НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ и Њ.К.В. АЛЕКСАНДРУ ПЕТРА КАРАЂОРЂЕВИЋУ СРБИЈА – НЕ САКАБИЈА, СРБИ – НЕ САКАБИ НОВИ РАЗЛОЗИ ЗА РАЗРЕШЕЊЕ ПРОГЛАШЕНОГ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА

 

НАРОДНА СКУПШТИНА

  • Председнику Скупштине госпођи Маји Гојковић
  • Свакој посланичкој групи:
  • Посланичка група Српска напредна странка
  • Посланичка група Социјалистичка партија Србије
  • Посланичка група Српска радикална странка
  • Посланичка група Доста је било
  • Посланичка група Демoкратска странка
  • Посланичка група Социјалдемократска партија Србије
  • Посланичка група Партија уједињених пензионера Србије
  • Посланичка група Двери
  • Посланичка група Демократска странка Србије
  • Посланичка група Јединствена Србија
  • Посланичка група Либерално демократска партија – СДА Санџака
  • Посланичка група Нова Србија
  • Посланичка група Савез војвођанских Мађара – Партија за

демократско деловање

  • Посланичка група Покрет социјалиста – Народна сељачка странка –

Уједињена сељачка странка

  • Посланичка група Лига социјалдемократа Војводине – Зелена странка
  • Посланичка група Социјалдемократска странка, Народни покрет Србије
  • Генералном секретару госпођи Светлани Булајић за сваког народног

посланика се доставља у ПДФу преко епоште:  sekretar@parlament.rs

Трг Николе Пашића 13

11000 Београд 

Доставља се:

 

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ

Андрићев венац бр. 1

11000 Београд

predstavkegradjana@predsednik.rs

Доставља се препорученом поштом с повратницом и епоштом:

Њ.К.В. АЛЕКСАНДАР КАРАЂОРЂЕВИЋ

Краљевски двор

11040 Београд

http://www.royalfamily.org/контакт/?lang=cir

 

Доставља се преко интернета:       

Средства јавног обавештавањa и јавност   

 

Предмет:     Петиција

На основу чланова а 1-3 и  1. става члана 56 Устава подноси се

П Е Т И Ц И Ј А  

НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ

ДА ПРИХВАТИ ПЕТИЦИЈУ ПОДНЕТУ ЈОЈ 16.06.2017. Г. /1/.

АКО НАРОДНА СКУПШТИНА НЕ ПРИХВАТА ПЕТИЦИЈУ /1/

ОНДА СЕ ТРАЖИ ДА НАРОДНА СКУПШТИНА ЈАВНО ОДГОВОРИ

НА ПОСТАВЉЕНО ПИТАЊЕ НА КРАЈУ ОВЕ ПЕТИЦИЈЕ

Подсетник: противуставна владавина Александра Вучића до 16.06.2017. год.

 У петицији /1/ су Народној скупштини дати докази о противуставним деловањима и кривичним делима Александра Вучића /2/-/4/ као и о њиховим последицама до тада, а у /5/ су дати докази о неуставности председничких избора одржаних ове године.

Подсетимо се. Александар Вучић је званично, као председник Владе, руководио рад Владе и њену политику од априла 2014. г. до (противуставног /4/-/9/) проглашења за председника Републике 31.03.2017. г. У својству председника Владе је био главни протагониста да се усвоји противуставна Резолуција Народне скупштине од 13.01.2013. г. /10/, /11/ (Уставни суд није утврдио њену уставност /12/). Био је председник Српске напредне странке и с тим ауторитетом и ауторитетом и влашћу председника Владе је обавезао, суштински приморао, све народне посланике из те странке и њених коалиционих партнера да прихвате Резолуцију. (Ради илустрације: Полиција је била забранила заказани протестни скуп против усвајања те Резолуције и растерала људе, осим пет-шест који су остали још десетак минута као сведоци да су велике полицијске снаге с полицијским возилима и бројним полицајцима држали Дом Народне скупштине опкољен 13.01.2013. г.) Резолуцијом је извршен државни удар, Устав је стављен ван снаге: укинути су суверенитет и територијална целовитост Републике Србије. Слобода народа је препуштена немилости нелегитимне окупаторске шћиптарске власти на Косову и Метохији /10/. На њој је заснован (пошто није могао да се заснује на Уставу) и из ње је (а не из Устава) проистекао противуставан Бриселски споразум [Уставни суд није утврдио да је Бриселски споразум у складу с Уставом Републике Србије („Гласник“, бр. 13 од 9. фебруара 2015. године, стране 9 – 31 – 39) и зато је ништаван и неважећи (ставови 2 – 4 члана 194 Устава)].  Тим актима је Александар Вучић одбацио не само Устав већ и Резолуцију СБ УН 1244, а она је саставни део нашег правног система (2. став члана 16 Устава). О последицама одбацивања Устава, одбацивања Резолуције СБ УН 1244 и извршеног државног удара 13. јануара 2013. г. до подношења петиције /1/ је у њој изложено. На томе је Александар Вучић засновао своју противуставну и противдржавну и политику и владавину.  Наставио је по томе да делује као председник Републике /4/, /8/.

 Нове последице по државу противуставног деловања проглашеног председника Републике Александар Вучића

 У свом интервју у емисији „УПИТНИК“ РТС-а /13/ Александар Вучић је потпуно игнорисао Устав, који је споменуо само када је говрио о његовој промени, и Резолуцију СБ УН 1244, коју ни једном није споменуо. Природно. Свој рад и као председник Владе и као проглашени председник Републике није засновао на Уставу и Резолуцији СБ УН 1244, већ на противуставним актима: на Резолуцији Народне скупштине од 13.01.2013. г. /10/, /11/ и на противуставном Бриселском споразуму. Нове последице тога су многобројне.  Цео његов интервју /13/ врви од изношења тих последица. Он их приказује као значајна достигнућа.

У својству новопроглашеног председника Републике Србије Александар Вучић је проивуставно /1/ промовисао „Српску листу“ да учествује на шћиптарским изборима да би подржао шћиптарску окупацијску власт на Косову и Метохији. Признао је нелегитимну владавину вође  УЋК – Хашима Тачија /14/, /15/. Влада ради под његовим недискутабилним руководством /16/. Иако он тврди /13/ да није био упознат, јер је био у Њујорку, он је потврдио /13/ да подржава став Владе да Влада пружа безрезервну подршку /17/ „Српској листи“ /18/ на одржаним противуставним изборима на Косову и Метохији. Изборе није организовала Република Србија нити су у складу с њеним Уставом. Учествовањем на њима /19/, /20/, под притиском Александра Вучића, се руше њен суверенитет и њен правни систем  на Косову и Метохији супротно Уставу (Преамбула, члан 8, тачке 1-3 члана 97), одузимају се уставна права држављанима Републике Србије, уништава њихово достојанство, подчињавају се окупаторској власти противно Уставу (чланови 18-20, 23, 25 и 26).  Шта више, подршка „Српске листе“ Рамушу Харадинају /21/, /22/ је одлучила да он постане председник окупаторске Владе. Све по директиви Александра Вучића, преко Владе и „Српске листе“! Александар Вучић је преко Владе /16/ и заједно с Владом /23/ осрамотио Србски народ и понизио Републику Србију! То је кривично дело (члан 173 Кривичног законика). До свега овога не би дошло да је Александар Вучић поштовао и да поштује и спроводи у дело одредбе Устава и Резолуције  СБ УН 1244. Он избегава да их спомене и настоји да и други не спомену та основна државна и међународна документа. Довољно да буде смењен.

Александар Вучић је својом не само катастрофално лошом већ и противуставном политиком, коју је председница Владе с дивљењем прихватила /16/, довео до раздора међу Србима на Косову и Метохији, продубљује га, и ставио је Србе у ситуацију да бирају између Сциле (тзв. шћиптарског Покрета за самоопредљење и за обнављање нацистичке Велике Албаније) и Харибде (владавине Рамуша Харадинаја који је у Србији „оптужен за ратне злочине“ по речима самог Александра Вучића /13/). До тога не би дошло да се Александар Вучић као први потпредседник, потом као председник, Владе и сада као председник Републике трудио и труди да одржи своја предизборна обећања из 2012. г. да ће деловати супротно Тадићевој власти, да ће сви тајкуни бити санкционисани, да ће поштовати Устав (на шта се јавно заклео и као кандидат за члана Владе, потом као кандидат за њеног председника, и недавно као изабрани кандидат за председника Републике) и Резолуцију СБ УН 1244.  Он Устав као темељни државни документ и Резолуцију СБ УН 1244 као врховни међународни документ за очување Републике Србије, не само да уопште не спомиње, а тиме омаловажава и Уједињене нације, већ их потпуно игнорише. Он се нада да су на њих заборавили, да су их као он, одбацили: народ, Народна скупштина, Влада, Уставни суд, државно тужилаштво, војска, полиција и све остале државне институције. Својим (до сада) несанкционисаним [од стране Народне скупштине, Уставног суда, Врховног суда и народа као извора и носиоца суверенитета Републике Србије (1. став члана 2 Устава)] деловањима супротним Уставу и Резолуцији СБ УН 1244 Александар Вучић је изградио своју неприкосновену моћ да слободно спроводи своју самовољу. То сада обезбеђује противуставним задржавањем положаја и функција председника Српске напредне странке (1. став члана 6 и члан 115 Устава). У томе има подршку одређених владајућих људи на Западу. Они му омогућавају да добија кредите. 16. марта 2014. је Александар Вучић изабран за председника Владе Србије, која је формирана 27. априла 2014.  Од тада до сада је јавни дуг Републике Србије повећан за: 24.172,3 – 21.051,1 =3.121,2 милиона евра тј. за 3,1212 милијарди евра /24/.

