се праве на туморским ћелијама ушло у клиничке студије. Оне се ипак производе.“
„Овај податак су објавили највећи стручњаци за вакцине на свом састанку. Ово је важно због безбедности вакцине: од чега се производи, шта је њен састав и каква је безбедност и последица давања оваквих вакцина код нас.“

***

Са друге стране чули смо представљање ММР вакцине као „највеће добробити и сигурности за децу“, а како смо разумели на самом почетку наглашено је да „њих нико није платио већ су добровољно дошли“ да родитељима то објасне… Циљ ове трибине био је да се одговори на питања које се већ дуже помињу у јавности, а које су довеле до смањења броја вакцинисане деце, пада поверења у педијатре, као и антиуставном доношењу и примени скандалозног закона о присилној вакцинацији и кажњавања родитеља који су у дилеми да ли ће вакцинацијом угрозити здравље своје деце.

Од лекара који су организовали трибину није се чуо конструктиван одговор на питања која су постављена, али се чула констатација (Кисић Тепавчевић) да „о вакцинама не може да прича нико ко није лекар“, чак је једна од њих (Кисић Тепавчевић) дрско позвала родитеље који имају аутистичну децу, а која су таква због последице вакцинисања ММР вакцином – да „направе научни скуп о вакцинама(!!!) на који ће они (заговарачи присилне вакцинације) радо доћи“…

***

Новинари који су пратили трибину су свој наручени и вероватно добро плаћени задатак обавили, судећи по насловима текстова који су објављени после трибине… Као што га већ месецима добро раде објављујући дневно чак и два текста о важности присилне вакцинације деце у Србији…

***

Никола Алексић је пошто се пристојно представио да је директор Еколошког покрета Новог Сада рекао да није дошао да подржи „лобисте“ за вакцине већ да изнесе један став који дели већина. И Алексића су непристојно прекидали и нису дозвољавали да постави питања до краја, као што рече неко од присутних „изгледа да је требао да поставља питања која се њима свиђају“ па да сви буду срећни и задовољни…

Алексић је на самом почетку изнео јавно неслагање са оним што се на почетку трибине чуло „да је јавност у Србији спустила ниво здравствених радника“. „То је потпуна неистина, молим вас, сами здравствени радници су спустили свој ниво. Овде присутног др.Кона својим очима сам гледао на телевизији како прети грађанима ако не приме вакцину против свињског грипа“.
Питања су следећа:
*да ли вам је познато зашто су ММР вакцине забрањене у Руској Федерацији?
*да ли знате да је Савезни суд у Немачкој потврдио да не постоји вирус малих богиња?
*да ли знате да је суд у Италији утврдио директну везу између ММР вакцине и аутизма и досудио породици одштету?
*да ли знате да је пре појаве ММР вакцине број случајева аутизма био 1:10.000 а данас је 1 нс 50 деце?
*да ли знате да ММР вакцина садржи живу коју директно оптужују да изазива аутизам?
*како објашњавате да је обавеза принудног вакцинисања уведена само у источне земље?
*како објашњавате изјаве Била Гејтса да ће проблем гладних и сиромашних у Африци решити вакцинама и тиме смањити број становништва на планети Земљи за 3,5 милијарде?
*да ли вам је познато да у Уставу Републике Србије у члану 25. став 2. пише да је физички интегритет неповредив?

После свега Никола Алексић је поставио питање организаторима трибине:
„Колика је цена једног детета, одговорите ми на то? Погазили сте и Хипократову заклетву и Устав Републике Србије и Повељу Уједињених нација где пише да су експерименти уживо забрањени“!

***

Интересантно је било да је на једно постављено, важно питање о садржају вакцина, поред живих ћелија вируса који напада још неформиран дечији имунитет, др Кон свесно избегао одговор.
Наиме, следеће две фотографије приказују два упутства за исту MMR „Priorix“ вакцину, белгијског произвођача „GSK“ прва за српско, друга за хрватско тржиште.
Први састав је живи вирус вакцине што је нехумано и експеримент уживо и против свих етичких и моралних начела људске цивилизације, а кад се споји са законом о обавезношћу и казнама за родитеље ставља се у знак једнакости са фашистичким методама еугенике који су одавно научно доказани и свима доступни.
2.“MRC-5 је диплоидна линија ХУМАНИХ ћелија културе састављена од фибробласта изведених из плућног ткива АБОРТИРАНОГ кавкаског МУШКОГ ФЕТУСА СТАРОГ 14 недеља. Линију ћелија је изоловао J.P. Jacobs и колеге у септембру 1966.“
3.“WISTAR RA 27/3 сој вируса рубеле, произведен на WI-38 – људским диплоидним фибробластма плућа, пореклом од плућног тиква девојчице, дуге 20 цм, абортиране 1962. у Шведској.“
Зашто се лекарима и родитељима у Србији ускраћује право на потпуну информацију о садржају ММР вакцине?!
Ово питање је на трибини постављено др Предрагу Кону који је свесно избегао одговор, али је одговор доступан свим родитељима у Србији јер су се из Удружења родитеља за необавезну вакцинацију потрудили да то преведу и објаве.

упутство за Србију

упутство за Хрватску

***

ТРИБИНА: КАКО ЈЕ БИЛО – У СЛИЦИ И РЕЧИ

ТРИБИНА НЕВЕРОВАТНИХ ОБРТА (Део први од три)

Интересантна метаморфоза која забринуте родитеље претвара у „мафијаше“ (како наводи „Блиц“), где се говорници позивају на „струку“, а када чују стручна и документована питања из кредибилних извора проглашавају за неадекватно место за стручну расправу. Ситуација у којој се епидемиолог не сећа свога текста, а имунолог демантује америчку FDA, где гошћа „лекар и родитељ“ назива родитеље полуписменима. Ситуације када им се у очи каже, а тада нестаје подсмех из очију.
/Vakcine INFO/

ТРИБИНА НЕВЕРОВАТНИХ ОБРТА (Део други од три)

ТРИБИНА НЕВЕРОВАТНИХ ОБРТА (Део трећи од три)

***

ИЗВОР видео снимака са трибине: ФБ страница Vakcine INFO

*

Извор: За СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић