ЈАСНА ПОРУКА ПЈОНГЈАНГА: Ништа нас неће сломити!

Фото: REUTERS/ KCNA

Централни партијски лист Северне Кореје „Родонг синмун“ због новог ракетног тестирања написао је да никакав притисак споља неће натерати Пјонгјанг да прекине са развојем нуклеарног оружја и балистичких ракета.

„Никакав притисак неће утицати на нас“, под тим насловом орган Централног комитета Радничке партије Кореје објавио је на шестој страни чланак у којем се САД позивају да послушају Пјонгјанг.

„Ако САД и даље не буду слушале наше искрене савете, самозаштита наше републике ће само јачати“, наводи се у чланку „Родонг синмун“.

Раније је саопштено да је Северна Кореја испалила неидентификовану ракету из четврти Сунан у престоници Пјонгјангу у правцу истока, саопштила је јужнокорејска војска.

Ракета је прелетела преко северног Јапана, а према извештајима јапанског система за узбуњивање пала је око 2.000 километара источно од Хокаида, преноси АФП.

Прошлог месеца, Северна Кореја је испалила ракету која је прелетела Јапан, а Токио је тај потез назвао „претњом без преседана“.

Ново тестирање ракете уследило је недуго након што је Јужна Кореја организовала вежбе у Јапанском мору.

Иначе, након што је СБ УН усвојио нови пакет санкција против Северне Кореје, Пјонгјанг је упозорио да је време да се „униште САД, потопи Јапан и избрише Јужна Кореја“.

Савет безбедности Уједињених нација усвојио је санкције због претходног нуклеарног теста Северне Кореје.

*

Извор: ИСКРА