НП „ОТАЏБИНА“: Недавно „спиновање јавности“ о „подршци Путина“, СНС манипулација и помоћ нажалост, руских представника

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Одлазак високе делегације Српске напредне странке у Москву имао је један једини циљ а то је да испегла скандалозну одлуку Александра Вучића да се Рамуш Харадинај, кога он иначе назива кољачем српске деце, уз помоћ гласова „Српске листе“ изабере за председника владе Косова. Начин на који је то одрадила Српска напредна странка има све димензије једног великог политичког скандала. Спин-мајстори из ове странке уз помоћ јавних гласила Републике Србије, како приватних тако и државних, представили су грађанима Србије да председник Руске Федерације Владимир Владимирович Путин поздравља и стоји иза избора Рамуша Харадинаја за председника владе самопроглашене републике Косово.

Председник Српске листе Горан Ракић током посете руској Думи имао је форму кукавичијег јајета. Ушао је у думу као функционер Српске напредне странке а изашао као председник „Српске листе“. Разлог томе је што руска страна поштујући међународн право сматра да је „Српска листа“, регистрована по сепаратистичим законима самопроглашене републике Косово коју Русија не признаје, нелеглана и као таква под тим именом не може да борави у овом високом дому руског храма демократије.

Демантије о наводној подршци Владимира Владимировича Путина избору Рамуша Харадинаja за председника владе самопрогашене републике Косово морали су да одраде највиши функционери Јединствене Русије. То су учинили председник комисије за међународне односе Јединствене Русије Константин Петриченко и други човек Јединствене Русије њен генерални секретар Сергеј Неверов. Они су навели да је писање београдских медија у најмању руку некоректно јер је Владимир Путин велики борац против тероризма у свету и последње што би урадио јесте да подржи терористу за председника владе. Такође су и јадан и други казали да су избори у оквиру самопроглашене републике Косово, било локални било парламентарни, за Руску Федерацију нелегитимни јер нису у складу са Резолуцијом 1244 у којој стоји да је Косово и Метохија неотуђиви део Републике Србије. Када се преведе са дипломатског на народни језик подршка Рамушу Харадинају од стране руске државе изгледала би као да та иста држава поставља чувене чеченске терористе Шамила Басајева или Доку Умарова за председника чеченске владе.

Нажалост, цео овај политички скандал не би био могућ без појединих државних и политичких функционера са руске стране. Сергеј Железњак функционер Јединствене Русије ни мало се не либи да тзв. Српској листи пожели успеха на локалним изборима, и сигурно је да његово учешће у овом политичком спиновању није било мало. Сергеј Железњак није једини, јер сасвим слободно се може рећи и да је садашњи руски амбасадор Александар Чепурин руско дипломатско представништво малтене претворио у филијалу Српске напредне странке која се диви лику и делу Александра Вучића. Није много бољи ни Александар Бабаков који у време инсценираног државног преврата у Црној Гори шурује са српским председникомдок овај обилно помаже у инсценирању измишљеног државног удара а његови медији у Црној Гори, Пинк и Информер, дају невероватно снажну медијску подршку Милу Ђукановићу у време избора.

2010.године у Зубином Потоку Срби са целог Косова и Метохије, али не овај башиболук из тзв. Српске листе, него они који су тада више од десет година бранили интересе српске државе на Косову и Метохији, прогласили су Владимира Владимировича Путина за почасног грађанина Косова и Метохије. Ту повељу је на том свечаном скупу у присуству више од хиљаду људи преузео шеф руске канцеларије у Приштини. Руском председнику је то било мило, па је касније током своје посете у Београду на питање албанског новинара из Приштине шта мисли о тој повељи он једноставно казао, ако је то у интересу Срба мени је драго што сам њихов почасни грађанин.

Народни покрет „Отаџбина“ је покрет Срба са Косова и Метохије који је проруске оријентације и он се тиме поноси. Одлазак високе делегације СНС-а у Москву један део људи из Покрета је протумачио као да су отишли да ухвате муштулук руској страни да ће од стране српске владе руски хуманитарни центар у Нишу добити дипломатски статус. Нажалост, њихов одлазак је имао за циљ прљаво политичко спиновање и лицемерну злоупотребу имена руског председника. Покрет се још понадао да ће из Москве стићи вест после давања дипломатског статуса хуманитрном центру да ће у Србију стићи руски мигови и тенкови. Ипак како време иде, због некоректног односа криминално-диктаторског режима у Београду, хуманитарни центар у Нишу можда неће ни постојати а мигови и тенкови неће доћи у Србију.

Политика Александра Вучића коју он води према Руској Федерацији све више поприма обрисе оне политике коју је водио Мило Ђукановић. Обмањивао је и лагао Русе да Црна Гора никада неће ући у НАТО пакт а исту причу данас говори и Александар Вучић. Сходно томе, у будућности се можемо надати да после унуарсрпског дијалога, када ће Александар Вучић предати јужну српску покрајину Албанцима, покрене унутарсрпски дијалог о увођењу економских санкција Русији. Причаће српској јавости да ипак морамо да уведемо санкције Русији да бисмо постали чланица Европске уније.

И колико год се Александар Вучић бусао у прса да је његов режим самосталан и независтан он је у суштини поданички и марионетски.

Косовска Митровица
17.09.2017. године                                                                       Информативна служба
                                                                              Народног покрета Срба са Косова и Метохије
                                                                                                                 „Отаџбина“