СВЕДОЧЕЊЕ: Гледала сам како Харадинај мучи и убија српске полицајце

Зар је 15 година предуг период да би се сећали? Није довољно близу ни што је пре шест година, током истражног поступка и саслушања сведока, до детаља описано неколико зверстава Харадинаја над Србима од сведока “из прве руке” да би се данас несметано појавили (сензационалистички) наслови у тим истим медијима како “Срби подржавају Харадинаја”?

Сведочење Албанке Љ. К. открило је сву бруталност Харадинаја

haradinaj1

Гледала сам како Харадинај мучи и убија српске полицајце
 
БЕОГРАД – О зверствима Рамуша Харадинаја (40) највише доказа пружили су Албанци који су били његове жртве и они који нису хтели да прећуте злочине које су видели. Последњи сведок је пре само осам дана дошао са Косова и Метохије да би дао исказ о злочину у коме је Харадинај лично учествовао, сазнаје „Блиц“ у српском Тужилаштву за ратне злочине.

Сведочење Албанке Љ. К. (42), са којим је упознато и Хашко тужилаштво, открило је сву бруталност Харадинаја. Она је маја 1998. отета са групом Албанки и Ромкиња и одведена у логор на планини Јуник близу границе са Албанијом. Чим су ушли у логор, указао им се стравичан призор. Два измасакрирана српска полицајца била су везана за дрво. Полицајци су, како је Љ. К. касније сазнала, отети у заседи код места Раставица.

Све жене су виделе као су им били одсечени делови тела и извађене очи, а у ране им је стављана со. Полицајци су још били живи и због страшних болова су јаукали. Према речима Љ. К., Харадинај је тада пришао полицајцима са укљученом моторолом подешеном на фреквенцију српске полиције. Извадио је нож и почео да их коље. Полицајци су уз јауке умирали, што су све могле да чују њихове колеге. У српском тужилаштву наводе да ће покушати да дођу до тонског записа овог ужасног злочина.

Према сведочењу Љ. К., Харадинај се, након што је убио полицајце, окренуо отетим женама. Везао јој је руке бодљикавом жицом, од чега и данас има ожиљке, и силовао је. Истовремено је несрећну жену секао по телу ножем којим је убио полицајце. Још неколико жена из те групе Харадинај је такође силовао и мучио.

Љ. К. је након неколико дана изведена у групи на стрељање, али је успела да побегне и напусти Косово. Љ. К. је сведочила да је од других Албанаца чула да су Харадинајеви људи убили њеног оца, тако што су дошли обучени у униформе српске полиције и позвали га да изађе из куће. Он је изашао, а они су му одсекли главу.

Ратни злочинац и убица Срба, један од команданата ОВК (УЧК) - Рамуш Харадинај

Ратни злочинац и убица Срба, један од команданата ОВК (УЧК) – Рамуш Харадинај

Сведок, Албанац с Косова, кога је српско тужилаштво саслушало пре осам дана, говорио је о злочинима Харадинаја, кога је лично познавао. Његов идентитет неће бити откриван из безбедносних разлога. Он је описао како га је група Харадинајевих људи мучила 1998. јер им је неко јавио да сарађује са Србима. Он је тај случај хтео да пријави СУП-у у Ђаковици, али су га српски полицајци избацили из станице. Овај сведок је 1999. доживео стравичну несрећу, када је Харадинај са још четворицом терориста упао у његову кућу.

– У кући смо били два моја брата, супруга, петогодишњи син и ја. Они су упали маскирани. Сигуран сам да су то били они, јер знам Харадинајев глас. Један брат се сакрио у бунар, а ми смо остали у кући. Жену и дете су ми извели напоље, а нас су задржали у кући. Чуо сам рафале – описује овај сведок.
Он наводи да је касније изашао напоље и затекао тело петогодишњег сина у чије грло и стомак су били забодени ножеви, а жена је била убијена рафалима у груди.

Остатак ове приче, која нас упућује на српску “светлу будућност” како је у Бриселу обећано, можете прочитати на сајту (ВЕЗА ДО ТЕКСТА) “Блица” који је ово објавио 05. априла 2008. године.
Извор: ФБ Репортер