Председник Републике је обавезан да контролише рад Владе и њеног председника (1. члан, 2. став члана 2, 1. став члана 3 и 3. став члана 4 Устава) и то са становишта поштовања и одбране Устава (председничка заклетва у 4. ставу члана 114 Устава). Александар Вучић ту своју дужност не извршава. Напротив, упућује Владу и њену председницу (коју је он именовао за мандатора) да делују супротно Уставу /16/, /23/. И то је последица његовог одбацивања Устава и Резолуције СБ УН 1244.

О другим последицама Вучићевог одбацивања Устава и Резолуције СБ УН 1244 треба прочитати нпр. чланак Слободана Антонића /25/. Листа тих последица је веома дуга /1/ – /9/.

Проглашени председник Републике Александар Вучић и Косово и Метохија

 У вези Косова и Метохије Александар Вучић (даље: АВ) у /13/ одговара на питања аутора, уредника и водитеља РТС емисије «УПИТНИК» Оливере Јовићевић (даље: ОЈ). У почетку интервјуа Александар Вучић је говорио:

АВ: «али у сваком случају оно што мислим да је веома важно то је да не можете да постигнете решење да је сигурно да сви буду задовољни…  Али, оно на чему ми инсистирамо све време је да постигнете договор а не да једни буду задовољни, а други незадовољни. Морају и једни и други да буду једним делом незадовољни да бисте компромис направили.“

Даље је настављено:

ОЈ: „Рекли сте тамо: Нема ништа од учлањења Косова у Уједињеним нацијама осим ако се не постигне неки договор а то не може ако Србија треба да изгуби све а Албанци треба да добију све.“

АВ: „Ништа не бих томе додао нити одузео. Веома прецизно сам говорио.“

ОЈ:  „Први пут говорите о учлањењу Косова у Уједињене нације у случају да постоји некакав договор  У замену за шта. Можете ли бити одређенији?“

АВ: „Не говорим ја о томе, о томе говори цео свет, а ја им кажем нећете ући у Уједињене нације  и не можете да уђете у Уједињене нације осим ако ми не будемо нечим задовољни, а ми не можемо да будемо задовољни тиме што ћете нам речи  Ево, признајте независно Косово. То тако не иде, то тако не може.“

ОЈ: „Да ли се компромис зове и евентуално будеће потписивање  свеобухватног  споразума између Београда и Приштине, о чему се нагађа чак има и неких процена да Могерини већ има спреман такав  формулисан споразум. Да ли је то“

АВ: „Нема, не постоји такав формулисан спораум. То је, ја се с тим људима виђам још мало па на дневном нивоу. Ви морате да разумете, нема без одлуке Србије ничега, у томе и јесте наша огромна одговорност и то људи у Србији треба да разумеју. Ми имамо наш народ на Косову и Метохији око 110 до 130 хиљада Срба живи на Косову и Метохији. Морамо да бринемо о њиховој безбедности, морамо да бринемо о њиховим животима, морамо да бринемо и о нашој територији, али морамо да бринемо и о нашој будућности. И када све то ставите онда не можете да дођете до идеалних решења.  И које год решење да донесете биће или непопуларно или неће бити могуће. Тако“

И даље:

ОЈ:  „А о чему ће се разговарати, шта су теме таквог дијалога? Да ли конкретне ствари, попут  учлањења Косова у Уједињене нације, евентуалног свеоубхватног споразума“

АВ:  „Онај ко жели да разговара о томе, онај ко жели да разговара о томе може и о томе да разговара“

Одбацивањем Устава и Резолуције СБ УН 1244, а усвајањем противуставне Резолуције Народне скупштине /10/, /11/ и на њој заснованог противуставног Бриселског споразума, Александар Вучић је као председник Владе учинио неприхватљиве противуставне компромисе /1/ – /11/ са вођама шћиптарских терориста /14/, /15/ /21/, /22/. Он сада говори о новим компромисима! После обећања Ангели Меркел да ће Србија да испуни све што од ње буде тражено, после његовог извињавања вођи демонизовања и лажних оптужби против Србског народа и Србије и најодговорнијем лицу за потпуно неоправдива бомбардовања 1995. Републике Српске и 1999. Србије и Црне Горе, тадашњем председнику Сједињених Америчких Држава Уилијаму Клинтону /26/ Александар Вучић не само да неће већ и не може да своје извршавање дужности председника Републике заснива на Уставу и Резолуцији СБ УН 1244. Зато је он у Њујорку изјавио да нас чекају тешка решења, тешке одлуке. Њему је познато каква та одлука треба да буде, очигледно.

Александар Вучић се извињавао за своја ранија бусаџијска иступања /27/, /28/ у којима се такмичио са још тројицом / четворицом Срба. Та њихова бусаџијска иступања (за која он сад говори „да се бусамо у прса као великосрби“ /13/) су омогућавала србским непријатељима да развијају неосновану жестоку пропаганду против Србског народа стварајући слику о нама у свету као агресору надојеном нацизмом већим од Хитлеровог! Он нама поручује: „ми морамо себе да погледамо у очи“, „нико  у ствари неће да погледа себе у одгледалу“.  Је ли се он суочио са својим делима? Он се извинио Клинтону, тражио опроштај од њега. Није се извинио Србима те није тражио ни опроштај од Србског народа за сву штету коју нам је нанео („Ваљда је увек лако критиковати и сам сам у томе безброј пута учествовао и данас ми се чини да бих се понашао нешто одговорније што ме не правда за увек не најодговорније понашање док нисам био део власти.“ каже Александар Вучић у /13/).  Уместо тога, да би променио у свету слику о себи, он нама говори да морамо да усвојимо решење, да Србија треба да се задовољи нечим што добије! Он тако говори јер не може да се позове ни на Устав ни на Резолуцију СБ УН 1244.

Александар Вучић каже у /13/: „Ви морате да разумете, нема без одлуке Србије ничега, у томе и јесте наша огромна одговорност и то људи у Србији треба да разумеју.“  Међутим, из свог његовог досадашњег противуставног деловања и донетих аката следи да он не осећа, не схвата и не прихвата да та одговорност у себи садржи обавезу према Србском народу и његовој држави Републици Србији (члан 1 Устава) да поштује Устав, да га брани и штити (4. став члана 114 Устава) на шта се јавно заклео (на самом Уставу и Мирослављевом јеванђељу истовремено). То су за њега само симболичке формалности које је био обавезан да испуни да би био проглашен за председника Републике Србије. Он их је погазио.

Александар Вучић или не схвата или не може да прихвати истину  да  Проблем Косова и Метохије за Србе не постоји /29/. Он каже:

АВ: „Ја мислим да имамо, ја мислим да је важно да покушамо да решимо односе Срба и Албанаца једном заувек, али да ли ћемо имати снаге за то, плашим се да нећемо. Волео бих да хоћемо.“

Александар Вучић се хвали да ће сада да покуша да направи историјски потез, да помири Србски народ са Шћиптарима заувек, а то значи са шћиптарским терористима јер он све Шћиптаре поистовећује с њима пошто сукоб кроз векове постоји само измећу шћиптарских терориста, освајача, поробљивача Срба и Србског народа. Никада сукоб није постојао између Шћиптара који су у Србији (значи и на Косову и Метохији) поштовали Устав и закон Србије и србске националне вредности, а Александар Вучић тај сукоб представља као сукоб два народа.  Да он поштује Устав и Резолуцију СБ УН 1244 он би направио јасну и оправдану разлику између шћиптарских терориста и Шћиптарског народа који је у миру живео са Србима.

Срби знају да је Косово и Метохија неодвојива србска земља од осталог дела Србије /29/. Србима је наметнуто да је Косово и Метохија и наш проблем. Наше власти то прихватају. Александар Вучић већ дуже времена то прихвата.

Проблем Косова и Метохије заиста постоји. Он постоји за шћиптарске освајаче и њихове подржаватеље: како Косово и Метохију да отму од Срба и Србије. Зато за Србе и Србију постоји проблем на Косову и Метохији. Проблем за Србе и Србију је управо то: шћиптарски тероризам  ради отимања Косова и Метохије,  шћиптарска окупација Косова и Метохије, шћиптарска настојања да окупирају и отму и друге делове Србије /22/, шћиптарско уништавање државности и суверенитета Републике Србије, свих њених државних институција и границе; јединствености територије, енергетског, правног, информацијског, пословног, саобраћајног, тржишног, царинског, здравственог, просветног система;  људских права и слобода; свега што је србско, од наслеђа, од домова, до културних, верских и загробних споменика.  Александар Вучић о томе не говори иако он познаје скоро свако српско село на Косову и Метохији /13/. Он ту реалност прећуткује. Крије. Он то све прихвата. Аминује. Мири се с њиховим врховним извршитељима, Хашимом Тачијем /14/, /15/ и Рамушом Харадинајем /21/, /22/. Подржава их!  Он учествујете у шћиптарској окупацији обесправљивања Срба. Делује супротно Уставу што је доказано у /1/-/9/. Гази немилосрдно по својој заклетви. Поново потврђује да је његова председничка заклетва била неверна, неискрена, неистинита, неверодостојна, неприхватљива, на шта је Народна скупштина била упозорена на време /7/, /30/. Још увек не реагује.

Нису Срби отимали шћиптарску земљу ни покоравали Шћиптаре у њиховој постојбини, већ то шћиптарски терористи раде Србима, повремено, већ вековима, од када постоје писани трагови о њима на Балкану (XI век). Они су, уз помоћ Аустрије, отели Србима Драч, касније Скадар. То је заборављено. Сада отимају Косово и Метохију. Харадинај већ најављује инвазију на јужну Србију /22/. (Македонцима отимају Македонију). Да би то што брже и ефикасније извели, Александар Вучић руководи градњом ауто пута Ниш – Тирана с образложењем да је Србији потребан излаз на море. Зашто не гради ауто пут према Косовској митровици, према Републици Српској, према Црној Гори? Или према Мађарској,  према Румунији, према Бугарској? Зар Мађарска, Чешка, Словачка, Швајцарска имају излаз на море? Тај ауто пут ће омогућити Тачију, Харадинају и другим шћиптарским терористима врло брзо освајање југа Србије. Прво ће се досељивати обичан народ. Шћиптарке ће у много већем броју него сада долазити да се порађају у Нишу да њихова деца добију држављанство Србије. Није проблем што ће они бити држављани Републике Србије већ је проблем што Шћиптари, под претњама својих терориста (Харадинај пише у својој књизи да је убијао, не само Србе, већ и Шћиптаре) одбијају да поштују Устав и закон Републике Србије и намећу, спроводе, повинујући се својим терористима, шћиптаризацију Србије и Срба и њихов прогон.

