ОТВОРЕНИ ПОЗИВ УГ НоВа медијима да покрену јавне дебате на тему ПРАВНИХ, ЕТИЧКИХ аспеката и ЉУДСКИХ ПРАВА „обавезне“ (присилне) вакцинације

На ФБ страници Vakcine INFO поделили су објаву са напоменом: „Драги пријатељи, наше удружење је упутило отворено писмо медијима са апелом да се отвори дебата о вакцинама са правног аспекта.“ 

Садржај преносимо у целости.

***

Поштовани уредници медија и новинари,

Тема вакцинације постаје све актуелнија, како међу грађанима, тако и у медијима. У неизбалансираним полемикама које се воде, доминира искључиво медицински аспект вакцина, док се у потпуности занемарује чињеница да је „обавезна“ (читајте присилна) вакцинација пре свега правно, а не медицинско питање. Наглашавамо да се ради о здравој, незаразној деци.

У овом моменту када се конгреси педијатара отворено финансирају од стране фармацеутских кућа, након којих се позива на обрачун државе са „активностима и утицајем антивакциналног деловања“, не можемо да се не осетимо додатно узнемирено, угрожено и да не помислимо да се друштво у коме живимо претвара у друштво својеврсне медицинске инквизиције.

У исто време медији стварају атмосферу страха и линча људи који супротно мисле, а из нашег угла представљају глас разума у одбрани људских права и научне истине, те апелујемо да е отвори озбиљна друштвена дебата на ову тему.

Мислимо да је питање обавезне вакцинације неопходно расправити и са аспекта ЉУДСКИХ ПРАВА и ЕТИЧНОСТИ и позивамо на суочавање правних и етичких аргумената.

Наши правни представници су спремни да учествују у дебатама које Ви у складу са Вашим овлашћењима имате моћ да организујете. Надамо се бројчано једнакој заступљености представника права на избор у односу на протагонисте вакцинације.

Хвала на разумевању.

У Београду, дана 3.10. 2017.године

Иницијатива НоВа – Inicijativa NoVa

***

***

Извор: СРБски ФБРепортер