Милан Стаматовић: Напад испред ТВ Пинк изрежиран како би се дисквалификовали гласови протеста због актуелне предаје и продаје КиМ

Лидер Здраве Србије Милан Стаматовић изјавио је данас да се Здрава Србија у борби против режима користи аргументованим огуљавањем истине о владавини Александра Вучића, тако да ниједан активиста ЗС није и никада не би могао да нападне било ког човека, посебно жену, без обзира да ли је она новинарка или новинарску легитимацију користи за пропаганду најприземније врсте.

Стаматовић је оценио да је јучерашњи напад испред ТВ Пинк изрежиран како би се повео напад на Здраву Србију и дисквалификовали једини гласови протеста због актуелне предаје и продаје Косова и Метохије.

„Онај ко је физички насрнуо на било ког човека, а посебно жену, без обзира да ли је реч о новинаркама или особама којима су новинарска легитимација и фирма за коју раде маска за пропаганду најприземније врсте против свакога ко не мисли као велики вођа, сигурно није активиста, али ни члан Здраве Србије нити то може бити, јер наше оружје у борби против Вучића је само и једино аргументовано огољивање истине о његовој владавини и отварање очију грађанима Србије“, изјавио је Стаматовић.

Стаматовић је то навео поводом „бруталне хајке коју су режим на челу са Вучићем, његове параопозиционе помоћне штаке и припадајуће им медијске силеџије, са унапред припремљеним сценаријем да се диксвалификују једини гласови протеста против актуелне предаје и продаје Косова и Метохије, повели и против ове странке“.

Стаматовић додаје и да тражи од полиције, али не од МУП-а „у лику“ првог пропагандисте Српске напредне странке, лажног доктора Стефановића, да испита и овај случај, али и „оне које је неко из власти, изгледа, заборавио“.

Међу тим случајевима, како Стаматовић наводи, јесу и пребијање људи и упад са фантомкама под окриљем ноћи у Савамалу, оптужбе на рачун председника ЗС да је „украјински шпијун и вођа црногорске мафије на Златибору“, али и оптужбе на рачун осталих опозиционих лидера и чланова њихових породица да су „плаћеници ЦИА“, „водећи наркодилери у Београду“, „убице из младости“, „плаћеници исламских терориста“, заташкавање афера с којима су повезани најближи Вучићеви сарадници и десетине других.

Стаматовић је подсетио да је Вучић „само“ председник, а не и премијер и министар правде и министар полиције и министар иностраних послова и кадија и тужилац и извршилац најстрожих казни.

„Ако је њега понео адреналин, дужност Уставног суда је да реагује на његову узурпацију функција и надлежности које му не припадају, а ако то Уставни суд не сме, онда коначно треба да реагују Брисел, Берлин и Вашингтон, једине адресе којих се Вучић плаши“, „позвао“ је Стаматовић.

*

Извор: НСПМ