Није ли то већ само за себе довољно да се закључи да Александар Вучић не може да буде председник Републике?

Александар Вучић у свом интервју /13/ каже:

„Па људи, ја се срећем с Хашимом Тачијем. Срео сам се сто пута са њим. Па мислите да ми је то лепо, мислите да је њему лепо? Али то је мој посао.“

Је ли проглашени председник Републике Александар Вучић зна да ли је Хашим Тачи држављанин Републике Србије? А Рамуш Харадинај? А Агим Чеку? Итд. Ако зна, зашто не захтева од државног тужиоца да спроведе поступак по потерници /14/ за Тачијем? Зашто не захтева од суда да се процесуира Рамуш Харадинај? Зар Александар Вучић није једино лице у Републици Србији које има и право и обавезу да штити Устав и закон (4. пасус члана 114 Устава)? Ако не зна, је ли их питао и шта је утврдио? Ако Тачи, Харадинај, и остали шћиптарски терористи нису држављани Републике Србије, одкуд они на њеној територији? Одкуд сви Шћиптари који нису држављани Републике Србије на њеној територији? Имају ли они одобрење од власти Републике Србије за боравак? Како да се реши статус илегално досељених Шћиптара? Да ли шћиптарски терористи, који немају држављанство Републике Србије, могу да добију дозволу да остану да живе у Републици Србији (значи и на Косову и Метохији) и под којим условима или морају да је напусте у одређеном (ком?) року? Како и када то спровести мирнодопски? То су питања за унутрашњи дијалог. То власт Републике Србије треба да разјасни. Потпуно. То је обавезан да покрене њен проглашени председник Републике Александар Вучић (тачка 1 члана 112 и 4. став члана 114 Устава) и да контролише Владу да ли процес води у складу с Уставом (3 став члана 4 Устава). Он то не чини нити може више то да покрене. Зар то није довољно да Александар Вучић буде разрешен дужности и функција председника Републике?

Александар Вучић  се дубоко заглибио у своја противуставна деловања. Из њих не може да се извуче. Зато покушава, кроз унутрашњи дијалог и његово институционализовање, да се промени Устав по његовој вољи. Он не испуњава своје уставне обавезе. Он не штити ни државу ни слободу народа које је заменио гетима за Србе названим Заједница српских општина и шћиптарском окупацијом доношењем Резолуције Народне скупштине /10/, /11/. То је урађено на његово инсистирање као председника Владе и као председника Српске напредне странке која има највише посланичких места у Скупштини. Данас је престао и званично да важи правосудни систем Републике Србије на Косову и Метохији /31/. Он се залаже за нови компромис са шћиптарским терористима! Зар сте још у дилеми, Ви, народни посланиче да ли треба Александар Вучић да буде смењен?

Срби не траже ни тешко ни лако, решење. Срби траже исправно решење. Оно може да буде само ако је засновано на Уставу и Резолуцији СБ УН 1244 и у складу с тим актима. Срби не траже да ишта добију. Срби само захтевају да нам буде враћено све што нам је отето, опљачкано, оскрнављено,…, а што је могуће вратити или надокнадити, да буде поштован Устав Републике Србије од свих странаца и њихових државника и држава, од свих досељеника у Србију, а не само од држављана Републике Србије; да се примени у потпуности Резолуција СБ УН 1244. Да нам се врате нестали Срби. Убијени Срби не могу да нам се врате. Народима западних земаља и целом свету Председник треба (тачка 1 члана 112 Устава) да изнесе истину да Срби нису били агресор, нису започели ратна дејства нигде у СФРЈ, да републике нису имале права на самоопредељење и отцепљење по Уставу СФРЈ из 1974, [та права су имали само југословенски народи; на тим правима народа је успостављена СФРЈ и изграђен њен Устав (како пише у његовој првој реченици)], да су Срби били принуђени на одбрану, да су подвргнути нацистичким злочинима /32/ – /35/, да су све оптужбе против Срба лажне (од потпуно неоснованих оптужби да смо започели рат у СФРЈ, да смо извршили геноцид у Сребреници до оптужбе да су Срби масакрирали цивилне Шћиптаре у Рачку). То тражи Србски народ. То Александар Вучић не може, није у стању, више да тражи од странаца, није у стању да се бори за то, да своју велику енергију усмери на то. Он не може да представља Републику Србију (тачка 1 члана 112 Устава). Зато нам намеће противуставни /1/ унутрашњи дијалог.

Унутрашњи дијалог проглашеног председника Републике Александра Вучића и Устав

 У свом интервјуу /13/ Александар Вучић неће јасно, отворено да каже шта је циљ тог унутрашњег дијалога, већ каже у одговрима водитељки Оливери Јовићевић:

ОЈ: „Да ли можда и по томе што ћете успети да направите концензус  и неки широки политички фронт око промене Устава као што је то пошло за руком Коштуници 2006.?“

АВ: „Па нисам сигуран у то, али ако га не буде било неће бити ни промене Устава.“

ОЈ: „Дебата о томе траје у смисли промене које се тиче поглавље 23, а“

АВ: „То је наша обавеза , и, ал, то, то је једна мала ствар.“

ОЈ: „Добро.“

АВ: „Дакле, то се тиче правосуђа нашег и тако даље.“

ОЈ: „А шта су кључне промене у Уставу уколико он буде на дневном реду?“

АВ: „Ми треба да разговарамо о свему, о свакој ставки у Уставу.“

ОЈ: „О преамбули?“

АВ: „О свему морамо да разговарамо. Па чекајте Преамбула је питање нашег унутрашњег дијалога.  Ако ништа не договоримо  и ако немамо никакво решење нећемо да мењамо ни Преамбулу ни Устав.“

Овиме је Александар Вучић јасно исказао да је циљ тог унутрашњег дијалога  промена Устава почевши од његове Преамбуле. Уместо да

све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности,

 на шта се јавно заклео, он покушава кроз лажни дијалог (лажни, јер дијалог је разговор две личности, а не расправа у целом народу, осим ако је ОН једна личност, а народ друга) да промени Устав почевши од Преамбуле. Он јавно, од тренутка полагања заклетве, пошто је одмах потом говорио да ће да отвори расправу о Косову и Метохији, делује супротно тој својој председничкој заклетви /1/. То је оно «тешко решење, тешка одлука» о којој је говорио у Њујорку да нас чека. Званично одбацивање важећег Устава би њему обогућило да нам наметне нови Устав којим би све променио јер му је циљ, по његовим речима, да промени Србски народ и Србију. Он не говори о усавршавњу важећег Устава. Не. Па шта би била основа за нови Устав, ако не би био садашњи јер се и он надовезивао на претходни устав задржавајући из њега одређене одредбе? Тиме се обезбеђује непрекидност државности Србије. Александар Вучић је за прекид (дисконтинуитет) у државности Србије, тачније: за њен нестанак на пример претварањем Републике Србије у Савезну Републику Србију с неколико република: Војводина, УЖАС, Косово и Метохија,….. Је ли «тешка одлука» која нас чека садржи и то да се «демократски, уставним путем» разједини Србија претварањем у СР Србију да би се потом разлетела као СФРЈ , као СРЈ, као ДЗСЦГ? Је ли то договор са Сорошем? Је ли Сорош даје паре за громогласно најављена повећања плата (не и пензија, већ само смањење отимања од пензија) да би се на тај (или други) начин растурила Србија? Да би се још више и дубље разјединио и лакше преобратио Србски народ?

Није довољно мењати. Промена може да буде добра или лоша. Да би се нешто оправдано и сврсисходно мењало, прво треба да се утврди да је ситуација повољна за промену и који су разлози за промену, шта треба да се побољша, како и да ли такву промену можемо да остваримо и у ком временском интервалу. Александар Вучић то све занемарује. Занемарује да нам је својим противуставним деловањима продубио војну, политичку, економску, и територијалну окупацију. То је реалност коју он прихвата и тражи да је и Србски народ прихвати. У којој слободној, демократској, држави њен Парламент / Скупштина / Конгрес не би сменио таквог Председника као што је Александар Вучић?

