ВАЖНО: Најава сабрања православних који примењују 15. правило Двократног сабора

Према извештајима православног руског портала 3.рм у току су припреме Синаксиса православних свештенослужитеља  који су се оградили од лажиепископа и лажипатријарха, примењујући  канонску и светотоотачку меру ограђујући се од свепогубне јереси-екуменизма и оних који ту јерес проповедају речју и делом, а који би требало да буде одржан у Русији.

Примена наведеног правила  добила је  на снази непосредно пред одржавање тзв. „Светог и Великог Сабора”, који је био одржан током јуна прошле године на Криту, у смислу отпора сазиву овог  екуменистичког  сабрања, за који су многи тврдили да је у много чему копија Другог Ватиканског псеудо-сабора. Да те тврдње нису биле без основа и да нису само „плод маште расколника и секташа“ потврђује чињеница да се након донесених одлука  несрећног „сабора“ све већи број православних, сходно светоотачкој традицији и православном Предању, одлучио на овај корак ради очувања истинске православне вере.

Најављено је да ће Синаксису присуствовати и представници  других помесних Православних Цркава –из  Грчке, Румуније, Србије, Молдавије, Белорусије.

На ово сабрање позивају се само свештеници који су се оградили од лажи епископа и лажи патријарха – екуменисте, њиховим непомињањем применом 15. правила Двократног сабора.

Представници  других јурисдикција  који поричу и хуле на  Руску православну цркву МП  и друге помесне Православне Цркве  Васељенског  Православља  неће бити присутни.

Осим тога, речено је да и поред жеље да се позове и епископ Лонгин (Жар), то није учињено  јер неки од отаца нису подржали ту идеју, с обзиром да епископ Лонгин и даље помиње  надлежног Митрополита Онуфрија и саслужује са онима који и даље помињу лажипатријарха Кирила.

Уз напомену да до почетка Синаксиса није остало још много времена, позивају се оци и браћа да искористе ову прилику,  да дођу и да саборно расправљају  о свим горућим и актуелним питањима која су свима од велике важности.

Уколико неки од свештеника желе да присуствују синаксису, а нису у могућности да финансијски поднесу трошкове пута њима ће бити обезбеђена материјална помоћ за путне трошкове.

Најављује се и присуство и монаха и мирјана, уз напомену да ће њихово присуство бити по броју ограничено.

Надајући се у помоћ и милост Божју и Пресвете Богородице, верујући да ће се Синаксис одржати у славу Божју и на помоћ свим православним хришћанима који су храбро иступили на пут очувања чистоте Православне Вере, позив на сабрање завршава се речима:

„Драги оци и браћо у Христу, за сва појашњења, контактирајте јеромонаха Димитрија , тел. +79528328773 или оца  Онуфрија  (келејник старца Рафаила ), тел. +306980576210 / skype: moscow1910 или на мејл адресу: tribrata.afon@yandex.ru.“

Напомена:

Како се у свом безумљу екуменисти и даље упорно труде да застраше верујући народ,  називајући   примену 15. Правила покушајем да се разбије јединство Цркве „што покушавају поједина лица и групе под изговором наводног очувања или заштите истинског Православља и да исти подлежу осуди” у наставку, још једном подсећамо како наведено правило гласи:

Оно што је одређено за пресвитере и епископе, и митрополите, управо то и тим пре доликује патријарсима. У том смислу, ако се неки пресвитер или епископ, или митрополит дрзне да прекине општење са својим патријархом, и да не помиње његово име, по одређеном и установљеном чину, у Божанственој светој тајни, али, пре Саборног објављивања и његове потпуне осуде, довешће до раскола – таквом је свети Сабор одредио да буде потпуно рашчињен из свештенства, ако само буде разобличен у свом безакоњу. Уосталом, ово је одређено и утврђено о онима, који се, под изговором неких оптужби, удаљују од својих епископа и патријараха и доводе до раскола, и раскидају јединство Цркве. Јер они који прекидају општење са предстојатељем због неке јереси, коју су осудили свети Сабори или Оци, кад овај проповеда јерес целом народу и шире јерес отворено у Цркви, такви, ако и прекину општење са поменутим епископом пре саборног разматрања, не само да не подлежу епитимији, установљеној одредбама, већ су и достојни части, која приличи православним. Јер они нису осудили епископе, већ лажне епископе и лажне учитеље, и нису расколом разбили јединство Цркве, већ су се потрудили да сачувају Цркву од раскола и подела”.

Примере прекидања помињања имена епископа-јеретика можемо наћи у историји Цркве: тако су поступали Свети и Богом надахнути Оци, као што су Преподобни Максим Исповедник, Преподобни Теодор Студит, Атонски Оци из времена латинофила Васељенског Патријарха Јована Века, Свети Григорије Палама, преподобни Јосиф Вријеније, свети Марко Евгеник  и Атонски Оци из времена Васељенског Патријарха екуменисте Атинагоре.

 

 

 

Извор: Православље живот вечни