Генерал Лазаревић: НАТО на Србију сручио осам „Хирошима“

Генерал Владимир Лазаревић, први пут по изласку из Хашког суда, о бомбардовању 1999. године. Алијанса за 78 дана на нашу земљу бацила више бомби него Хитлер у Другом рату

ПРОТИВ српског народа и државе НАТО је 1999. године водио нуклеарни и хемијски рат ниског интензитета. За тих 78 дана НАТО је на нашу земљу са мора, из ваздуха и космоса бацио више бомби него Адолф Хитлер 1941-1945. Еквивалент коришћених експлозива је између шест и осам нуклеарних бомби бачених на Хирошиму. Био је то најасиметричнији рат вођен у дотадашњих 50 година постојања НАТО, а њихов ратни злочин претворен је у геноцид над нашим народом.

Ово говори генерал Владимир Лазаревић, први пут по изласку из хашког суда. Некадашњи командант Приштинског корпуса, који се минулог викенда у Нишу срео са старешинама Треће армије Војске Југославије за време НАТО бомбардовања наше земље, каже да су француски експерти утврдили да је радиоктивност муниције НАТО употребљене само на Космету 350 пута већа од дозвољених вредности.

– Индијски стручњаци навели су да се радиоктивност са Косова и Метохије проширила 1.000 километара у пречнику, а ауторитети у светској медицини, проф. др Душан Станојевић и Миодраг Ђорђевић, тврде да ће пакао код нас почети тек после 2020, када ће годишње од последица радиоактивности из 1999. од канцера оболевати 70.000 особа. Од тог броја, умреће, упркос лечењу њих 40.000 – рекао је генерал Лазаревић.

Како говори један од најпопуларнијих генерала у нашој земљи, нуклеарни рат против наших снага на КиМ почео је 30. марта у рејону Призрена, док је 25. априла у Урошевцу и околини

НАТО употребио касетне бомбе са непознатим хемијским агенсом. На удару су били пре свих припадници 243. механизоване бригаде.

– У два наврата је тадашњи председник САД Бил Клинтон, преко ТВ станица, објављивао да Приштински корпус и Трећа армија више не постоје – подсетио је генерал. – Први пут, то је било 2. маја, на 32. дан агресије, а команда Треће армије је реаговала тако што је у центру Приштине сазвала све команданте јединице са терена да пред камерама одрже реферисање. Други пут, Клинтон је 28. маја светској јавности и рекао како је америчка стратешка авијација тог дана на Паштрику убила 700 бораца Приштинског корпуса и створила све предуслове да НАТО уђе на КиМ. „Вашингтон пост“ је 4. јуна, међутим, морао да објави како се „Ваздушно-копнена операција ‘Стрела 2’, планирана у Вашингтону, одбраном српске војске претворила у кашу“.

СЕЋАЊЕ -Генерал Лазаревић, на скупу у Нишу, минулог викенда

Лазаревић указује на то да су циљеви НАТО били да „применом Хитлерове доктрине блицкрига“ за три-четири дана уништи ефективе ВЈ и убије више од 20.000 припадника Приштинског корпуса.

– Када је јуна 1999. године НАТО морао да призна неуспех, њихови генерали су изашли са планом да на Србију крену са 200.000 до 400.000 војника и да је окупирају у року од четири до шест месеци – сећа се тих ратних дана генерал Лазаревић и подсећа да је тада, ипак, одлучено да се „проблем врати“ Уједињеним нацијама.

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ

– НА Велики петак, 8. априла, у Дреници су нам убили 10 војника, а ранили 30 – подсетио је генерал Лазаревић саборце Треће армије окупљене у Нишу на сусрету под називом „Да се не заборави“. – Истог дана на Јуничким планинама на одељење граничара под вођством десетара Шарца удара од 200 до 300 плаћеника, а овај одбија напад. Друга граничарска група „Громови“ истог дана сукобљава се са шиптарским терористима, који улазе такође из Албаније и одбијају напад. И тако… почиње пакао Кошара.

Драган Вујичић

ИЗВОР: НОВОСТИ

 *

Извор: ФСК