Да би што успешније, ефикасније, остварио циљ дијалога он уводи институционализовање дијалога:

ОЈ (прекинула АВ): „Говорите о унутрашњем дијалогу о Косову који сте најавили за идући месец.“

АВ (говори истовремено с ОЈ): „Тако је.  Мислим да је то битна ствар.  Тај дијалог већ увелико траје и веома сам задовољан због тога. А, говорио сам о институционализовању.“

У име институција ће иступати, по увреженом обичају у овој земљи од 1945. г., неколико водећих људи и Влада по упутствима Александра Вучића /16/. Неће ли он и према њима да примени једну од својих метода као следећу којом је зауставио занемелу водитељку интервјуа /13/ Оливеру Јовићевић у даљем разговору о њеном постављеном питању?:

АВ: „Па да сам Вам се додворавао одавно небисте имали плату у РТСу.  Овако ћете да их имате веће и решићете своје проблеме са још једном милијардом којом ћете да покријете стравичне дугове који су вам остали . Зато што данас је то могуће, зато што је неко радио озбиљно и одговорно, зато што је неко био вредан, зато што је неко био марљив и зато што неко није лагао народ.“

Бриселски споразум и инвестиције

 АВ: „па неће инвеститор да долази тамо где постоје нерешени територијални проблеми, неће инвеститор да долази тамо где имате нестабилност.“ /13/

АВ: „ Ми смо свих тих година имали велики број страдалих на Косову и Метохији.  Нисте имали ни мир ни сигурност ни стабилност. Економија нам је пропадала и због политичке нестабилности  и због недоласка инвеститора.   Бриселски споразум је значио долазак драматичног броја инвеститора у нашу земљу.  Ове године ми имамо до сада 1,28 милијарди у првих 7 месеци страних директних инвестиција. Више него сва остала балканска петорка или како ми кажемо 4 + 1. Дакле више него Босна и Херцеговина, Македонија, Црна Гора , Албанија и пошто то и по ЦЕФТи на такав начин рачунамо Косово заједно.“ /13/

АВ: „ Ја говорим о томе, али Вам говорим то због тога што то није било могуће без Бриселског споразума.  Погледајте кад су почеле немачке компаније да долазе. Пре 4 године сте имали 17000 људи запослених у немачким компанијама, а данас  имате 36000 запослених у немачким компанијама.“ /13/

Из овога происитче да проглашени председник Републике Александар Вучић тврди да Србија нема нерешених територијалних проблема. Тачно је да по Уставу и Резолуцији СБ УН 1244 не треба да их има, али:

  • после потписивања противуставног Кумановског споразума /36/ и на њоме засноване Резолуције СБ УН 1244 које су наше власти прихватиле принудно за време ратног стања /37/ под оружаним претњама даљег уништавања земље и народа,
  • што је даље и противуставно и супротно тој Резолуцији настављено владавином Бориса Тадића,
  • после, не само прихватања последица Тадићеве владавине, већ и продубљивања од стране Александра Вучића (под патронатом Томислава Николића и уз свесрдну подршку Ивице Дачића) противуставном Резолуцијом Народне скупштине од 13.01.2013. /10/, /11/ и на њој заснованог Бриселског споразума

данас Република Србија има велики територијални проблем с отимачима њене територије – Косова и Метохије.

Александар Вучић не објављује под којим условима су добијене стране инвестиције /38/ –  /40/. Он то крије од народа. На пример: „Бугарска компанија узела 750.000 евра субвенција од државе, па ЗАТВОРИЛА ФАБРИКУ у Србији“. /41/

За време владавине Александра Вучића „у северном делу Косова и Метохије запаљено више од стотину аутомобила Срба, бацане су разне експлозивне направе на домове Срба, а било је и мноштво рањених и убијених Срба. И то све у средини у којој Срби чине 117% а да ниједан извршилац ових недела није откривен. Напоменимо да је председник Републике Србије уједно и координатор свих обавештајних служби и просто је немогуће да Александар Вучић не зна ко терорише Србе, изузев ако се то не ради по његовом благослову» /42/.

По Александру Вучићу, великом следбенику Бориса Тадића, ми треба да прихватимо његов следећи став:

Не би било страних инвестиција да је поштовао Устав и Резолуцију СБ УН 1244 и зато треба да прихватимо окупацију Косова и Метохије, шћиптарску власт и неуставну државу под изопаченим србским именом „КосовА“!

То он нама, Србском народу, говори, понавља и покушава да се ми с тим помиримо, сложимо и прихватимо. Хоће ли Србси то да аминују? Народно искуство да су га сви водећи наши политичари, државници, изневерили или изиграли од 1945. до данас, су у народу створили  летаргију, апатичност услед осећања немоћи и безнадежности (што Александар Вучић потхрањује изјавама да смо мали, малобројни, слаби итд.). Потпуна незаинтересованост великог дела нашег народа за државну политику  и за државу њему одговарају. Да ли то заиста одговара нама, нашој деци и нашем потомству? Треба да припитамо наше претке присећањем шта су они мислили да нама одговара. Да их не бисмо припитали, Александар Вучић нас  убеђује да „не треба да живимо у прошлости“! Каква демагошка фразеологија! Па ко може да живи у прошлости? Он тиме тражи, као што је и Мадлен Олбрајт тражила (а тражила је и да се одрекнемо свог имена СРБИ /43/, „па ће сви проблеми бити решени“ по њеним речима), да прошлост не живи у нама, у нашем сећању, у мислима, у размишљањима и у одлучивању о блиској и даљој будућности.

Александар Вучић није покушао да заустави процес који је започео Борис Тадић и да врати сву снагу и важност Уставу и Резолуцији СБ УН 1244 потпуно их и доследно примењујући! Никакве инвестиције не могу да оправдају уништавње државе Репубике Србије, слободе Србског народа и прихватање окупације. И ово показује да Александар Вучић не може више, и да хоће, да поштује Устав, Резолуцију СБ УН 1244 и своју председничку заклетву. Он не може да извршава дужности, обавезе и функције, председника Републике!

  

Узурпација власти

 Александар Вучић не извршава своју уставну дужност да контролише рад Владе и њеног председника (1. члан, 2. став члана 2, 1. став члана 3 и 3. став члана 4) са становишта поштовања и одбране Устава (председничка заклетва у 4. ставу члана 114 Устава). Напротив, упућује Владу и њену председницу да делују супротно Уставу /16/, /23/. И то је последица његовог одбацивања Устава и Резолуције СБ УН 1244.  Прихватио је  (тачка 2 члана 112 Устава) предлог закона  о принудном вакцинисању деце недовољно провереном вакцином.

Прихватио је да се родитељи хапсе и проводе 15 дана у затвору уместо уз своју одојчад коју не дају на такво вакцинисање! И он говори о нашој будућности! Александар Вучић тиме делује супротно Уставу (супротно последњем ставу члана 43, чланu 63 и члану 65 Устава).  Ужасно је живети у држави која обезвређује трудноћу и материнство. Последица је бела куга у Србском народу. Материнство је префињени процес којим мајка брани Отаџбину!

«Користећи маску хуманости савремена медицина злоупотребљава  полуге моћи претварајући докторе у дилере, а обичне људе у заморчиће користећи их као полигон за експеримент и посматрајући их као оруђе за стицање огромног профита.» /44/

  «Присуствујемо медијском прогону људи који су устали у заштиту своје деце пред менгелеовским законом о обавезној вакцинацији. Сатанизују се родитељи и лекари који се супротстављају овом скарадном закону,» /44/

У вези са предстојећим изборима у Београду Александар Вучић је на питања водитељке Оливере Јовићевић одговарао како следи /13/:

ОЈ: „Са Вашим именом излази листа, са Ваши именом у називу листе.“

АВ: „Осим ако Ви мислите да треба да ме се стиде. „

ОЈ: „Не, ја питам. Питали су Вас већ новинари је ли то у реду.“

АВ: „Само питам, само ми објасните а шта је у томе лоше?

ОЈ: „Па, Ви сте Председник свих грађана.“

АВ: „„Добро.“

ОЈ: „Стављате се на страну једне страначке листе.“

АВ: „А замислите тај случај који је био увек, „

ОЈ: „Због тога је Ваш претходник отишао са чела странке.“

АВ: „Тај случај је  увек био и увек подржао нашу странку на изборима, и увек подржао нашу странку на изборима.  Дакле,  и ја сам им сада рекао да ће им ово вероватно бити последњи пут и да им желим победу, и жели им победу . Хвала им што ме се не стиде, а ако ме се стиде не морају да ставе моје име уопште.“  

Тако је одговарао човек који је положио заклетву да ће да штити Устав и људска права! Водитељка је покушала да му помогне да се исправи. Безуспешно! Он наставља противуставно деловање Бориса Тадића који је као председник Републике противуставно /45/-/47/ био носилац изборних листи.  То је, поштујући Устав, прекинуо претходни председник Републике Томислав Николић. Александар Вучић  у свему што ради продубљује противуставна деловања Бориса Тадића /45/ – /47/, уместо да делује супротно њима како је обећавао народу до избора 2012. Он је углед, ауторитет, моћ, председника Републике ставио у службу, он их експлоатише за интересе, не само једне политичке странке већ и у службу и за интересе њеног противуставног председника, самог себе – Александра Вучића.

Пртивуставним председниковањем Српске напредне странке Александар Вучић остварује директно управљање деловања и гласања народних посланика из те странке. На тај начин Александар Вучић узурпира власт, а Српска напредна странка директно врши власт делујући супротно Уставу (последњи ставови члана 2 и члана 5).

Устав (1. став члана 6 и члан 115) изричито забрањује да Председник Републике врши било коју другу јавну функцију (нпр. да буде носилац изборне листе или да буде председник политичке странке). То нема никаквог значаја за Александра Вучића јер то њему не одговара. Њему, који се заклео да ће да штити Устав! Само народни посланик који је одбацио своју заклетву, који не поштује Устав, државу и народ, може Александра Вучића још увек да прихвата за председника Републике.

Поштовани народни посланици из Српске напредне странке и из њених коалиционих партнера (Социјалистичке партије Србије, ПУПСа,….): Па зар су вама покорност Александру Вучићу и интереси, користи, које тиме остварујете важније од поштовања Устава и њиме одређене државе Републике Србије? Докле ће то да траје? Јесте ли ви баш одлучни да потпуно самељете достојанство, понос, родољубље Србског народа и да га претворите у послушну роботску масу апатичних појединаца, и уверени сте да ћете у томе успети? И бићете срећни тада? Уверени сте да ће Срби из својих умова, знања, душа, из својих опедељења, избацити сва сећања на велика дела србских предака којима дугујемо све што смо наследили? Или сте решили да искушавате Србе, да их изазивате да директно преузму власт у својој држави на основу 1. и 2. члана Устава? Јесте ли решени да у том случају следите могући и вероватан позив вашег двоструког противуставног председника Александра Вучића странцима, некој другој, било којој, држави или НАТОу да насилно одузме народу то уставно право? Или очекујете да на референдум о промени Устава изађе само 30% народа који подржавају Вучића и да његов предлог буде усвојен на основу 7. става члана 203 Устава? Добро размислите још једном. Ако успете да тако изазовете Србе, за све последице које би неминовно биле веома трагичне, а можда и катастрофалне, сваки од вас лично и сви заједно, заједно с Александром Вучићем, кога сте неосновано прогласили за председника Републике /6/, /7/, бисте можда сносили одговорност. Већ сте у великом закашњењу да одлучите у складу с Уставом /1/, /6/-/9/.

