Злоупотреба Каталоније

Пише Игор Војиновић

Данас сви као да живимо у Орвеловом дјелу ,,1984.,, . Све се обесмишљава и злоупотребљава од центара моћи. Хазарија доминира.  Тако се свјесно ради и са случајем Каталоније. Једни тврде да су Каталонија и Косово једно те исто, док други говоре да то није исто, јер као Каталонци немају права на отцјепљење од Шпаније , док неко ,,Косово,, има то право. Још се уз све то међу бројним другим примјерима гурају и случајеви Крима, Абхазије и јужне Осетије. Све на наопак и бесправан начин.

Каталонија Республика

Сваком нормалном и иоле образованом човјеку је јасно да су Косово и Метохија србске земље од памтивијека,које су окупиране од стране ЕУ , НАТО и шиптарских терориста. Те да управо траје њихова предаја Шиптарима од стране инсталираног НАТО режим у Србији , све у име србског народа и саме Србије. У тој издаји и предаји пресудну улогу има велеиздајнички Бриселски споразум. Тако да они који чине ову велеиздају траже оправдање за себе наводећи како су случајеви Каталоније и Косова исти, али ето та ЕУ ,којој иначе робовски служе, је неправедна, па у случају Каталоније не допушта отцјепљење, а у случају Косова и Метохије то допуштају. Ништа од тога није тачно. Тачно је једино да Каталонија и Косово нису исто. Каталонија је земља Каталонаца, који јесу Романи и римокатолици(са великим примјесама либерализма у глобализму као и Шпанци),али они су ипак посебна нација и живе у својој земљи. Те историјски и по правном континуитету гледано имају право на независност. Додуше референдум и отцјепљење јесу супротни законима Шпаније и ЕУ. Каталонија је једна веома посебна прича. Поједини Каталонци су се борили у Југословенским грађанским ратовима на страни Хрвата и Шиптара, али читаве групе Каталонаца су се бориле и на страни Руса у сад већ бившој Новорусији. О имепријализму и папизму саме Шпаније мислим да не треба трошити ријечи. Питање је колико уопште постоји шпанска нација, а сама Шпанија у Каталонији може да опстане само колико то Каталонци желе. Осим тога Каталонци су већина и у Валенсији,на Балеарским острвима,а има их пуно и у Арагону. Питање Баскије је тек посебно, јер Баски чак нису Романи. У сваком случају иза јединствене Шпаније и самосталне Каталоније овог пута стоје исти центри моћи. Намјерно се прави хаос.

krim kimШто се тиче Крима, то полуострво је још од раног средњег вијека руско. Окупирали су га кроз историју разни освајачи, али га је Русија на крају ослободила и било је саставни дио Русије ко царевине све до Октобарске револуције 1917. Потом се у сатанистичком Совјетском Савезу налазило у Руској федералној совјетској републици, да би га Никита Хрушчов припојио Украјинској совјетској републици 1964. године. Када се комунизам срушио 1990-1991. , а СССР распао коначно 1992. Запад је стварао у Русији нове државе по комунистичким револуционарним границама, које су неисторијске,нетничке,неправне и нетичке. Тако је Крим остао вјештачкој творевини Украјини,а Абхазија и јужна Осетија остале у Грузији. Много друге руске земље су остале у новим монструм парадржавим облицима, чији је смисао постојања антируско расположење. Ту се могу поменути Малорусија, Новорусија, Галиција, Рутенија, Буковина, Буџак, Бесарабија, Аџирија и друге. Совјети су од разних поменутих руских земаља створили квазидржавни антируски облик Украјину, на основу имена некадашње руске границе. Тако да руски народ има право на опстанак ,ослобођење и уједињење. Нарочито су Руси имали право да се бране од Укро хунте која је терором и злочинима заузела Кијев и у руској крви уништила свој продукт Украјину. Страшно је што данашња Руска Федерација признаје референдум на Криму и право на самосталност Крима до присаједињења Руској Федерацији, а исти такав референдум и исто право на самосталност није признала Новорусији.Чак се Путинистички режим добро потрудио да уништи Новорусију у обнови.

novorusija-nova1

Бољшевици су у СССР-у припојили Грузији православне Абхазију и јужну Осетију(док је сјеверна Осетија остала у РФ) као и муслиманску Аџарију. Све онако револуционарно, бесправно, злочиначки уз непоштовање воље поменутих народа и њиховог проруског расположења. Када је режим у Грузији постао буквално неподношљив 1991. дошло је до референдума и отцјепљења Абхазије, Аџарије и јужне Осетије,ратовања са Грузијом 1992.-1993. 1998. и 2008. што је завршило руском војном интервенцијом 2008. и спашавањем Абхазије и јужне Осетије, али и жртвовањем Аџарије још 2004 године. Данас су Абхазија и  Јужна Осетија независне с пуним правом.

Крим није конвертитско-јеретичко украјински, него руски. Абхазија и јужна Осетија нису грузијске земље него Абахаза и Осета. Тако да то опет нема једнакости са КиМ гдје Шиптари узимају србску територију.

Косово и Метохија су свете србске земље на којима се заснива модерна србска духовност и државност. Оне су дио Србије са највећим рудним и другим богатствима(плодна земља,воде,шуме). Не постоји никакав континуитет посебности Косова, осим као србске светиње. Косово је до Видовдана 1389. било један сасвим обични дио Србије. Оно добија на значају са жртвом Милоша и Лазара. Нација ,,Косовари,, такође не постоји, колико год се трудили Запад и АВ режим да је створе. Ништа косоварско не постоји, нити може постојати, али постоји србско и шиптарско. Шиптари данас јесу апсолутна већина на србском Косову и Метохији(негдје 1 000 000 Шиптара у односу на 100 000 Срба) али се поставља питање како су они то већина?! Не може се дуговјековни геноцид Шиптара над Србима награђивати и легализовати признавањем њихове бројности у туђој земљи коју су окупирали уз помоћ Запада. Чак супротно, Шиптари морају бити кажњени за злочине и што су се размножавали на земљи других које су побили,опљачкали и протјерали. Тиме што су Срби од позног средњг вијека до данас по КиМ прогањани, мучени, понижавани, пљачкани и убијани још више се потврђује чије су то земље. Сами Шиптари су не само дошљаци и окупатори на Косову и Метохији,него и на Балкану и Европи уопште. Они су стигли као Норманске слуге у XI вијеку у области данашњег Драча. Те остали у високим планинама тадашње јужне Зете и сјевереног Епира прво ко византијски поданици,па србски,а на крају ко највјернији турски поданици. Вјерно су они служили и Хабзбурге и Мусолинија и Хитлера и Тита и Стаљина и Мао Це Дунга ,а сада НАТО. Све вријеме убијајући Србе и отимајући уз помоћ страних газди србске земље. Србско ослобођење Косова и Метохије 1912. као и читаве Старе Србије 1913. су поништили комунисти од 1945. до 1989. стварајући прво Социјалистичку Републику Македонију од Вардарске Македониије као дијела Старе Србије и од Срба Македонаца тзв. македонску нацију, потом стварањем Социјалистичке аутомне области КиМ, па Социјалистичке аутомне покрајине КиМ у НР па у СР Србији. Титоисти су наградили шиптарске фашисте србском имовином и државом унутар Србије. Након лошег покушаја Слобове Србије (1989-1999.) да поврати КиМ дошло је до отвореног тероризма Шиптара (1997.-1998.) па агресије НАТО пакта (1999.) и окупације те јужне србске покрајине од стране НАТО и шиптарских терориста.

nato hibridni rat

Уставом Србије и Резолуцијом УН 1244 се потврђује државност Србије на Косову и Метохији. Упркос томе УНМИК, КФОР, ЕУЛЕКС, ЕУ, НАТО и  бројни издајници постепено су гасили Србију, а оживљавали монструма ,,Косову,,! Шиптари јесу имали некакв илегални сепаратистички рефрендум 1991.године на КиМ, а прогласили су 2008.године, под окупацијом и отцјепљење од Србије, али све то раде у туђој кући на основу лажи и злочина. Супротно Уставу Републике Србије, противзаконито, мимо Резолуције СБ УН и међународног права.

Историјско-географски гледано бројне територије које су данас у склопу окупираног КиМ и не припадају тим областима. Првенствено је ту Ибарски Колаши(Зубин Поток) који као и Лепосавић са Лешком припада Старој Рашкој, а ту је Лапски крај, који није Косово, док би Метохија требало да припадне Црној Гори.

Изједначавати Косово и Каталонију, или тврдити да нису исто с тим да Шиптари имају право на КиМ,а Каталонци га немају у Каталонији је само покушај легализације издаје и предаје Косова и Метохије.

Каталонија и Косово НИСУ исто, Каталонија је Каталонска, а Косово није шиптарско.

У сваком случају Косово и Метохија су окупиране и издате србске земље, док Шиптари могу да траже права једино у данашњем Азербејџану одакле и воде поријекло. Па тамо нека виде да им АВ , ЕУ, НАТО и Азербејџан омогуће право на аутономију, референдум, самосталност и евентуалну независност. СРЕЋНО ИМ БИЛО.

Игор Војиновић
Професор историје
10. 2017. Год.