Ј. Кореја узвратила: Осам бомби уз границу са С. Корејом (ВИДЕО)

koreja 409x304 Ј. Кореја узвратила: Осам бомби уз границу са С. Корејом (ВИДЕО)

Јужна Кореја узвратила је ударац запријетивши да ће уништити сјевернокорејског вођу Ким Џонг-Уна ако настави да угрожава њихову сигурност, након што је Сјеверна Кореја јутрос по локалном времену испалила ракету која је прелетјела сјеверни Јапан и слетјела у Тихи океан гдје се распала у три дијела.

https://youtu.be/fgYhaxyxrBo

Само неколико сати након испаљеног пројектила, Јужна Кореја бацила је осам бомби Марк 84 уз помоћ своја четири борбена авиона Ф-15К, у близини града Таебаек у покрајини Гангвон-До, уз границу са Сјеверном Корејом, пренијели су свјетски медији.

Уз то су објавили и видео који садржи призоре војне вјежбе, те прошлонедјељно тестирање балистичке ракете, као и оштро упозорење Ким Џонг-Уну.

Ако Сјеверна Кореја буде нуклеарним оружјем и ракетама пријетила сигурности народа Јужне Кореје као и наших савезника, наше ваздушне снаге ће уништити снажним ударима вођство Сјеверне Кореје“, упозорио је пуковник Ле Кук-Но у видеу.

Службена изјава која је нешто касније у уторак стигла из Сеула подупрла је изјаву пуковника, те су казали како је Јужна Кореја у потпуности спремна на било какву пријетњу која долази са ‘Сјевера’.

„Снажно осуђујемо њихове провокације упркос поруци која је послана кроз резолуцију 2371 усвојену од стране међународне заједнице у јеку провокација од стране Сјеверне Кореје. Потпуно смо спремни на било какву пријетњу из Сјеверне Кореје и уложићемо сваки напор како бисмо заштитили животе наших становника“, саопштили су из Владе.

*

Извор: ИН4С