Вучићево одбацивање Устава и Резолуције СБ УН 1244 је довело и до тога да шћиптарска власт, не само да приморава Србе на Косову и Метохији да се одрекну своје националне, србске, припадности и да је замене измишљеном – косоварском, већ је омогућило и омогућава Тачију да прихвата предлог Берише да „грађани Косова“ постану држављани Албаније /48/ који би „демократски референдумом“ одлучили да се Косово и Метохија споје с Шћиптаријом званом Албанија ради васпостављања хитлеровске Велике Албаније.  Тако се коначно успоставља потпуна победа нациста над Србима у Србији и потпуни пораз свих антинацистичких, страних и домаћих,  бораца из 2. Светског рата.  Да сам Шћиптар ја бих громогласно скандирао:

Браво проглашени председниче Александре Вучићу! Браво, Ви сте успешни у даровању свега србског Шћиптарима, укључујући и саме Србе. Ви успевате да Србски народ држите у потпуној обамрлости, преко потпуне покорности Вама свих врховних државних органа, верских и академских институција Републике Србије. Ви сте највећи вођа! Ви сте схватили да је будућност Србије и Срба у њиховом преобраћању у Шћиптаре /49/. Ви сте успели да многе Србе претворите у себичне трговце који су спремни све да продају. Ваша величина је што сте успели да Срби више не маре за своју државу, за било шта што су наследили од предака, па ни за своју децу. Срби се не буне ни због продаје њихове деце /50/. И ако се деси да се побуне, Ваши одани извршиоци то ефикасно среде /51, /52/. Вама ћемо подићи споменик не мањи него Клинтону. То што ви успевате ни један страни окупатор Срба и Србије до сада није успео. БРАВО!

Пошто нисам Шћиптар, ја могу искрено и јасно да поново изјавим /1/ – /9/:

Александар Вучић је својим деловањима против своје заклетве члана Владе и против своје председничке заклетве доказао да не поштује ниједну своју заклетву, није могао да буде инаугурисан и да не може да буде председник Републике Србије на основу и у складу с Уставом.   

 Његово заузимање положаја и обављање функција и дужности председника Републике је нелегитимно и представља потпуну узурпацију власти. Кашњење од 13.01.2013. године за његово разрешење функција (пот)председника Владе је настављено кашњењем његовог разрешења функција председника Републике. Својим унутрашњим дијалогом покушава да се промени Устав да би се променила Преамбула и битно (о)сакатила Република Србија.

 Проглашени председник Републике Александар Вучић и народ

 АВ: „Много тога још мора да се уради, али стање смо стабилизовали у српским срединама на Косову и Метохији више не губимо рапидно становништво. Ту имамо и највећи број деце, и највећи наталитет“.

Власт је донела законске прописе, уз сагласност председника Републике Александра Вучића (тачка 2. Члана 112 Устава), о помоћи нашим породиљама и мигрантима:

Тако се Александар Вучић, као заштитник и чувар Устава и закона, људских права и Републике Србије (4. став члана 114 Устава), која је „држава српског народа“ (1. члан Устава),  брине о будућности Србског народа!

Александар Вучић настоји да својим институционализованим унутрашњим дијалогом рођену и још нерођену србску децу с Косова и Метохије испоручи на милост и немилост шћиптарској терористичкој /4/, /15/, /21/, /22/ власти да их преведе најпре у тз. „Косоваре“, а потом у Шћиптаре.

Који би родитељи, која би родбина, фамилија, који би пријатељи, те деце, који би родни народ те деце, таквог човека као што је Александар Вучић још прихватао за председника своје државе? Је ли га Ви, народни посланиче још прихватате за председника Републике?

Ако то није довољно:

 АВ: …“да бисмо живели у будућности а не прошлости, да се не такмичимо у томе каква нам је прошлост била и да нам то буде једина опсесија већда размишљамо ко ће да буде успешнији, и ко ће да направи више доброг посла у будућности. Могуће да Срби то не желе. Ја сам спреман да прихватим ту чињеницу.“/13/

ОЈ: „Верујете ли да на Косову више нису могући оружани сукоби?“/13

АВ: „Никада то нико не може у потпуности да гарантује, али сам веома срећан што у последње четири године немамо Србина који је страдао у етничким сукобима и то је велико достигнуће разговора, поносан сам на то,“/13

 Каква је то бесмислица да живимо у прошлости?

Је ли Александар Вучић не схвата да прошлост живи у Србима, да нас води, штити, да нам је узданица, да нам даје снагу да чувамо народно име, слободу и штитимо државу, земљу, воду, шуме, језик, културу, Веру, ….. Све што он распродаје. Или он то добро схвата, као нпр. Мадлен Олбрајт, па нам зато то говори?

АВ: „Добио сам подршку од 80 посто Срба на Косову и Метохији на председничким изборима.  Не зато што сам ударао у ратне добоше већ зато што ти људи добро знају да знам свако село српско на Косову и Метохији, да знам сваку кућу српску на Косову и Метохији.“/13/

АВ: „А кога сви заједно завитлавате?  Сви заједно, целокупна  српска јавност.“/13/

Према извештају Републичког завода за статистику /53/ коначни резултати председничких избора из марта о.г. су следећи за Александра Вучића:

АП Косово и Метохија

Број бирачких места 90   Број бирача уписаних у списак 105 944 (Таблица бр. 3, страна 10)

Бирачи који су гласали: број 41 539, у процентима: 39,21%  (Таблица бр. 3, страна 10)

Добијени гласови: број 32 801 (Таблица бр. 4, страна 20)

у процентима у односу на број бирача који су гласали: 78.99% (Таблица бр. 4, страна 20)

у процентима у односу на укупан број бирача:  41539 : 105 944 =  30,96%

Недобијени гласови од укупног броја бирача: 105944 – 32801 = 73143, у процентима 69,04%

Како је проглашени председник Републике Александар Вучић, који на Косову и Метохији није добио подршку 73.143 бирача, односно 69,04% од укупног броја бирача, закључио:

«Добио сам подршку од 80 посто Срба на Косову и Метохији на председничким изборима.“ ?

Сви држављани Републике Србије

Број бирачких места 8396.   Број бирача уписаних у списак 6.724.949  (Таблица бр. 1, страна 8)

Бирачи који су гласали: број 3.654.014 , у процентима: 54,34%  (Таблица бр. 1, страна 8)

Добијени гласови: број 2.012.788 (Таблица бр. 2, страна 9)

у процентима у односу на број бирача који су гласали: 55,08%  (Таблица бр. 2, страна 9)

у процентима у односу на укупан број бирача:  2012788  :  6724949  = 29,93%

Недобијени гласови од укупног броја бирача: 6724949 – 2012788  = 4712161, у процентима 70,07%.

На основу чега проглашени председник Републике Александар Вучић, који није добио подршку 4.712.161 бирача Републике Србије, односно 70,07% од укупног броја бирача Републике Србије, тврди да је на председничким изборима добио подршку народа?

Да ли то значи да за њега народ чине само они држављани Републике Србије који су гласали за њега? Да је он Председник само њима? Ако је тако, онда да ли убедљива већина бирача Републике Србије која није њега подржала треба да бира свог председника Републике Србије? Је ли та мањина која га «воли и поштује» /54/ за њега представља цео народ, а та већина њему представља његовог политичког опонента за који он каже да су «будале и олош» и да га «мрзе» /54/? Такав однос према његовим опонентима је супротан Уставу (чланови 1, 18, 19, 23, 25, 43, 46).

Па зар ово није довољно (ако није прочитајте и /55/) да се схвати да он не може да испуњава једне о својих основних уставних обавеза:

– да изражава државно јединство Републике Србије (члан 111 Устава),

– да представља Републику Србију у земљи и иностранству (тачка 1 члана 112 Устава)?

 Врховни командант Александар Вучић и војска

Александар Вучић се „неодољиво“ над Уставом и Мирослављевим јеванђељем јавно заклео:

 Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности.

 Сваки војник, официр, генерал је положио војничку заклетву:

Ја (име и презиме), заклињем се својом чашћу, да ћу чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије.

http://www.vs.rs/index.php?video_archive=true&year=2017&month=0&page=2

Врховни командант Војске Србије је обавезан према сваком припаднику Војске Србије да својим радом, понашањем, делима буде пример сваком војнику и официру, да својим испуњавањем председничке заклетве бодри сваког војника и официра да и она/он верно, одано, пожртвовано, родољубиво и патриотски испуњава своју војничку заклетву.

Александар Вучић је својим противуставним делима и актима потпуно одбацио, погазио, унизио, своју председнички заклетву.  Његово гажење сопствене заклетве онемогућава  да он буде пример, углед, припадницима Војске Србије и да захтева од Војске да поштује Устав. Он отвара стварање хаоса у држави, војсци и у народу. Он срозава војнички морал и безбедност државе и народа.  Он не може да захтева од војника, официра, генерала да поштује своју војничку заклетву. Он не може да буде на челу Војске Србије.

Александар Вучић не може да буде председник Републике јер не може да буде врховни командант војске Србије (последњи став члана 112 Устава).

Историјско дело Александра Вучића: САКАБИЈА и САКАБИ

 На основу свега што је и како је до сада радио следи да ће се под председништвом Александра Вучића суштински докрајчити Република Србија /25/, која и сада већ једва постоји. Али и оваква каква је она оставља отворену могућност, право, наду и обавезу и садашњим и будућим генерацијама да се она у потпуности васпостави (и то као самостална, сједињена, слободна, солидарна СРБИЈА /56/).

Ако Александар Вучић остане председник Републике Србије потпуно је и могуће и вероватно да ће он Србију да сведе на Сакату СрбијуСакабију, а Србе да преобрати у Сакате СрбеСакабије. Тако ће се лако успоставити добри односи између Сакабија и Шћиптарских терориста. Десиће се оно што се десило у прошлости с Белим Србима, Северним Србима, Балтичким Србима и Полапским Србима. Нема их више. Нико их и не спомиње. Ни њихови потомци, који су се одрекли многих националних вредности својих предака. Када су примили католичанство следећег дана су се најзверскије понашали према својој дотадашњој браћи /43/. То се изгледа догађа и Лужичким Србима. То се догађа и многим Србима на територији широм Југославије. За Србе у Југославији то више није новост.

Иако су Тадић и његови подржаваоци отворили процес, Александар Вучић заједно с осталом тројицом (имена су им наведена у документима /2/, /3/ упућеним Уставном суду), су тај процес наставили да воде, да га продубљују. Александар Вучић својим унутрашњим дијалогом настоји да процес доведе до краја /25/, да запечати да се Срби одричу своје постојбине, своје душе, свог историјског, духовног, природног, геостратешког, пољопривредног и рудног богатства, свог јединог још увек заједничког свим Србима светионика – Косова и Метохије.

Прихватате ли Ви то, народни посланиче? Прихваташ ли ти то, Србине?

Закључак о раду и актима председника Републике Александра Вучића

 Претходно излагање је допунило петицију /1/. Показало је да проглашени председник Републике Александар Вучић наставља да делује супротно Уставу Републике Србије и Резолуцији СБ УН 1244. Он делује на уништавању државе Републике Србије, почевши од уништавања њене територијалне целовитости и њених државних граница (супротно члану 8 Устава) до паралисања државе да извршава своје обавезе одређене чланом 97 Устава. Он истовремено доказује, што потврђује и у /13/, да је његова председничка заклетва била неодана, неверна, неискрена, неверодостојна и неистинита, на шта је Народној скупштини било доказима предочено /6/-/9/. Он ју је погазио, одбацио и уништио поверење које сте му, већина од вас народних посланика,  пружили, не само у своје име већ и у име народа као народни представници (1. став члана 2, 1 став члана 100 Устава). 

Став краљевске династије Карађорђевић?

 Једина србска династија која се подигла на свеобухватнију – југословенску – династију је династија Карађорђевић. Племените идеје и разумљиви циљеви наших прадедова да се југословенски народи у слободи својевољно удруже у заједничку државу Краљевину СХС у којој би створили један народ („трију вјера“ по Вуку Стефановићу Караџићу) – Југословене – су без народне сагласности довеле до безусловног укидања Краљевине Србије ради стварања Краљевине СХС / Краљевине Југославије. Тада није донета те и није записана одредба да се у случају растурања заједничке државе (аутоматски) васпоставља Краљевина Србија у тим и тим границама. Србски народ је много пропатио и доживео страхоте, трагедије због тога. (То је створило плодно тло за развој КПЈ). Зато је југословенска династија Карађорђевић изгубила и државно и монархистичко и морално право да тврди да има право на престо, на Круну, на Трон евентуално успостављене нове Краљевине Србије /56/. Она може да буде правни наследник само Републике Србије, а не Краљевине Србије из 1918. године. Је ли династија Карађорђевић свесна тога? Је ли Србски народ схвата то?

У Србском народу, или у једном (верујем убедљиво већем) делу постоји искрена оданост, дубоко поштовање и љубав за Карађорђа и србског Краља Петра Ослободиоца, а у једном делу (да ли и већем?) постоји још увек и за династију Карађорђевић. Тај део народа се надао и очекивао да му то буде узвраћено такође искреном оданошћу, дубоким поштовањем и љубављу коју су за њега по цену личних жртвовања исказивали Карађорђе и Краљ Петар Ослободилац. Срби нису очекивали да ће њихов потомак песницом да им прети и то с Опленца! (Тако отворено није Србима претио ни Јосип Броз Тито.) Колико познајем Србски народ, Срби очекују да династија Карађорђевић сада покаже да жели и да је достојна да јој народ пружи поверење да буде поново србска династија у новој србској краљевини /56/. То југословенска династија Карађорђевић никада неће постићи песницом према Србима. То династија Карађорђевић може да оствари ако данас јавно стане уз Србе, уз србску светињу и јасно каже да је Косово и Метохија неодвојиви део од осталог дела Србије и да сада није добра ситуација да се мења Устав.

Борис Тадић је започео, Томислав Николић је наставио и с Александром Вучићем (уз свесрдну подршку Ивице Дачића) продубљивао да би данас Александар Вучић јавно, уз подршку србских непријатеља, започео процес мењања Преамбуле Устава и цео Устав с циљем одбацивања Косова и Метохије из србске државе – Републике Србије. И то у ситуацији када је Србија вишеструко окупирана и када је Александар Вучић већ толиким својим противуставним уступцима шћиптарским терористима и њиховим заштитницима у стварности предао Косово и Метохију и Србе на Косову и Метохији на њихову немилост. Зато се обраћам јавно и Вама, Ваше краљевско височанство Александре Петра Крађорђевићу, да Ви лично, а још боље заједно с Вашим дичним синовима кнежевима / краљевићима (Срби немају принчеве, нити се србска веначања одржавају на дан одавања поште умрлима, на дан сећања покојника – Задушнице, што су увели Титови комунисти) пред Србским народом целом свету изнесете свој став за шта се залажете:

 

 

АМАНЕТ СРБСКОМ НАРОДУ

Србскa Пoстojбинa,
душa Србскoг нaрoдa,
кoлeвкa србскe културe,
пoнoс србскoг рoдoљубљa,

дух и споменик србскe Вeрe,

ризница србског слободарства,

исконски завет србске храбрости,
зeмљa нaтoпљeнa србскoм крвљу за слободу,

дoкaз србскe човечности и људске сoлидaрнoсти,

симбoл србскe гoстoпримљивoсти и праведности,

стaлнa Пaтриjaршиja Српскe Прaвoслaвнe Црквe и Светосавља,

трајан кaмeн тeмeљaц слoбoдних и нeзaвисних србских држaвa,

KOСOВO и METOХИJA

су били, jeсу и oстaћe нeрaздвojив дeo Србиje.
Ни
je пoстojaлa, нити пoстojи нити ћe бити
личн
oст, гeнeрaциja или гeнeрaциje,

Влaдa или институциja, Прeдсeдник или Moнaрх,
бил
o кo или билo штa, нeкo или нeштo
ни
je биo/билo, ниje и нeћe бити oвлaшћeнo
д
a у имe Србскoг нaрoдa,
у им
e Србиje и/или билo кoje србскe држaвe,
прихв
aти – пoтпишe – дозволи
расрбљавање,
oкупaциjу, чaк oдвajaњe
Koсoвa и/или Meтoхиje oд Србиje.


Свaкo тaквo рaзмaтрaњe, сaгaлaснoст или пoтпис,

свако такво пасивно или активно прихватање
je билo, jeстe и билo би нeустaвнo и нeвaжeћe,
и н
eприхвaтљив aкт нaциoнaлнe вeлeиздaje.

 

ОСЛОБАЂАЊЕ СРБА И ОБНАВЉАЊЕ

СРБСКИХ СВЕТИЊА И ИМАЊА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

JE СВЕТИ ЗАДАТАК СРБСКОГ НАРОДА.

 

Србски рoдитeљи, бaбe и дeдe, србски прeци
живим и будућим србским г
eнeрaциjaмa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • За обнављање Краљевине Југославије под вођством југословенске династије Карађорђевић (и то као самосталне државе ван Еврпске Уније, или у њој).

  • За Сакабију као нова, сакабијска, краљевска династија у држави – Краљевини Сакабији, чије границе буду одредили странци што свакако значи без Косова и Метохије.

  • За Краљевину Србију као наследницу садашње Републике Србије коју народ демократски, добровољно и слободно, успоставља уставним поступком /56/.

  • Или желите да останете као грађанска породица која се дичи да су њени преци били Карађорђе, Краљ Петар Ослободилац и регент Александар Петра Карађорђевић (за чије крунисање нигде не нађох податке, чак ни од Вашег Двора их не добих, те почех да верујем Дејану Лучићу који је јавно изјавио да регент Александар Петра Карађорђевић није био крунисан за Краља Југославије).

  • Или имате неко решење које не споменух јер га не сагледах?

 

Ваше ћутање ће такође бити Ваш одговор.

 

Разрешење или оставка председника Републике су уставни акти (чланови 117 и 118 Устава)

 У пролеће 2000. г. је у Србији Слободан Милошевић одбијао да се распишу ванредни председнички избори и јачао је покрет групе грађана да Слободан Милошевић буде проглашен за народног хероја. Истовремено је од Савезне скупштине тражено да га смени /57/. Слободан Милошевић је прихватио расписивање ванредних председничких избора.

Због његових противуставних деловања 1548 држављана Републике Србије је било поднело захтев председнику Републике Борису Тадићу да до 01.09.2011. г. поднесе оставку /45/. Пошто је до тада није поднео, захтев је био упућен Народној скупштини да га разреши функције Председника /46/.  Он то није одмах учинио, али је касније поднео оставку и био кандидат  за Председника на изборима 2012.

Председник Томислав Николић и председник Владе Александар Вучић су се оглушили на многобројне предлоге, молбе, петиције, захтеве да поднесу оставке због својих противустаних деловања (неки од тих дописа се могу видети на: http://www.ssssseternal.org).

 Разрешење проглашеног председника Републике Александра Вучића уставним поступком због његових противуставних деловања и кршења председничке заклетве, би било јасно позитивно упозорење сваком будућем Председнику да не сме да крши Устав, Резолуцију СБ УН 1244 и председничку заклетву, да не сме да понижава човека, народ и Србију.

 Зар ви, народни посланици, још увек у већини подржавате Александра Вучића за председника Републике?

Зар нема ни 84 народних посланика који поштују Устав и своју заклетву тако да предложе Народној скупштини да покрене поступак разрешења Александра Вучића у складу и на основу члана 118 Устава?

 То Вам је било предложено још док је био Председник Владе /30/, а потом после проглашења за председника Републике у петицији /1/ и у /6/-/9/. Надам се да се нећете оглушити о петицију /1/ и о ову петицију.

 Није довољно речи: ја сам кошаркаш, фудбалер, уметник, наставник, истраживач,…, политичар, академик,  да би се ушло у први тим, у репрезентацију, у Академију, …, у државни врх, у Владу, постати њен председник или председник Републике. Захтева се да је човек у томе добар, вешт, способан, частан (да није нпр. плагијатор, ма да је САНУ, после поднетих јој необоривих доказа о светски рекордерском плагијаторству њеног дописног члана њега унапредила у сталног члана – академика!), да постиже успехе поштујући правила.

Закључујем (без икакве мржње али са жаљењем његове уложене велике енергије, великог али погрешног ангажовања и његове памети, како сам то рече за себе /58/ да би објаснио зашто је ишао Клинтону да се извине /59/) на основу његовог рада, деловања, односа према Уставу, према Резолуцији СБ УН 1244, према народу и држави, да је Александар Вучић био катастрофално лош председник Владе и да је сада трагично по Србе и Србију лош председник Републике. Зато Вам се обраћам, народни посланиче.

Народни посланици, Устав и заклетва

 Држављани Републике Србије имају својих 250 представника (1. став члана 2 Устава) – народних посланика који чине Народну Скупштину (1. став члана 100 Устава).

Устав је врло јасан:

Председник Републике разрешава се због повреде Устава, одлуком Народне скупштине, гласовима најмање две трећине народних посланика.
Поступак за разрешење може да покрене Народна скупштина, на предлог најмање једне трећине народних посланика.
Уставни суд је дужан да по покренутом поступку за разрешење, најкасније у року од 45 дана, одлучи о постојању повреде Устава.

Члан 118 Устава

Моја обраћања Народној скупштини исказују моју веру и наду да постоји најмање 84 народних посланика који поштују Устав, верни су својој посланичкој заклетви и народу, схватају не само да Александар Вучић више уопште не поштује ни Устав ни Резолуцију СБ УН 1244, да све шире делује противуставно и све интензивније продубљује њихове тешке лоше последице, већ који и разумеју да постаје све критичније кашњење што Народна скупштина не покреће уставни поступак за разрешење новопроглашеног председника Републике Александра Вучића и који се не устручавају да потпишу такав предлог Народној скупштини. 

Предлог за разрешење Александра Вучића положаја, функција, и дужности председника Републике који потпише најмање 84 народних посланика обавезује Народну скупштину да одлучи да ли ће да покрене уставни процес тог разрешења утврђен у члану 118 Устава. Каква год би одлука Народне скупштине била по том предлогу, народу би се потпуно разјаснило какву Народну скупштину данас имамо и како се сваки народни посланик односи према Уставу, народу, држави и својој заклетви. Разјашњење ће бити и ако такав предлог не поднесу народни посланици Народној скупштини.

У случају да предлог буде одбијен утврдило би се јавно и да: или једна коалиција политичких партија или само Српска напредна странка, [чији је председник противуставно и председник Републике (1. став члана 6 и члан 115 Устава)], непосредно врши власт супротно Уставу (1. став члана 3 и 4. став члана 5 Устава), да је подчинињава себи што изричито забрањују последњи ставови члана 2 и члана 5 Устава. То би ставило народ у ситуацију да одлучи да ли ће непосредно да врши власт /60/  с обзиром да је народ извор и носилац суверенитета Републике Србије (1. члан и 1. став члана 2 Устава).

Питање Народној скупштини

Ако у Народној скупштини нема 84 народних посланика који поштују Устав, који су верни народу, држави и својој посланичкој заклетви која гласи:

 Заклињем се да ћу дужност народног посланика обављати предано, поштено, савесно и верно Уставу, бранити људска и мањинска права и грађанске слободе и по најбољем знању и умећу служити грађанима Србије, истини и правди!

  1. став члана 17 Закона о Народној скупштини

а сви сте ви, народни посланици, добровољно прихватили и:

 

Народни посланик дужан је да поштује Устав, закон и Пословник.

1 став члана 45 Закона о Народној скупштини

онда ме ви, народни посланици приморавате да, на основу члана 56 Устава, тражим да Народна скупштина јавно одговори на следеће питање:  

Шта проглашени председник Републике

Александар Вучић

треба још противуставно да учини

па да Народна скупштина без одлагања

покрене уставни поступак његовог разрешења?

 

Желим Вам народни посланиче да од народа и државе добијете све оно, онако и онолико, што сте, како и колико заслужили, по Уставу и закону.

 

Литература

/1/    Петиција Народној скупштини да покрене поступак за разрешење председника Републике  Александра Вучића, 16,06,2017.:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_06_16LTGpeticija.16674217.pdf

/2/    Уставном суду, Уставна жалба на ставове и акте Уставног суда који помажу срозавању, обезвређивању и уништавању људских права и слобода, уништавању Републике Србије, на саучесништво Уставног суда у свему томе, и на Закључак број IУз – 40/4017 од 44.06.4017. године Малог већа Уставног суда.

         Опредељен захтев Уставном суду за накнаду материјалне и нематеријалне штете, 27.12.2013.:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2013_12_27i29UstZlbZhtv01a1.28853826.pdf

/3/    Уставном суду, УСТАВНА ЖАЛБА на следеће акте Уставног суда који помажу срозавању, обезвређивању и уништавању људских права и слобода кроз уништавање Републике Србије: акт секретара Уставног суда Број: IIР-409/40010 од 47.010.40010. године, Закључак Уставног суда  број VУ-14/40010  од 15. септембра 40010. године,  акт секретара Уставног суда Број: II Р -547/010 од 18. 16. 40010, Закључак Уставног суда Број: VIIУ-1108/40010 од 44. фебруара 4014., акт секретара Уставног суда Број: IР-76/4014 од 46. маја 4014. године,  Закључак Уставног суда  Број: IУо-11/4014 од 47. маја 4014. године, Закључак број IУз – 40/4017 од 44.06.4017. године Малог већа Уставног суда и на акт секретара Уставног суда Број IIР-56/4018 од 410. 04. 4018. године.

И

         ОПРЕДЕЉЕН ЗАХТЕВ Уставном суду за накнаду материјалне и нематеријалне штете, 06.03.2014.:  

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2014_03_05LTG_UsZlb.31330122.pdf

/4/    Уставном суду – Иницијатива за покретање поступка за оцену уставности и законитости инаугурисања и деловања председника Републике Србије Александра ВУЧИЋА:

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_06_16LTG.16672303.pdf

/5/    Уставном суду – Уставна жалба, 14.03.2017.:

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_03_14LTG_USuZlbSve.9255541.pdf

/6/    Народној скупштини, Неиспуњеност услова да Александар ВУЧИЋ ступи на дужност председника Републике Србије и нови избори,

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_04_03LTG_Skp_AVsve.9260129.pdf

 

/7/    Народној скупштини, Ваша, народни посланиче, (не)легитимност да будете народни посланик:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_04_18LTG_Posl_AV.10752418.pdf

 

/8/    Народној скупшини да Народна скупштина господина Александра ВУЧИЋА разреши функција, положаја и дужности председника Владе Републике Србије:

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/40110_15_011LTG_potvrde.518419111.pdf

 

/9/    Народној скупштини Закључци с мирнодопског скупа одржаног 31.05.2017. г. (пред њом):

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_05_31LTG_PrdsSkpsPect.15044932.pdf

/10/ Народној скупштини ‘Државни удар: Разрешења председника Томислава Николића и Владе; општи избори, 09.04.2013:

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2013_04_09NrSkps_DrzavniUdar.28870414.pdf

/11/ Уставном суду предлог да оцени уставност и законитост  Резолуције Народне скупштине од 18.01.2013. г.:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2013_01_18LTG_Sve.28893454.pdf  

/12/ Решење Уставног суда по предлогу /11/:

         Стр. 1 је на http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2013_04_22US1.28865040.jpg   

         Стр. 4 је на http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2013_04_22US2.28864922.jpg  

/13/ Интервју Александра Вучића РТСу у емисији „УПИТНИК“ коју је водила Оливера Јовићевић, 48.011.40111г.:

         http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/111/rts-1/41010411110/upitnik-aleksandar-vucic-.html,

         https://youtu.be/sB6cu200Gyg, https://www.youtube.com/watch?v=sB6cu200Gyg&feature=youtu.be

/14 / Потерница МУПа Републике Србије за  терористом Хашимом Тачијем тзв. „Змија“:

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_09_20HashimTachi.26315923.jpg

/15/ Михаило Меденица, Чујете ли, Вучићу и припадници срамне Српске листе, вапаје недокланих Срба?: https://facebookreporter.org/40111/011/111/mihailo-medenica-cujete-li-vucicu-i-pripadnici-sramne-srpske-liste-vapaje-nedoklanih-srba/

/16/ Програм Владе Републике Србије  кандидата за председника Владе Ане Брнабић:

         http://www.media.srbija.gov.rs/medsrp/dokumenti/ekspoze-mandatarke-ane-brnabic280617_cyr.pdf

/17/ Безрезервна подршка Владе «Српској листи на Космету»:

         http://www.srbija.gov.rs/vesti/vest.php?id=301646, http://www.srbija.gov.rs/vesti/vest.php?id=5011068

/18/ Иван Максимовић, Ча-ча-ча Српске листе са Харадинајем:

       https://facebookreporter.org/40111/14/05/ivan-maksimovic-ca-ca-ca-srpske-liste-sa-haradinajem

/19/ Бојкот народа – документарац о превари на шиптарским изборима:

         https://facebookreporter.org/40111/14/01/бојкот-народа-документарни-филм-који/

 

/20/ М. Јакшић-Шиптарски избори су политичко самоубиство и нови егзодус Срба (видео)

         https://facebookreporter.org/40111/14/01/м-јакшић-шиптарски-избори-су-политичк/

/21/ Рамуш и Даут Харадинај зидају по Београду:

http://www.alo.rs/ramus-i-daut-haradinaj-zidaju-po-beogradu/107510,

http://www.alo.rs/ramus-i-daut-haradinaj-zidaju-po-beogradu/149714

 

/22/ Харадинај Албанцима из Прешева, Бујановца и Медвеђе обећао држављанство Косова:

         http://www.blic.rs/vesti/politika/haradinaj-albancima-iz-preseva-bujanovca-i-medvede-obecao-drzavljanstvo-kosova/76557py

 

/23/ Председници Владе Ани Брнабић:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_09_22LTG.264112342.pdf             

 

/24/ Министарство финансија ‘Јавни дуг Републике Србије:

         http://www.javnidug.gov.rs/upload/Dug%20opste%20drzave/GGD%20MoM%20cir.pdf 

         http://www.javnidug.gov.rs/upload/Dug%40opste%40drzave/GGD%40MoM%40cir.pdf

 

/25/ Слободан Антонић – Година капитулације – 2018?, 10.10.2017:

         https://facebookreporter.org/2017/10/10/slobodan-antonic-godina-kapitulacije-2018/

 

/26/ Отворено писмо председнику САД Уилијаму Клинтону, 20.12.1998:

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1998_12_20LTG_CLN_Ispr.300100849.pdf  

/27/ Двоугао – Александар Вучић вс. Александар Вучић: https://www.youtube.com/watch?v=KPkKY4en_vQ

/28/ Двоугао – Александар Вучић: https://www.youtube.com/watch?v=SsQHnYBbQnE

/29/ Аманет Србском народу –  може да се преузме овде::

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_09_24Amanet_Slike.266121652.pdf

 

/30/34/ Народној скупштини Петиција за разрешење председника Владе Републике Србије господина Александра ВУЧИЋА, 09.11.2016.:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2016_11_09LTG_potvrde.31421517.pdf

/31/ Народни покрет Срба са КиМ „Отаџбина“ – Поводом престанка функционисања српског правосуђа на КиМ, 16.10.2017.: https://facebookreporter.org/2017/10/16/narodni-pokret-srba-sa-kim-otadzbinapovodom-prestanka-funkcionisanja-srpskog-pravosudja-na-kim/ 

/32/ СРБски ФБРепортер – Ратни злочинац и убица Срба Насер Орић ОСЛОБОЂЕН по свим тачкама оптужнице – пресуда и реаговања
      https://facebookreporter.org/2017/10/09/ratni-zlocinac-i-ubica-srba-naser-oric-osloboden-po-svim-tackama-optuznice-presuda-i-reagovanja/

 

/33/ Зоран Шапоњић – Насер је невин, лажу извађене очи судије Илића!, 10.10.2017:
         https://facebookreporter.org/2017/10/10/zoran-saponjic-naser-je-nevin-lazu-izvadjene-oci-sudije-ilica/

 

/34/ Предраг Зликовац – Ослобађање ратних злочинаца,  10.10.2017:
         https://facebookreporter.org/2017/10/10/predrag-zlikovac-oslobadjanje-ratnih-zlocinaca/

 

/35/ Зоран Станковић – Суд БиХ послао исту поруку као и Хаг – дозвољено је убијати Србе, 10.10.2017.:

         https://facebookreporter.org/2017/10/10/zoran-stankovic-sud-bih-poslao-istu-poruku-kao-i-hag-dozvoljeno-je-ubijati-srbe/

 

/36/ Уставном суду – Захтева да Суд по хитном поступку испита уставност и законитост Кумановског споразума, 14.09.1999.:

         http://ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1999_06_24LTG_UstSud.29532139.pdf

/37/36/ Решење Уставног суда по Захтеву /35/, 25.05.2000.:

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2000_05_25UstSud.15952019.pdf

/38/ По леђима српских обвезника! Погледајте шта све Србија плаћа Фијату!!: ziginfo.rs

/39/ Државне субвенције Ер Србији 60 пута веће од профита: novaekonomija.rs

 

/40/ Јефтина радна снага у Нишу – „ЦУМБОТЕЛ“ добија 70.000 евра по раднику?:

         http://www.dw.com/sr/cumtobel-dobija-50000-evra-po-radniku/a-39801379

http://www.dw.com/sr/cumtobel-dobija-70000-evra-po-radniku/a-51110017911

 

/41/ ПРИВРЕДНИ „УСПЕХ“ ВЛАСТИ-Бугарска компанија узела 750.000 евра субвенција од државе, па ЗАТВОРИЛА ФАБРИКУ у Србији, 15.10.2017.:

https://facebookreporter.org/2017/10/15/privredni-uspeh-vlasti-bugarska-kompanija-uzela-750-000-evra-subvencija-od-drzave-pa-zatvorila-fabriku-u-srbiji/

/42/ НП „Отаџбина“ –  Нико крупно ко Вучић не лаже:

https://facebookreporter.org/40111/14/01/niko-krupno-ko-vucic-ne-laze

/43/ Histoire universelle – Преци свих Словена су сами себе називали: СРБИ, Paris 1932:

      http://ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1932_Histoire_Universelle_des_pays_et_des_peuples.29031015.pdf
/44/ Др Александар Стојковић: ЗДРАВЉЕ НА СИЛУ, 17.10.2017.:
https://facebookreporter.org/2017/10/16/dr-aleksandar-stojkovic-zdravlje-na-silu/

 /45/ Председнику Борису Тадићу – Захтев држављана Републике Србије да поднесете оставку, 01.07.2011:

         http://ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/20110701LTGspiskoviBT.5030817.pdf )текст)

         http://ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2011_07_01LTGpotvrdai_BT.5031247.pdf (потврђен пријем захтева)

/46/ Народној скупштини – Захтев да Бориса Тадића разреши положаја и функције председника Републике:

         http://ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2011_09_01LTG_PslncmaOpste.29064319.pdf

         http://ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2011_09_11LTG_BT.29061611.pdf

 

/47/ Уставном суду – Заштита уставности, законитости, људских права и слободе од противуставног  рада и деловања председника Републике Бориса ТАДИЋА, 18.08.2008:

         http://ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2008_08_18LTG_USboristadic.291134428.pdf

 

/48/ Бериша подржао идеју Тачија да „грађани Косова“ добију албанско држављанство, 13.10.2017.:
         https://facebookreporter.org/2017/10/13/berisa-podrzao-ideju-tacija-da-gradjani-kosova-dobiju-albansko-drzavljanstvo/

 

/49/ Архимандрит Лука – Нашки и Арбанашки, 13.10.2017.:

         https://facebookreporter.org/2017/10/13/arhimandrit-luka-naski-i-arbanaski/

 

/50/ Деца највеће богатство – Држава ће и децу продати странцима,

https://perisareljic.com/world-wide/deca-najvece-bogatstvo-drzava-ce-i-decu-prodati-strancima/

/51/ Deca i roditelji Zemuna u borbi protiv bahatih političara: https://www.youtube.com/watch?v=jIhvsAHe0mk

/52/ Бахати политичари против деце: https://www.youtube.com/watch?v=VHV6s9dHuaM

/53/ Републички завод за статистику – Избори за председника Републике, април 2017, Београд, мај 2017.

/54/ „СРБИЈА ЈАВЉА“ –  Александар Вучић – «Народ ме воли и поштује, само ме будале и олоши мрзе», 23.09.2017.: http://www.srbijajavlja.rs/2017/09/председник-вучић-народ-ме-воли-и-пошту/

 

/55/ Миланко Шеклер – Улога магараца и мајмуна у реформама и модернизацији Србије, 14.10.2017.:

https://facebookreporter.org/2017/10/13/milanko-sekler-uloga-magaraca-i-majmuna-u-reformama-i-modernizaciji-srbije/

 

/56/ Предлог новог Устава Србије:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2015_03_24UstavPredlog.8353235.pdf 

/57/ Скупштини Савезне Републике Југославије – Захтев да се Слободан Милошевић разреши функције председника Савезне Републике Југославије:

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2000_05_05LTG_SRJ_SM.294133633.pdf

         http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2000_05_19Srbi_SRJ_SM.294133537.pdf 

/58/ Александар Вучић: Зато што сам паметан:

         https://www.facebook.com/seselj.vojislav.srs/videos/vb.124784660922211/1210014249065908/?type=2&theater

         https://facebookreporter.org/2016/11/11/вучић-подржао-сам-хилари-клинтон-зато/

/59/ Александар Вучић се извињава Клинтону: https://www.youtube.com/watch?v=678hrBl4NoU

/60/ Одговор на питање шта нам је чинити:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_06_29LTG.17962416.pdf

 

Београд, 17. октобар, 2017. године

С поштовањем
 Др Љубомир Т. Грујић, редовни професор у пензији

Џона Кенедија 31/15,

11070 Београд

ustav.srbije@gmail.com

 

 http://www.royalfamily.orgконтакт/?lang=cir :

 

КОНТАКТ

ПОДЕЛИ

Канцеларија Престолонаследника Александра II

Краљевски двор, 11040 Београд, Србија

Тел: +381 11 306 4000 Факс: +381 11 306 4040

Top of Form

Име и презиме *:

Љубомир Т. Грујић

Електронска  пошта *:

lyubomirtgruyitch@gmail.com

Број телефона *:

Дат.

За *:
— Њ.К.В. Престолонаследник Александар II Њ.К.В. Принцеза Катарина Њ.К.В. Принц Наследник Петар Њ.К.В. Принц Александар Њ.К.В. Принц Филип Прес служба Webmaster Општи упити Њ.К.В Престолонаследник Александар II

Ваша порука *:

18 10 2017

Ваше Краљевско Височанство господине Александре Петра Карађорђевићу,

Петиција Народној скупштини и Вама, Ваше Краљевско Височанство Александре Петра Карађорђевићу Вам је јуче послата поштом  с повратницом и данас је јавно објављена на интернету:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_10_17LTGpeticija.289131031.pdf

С поштовањем,

Љубомир Т. Грујић