Србија сутра признаје Косово!

Tajna dobrog prevodaЗаузврат, наша земља добија датум за почетак преговора са Европском унијом, а Заједница српских општина имаће скупштину, грб и химну. Србија ће у ЕУ ући брже него Хрватска

ВЕСТ КОЈА ЋЕ ОБРАДОВАТИ БАРОНЕСУ КЕТРИН ЕШТОН! Државни врх Србије на јучерашњем састанку у згради Председништва одлучио је да на одлучујућој рунди дијалога Београда с Приштином, која ће бити одржана сутра у Бриселу, призна независност Косова!

Заузврат, Србија ће добити дуго очекивани датум преговора с Европском унијом, а обећана нам је и једноставнија процедура приликом приступања Унији, која ће бити знатно бржа него у случају Хрватске, на пример. Такође, Заједница српских општина (ЗСО) имаће своју скупштину, суд, грб и химну.

Како сазнајмо, на тајном састанку државног врха на Андрићевом венцу били су премијер Ивица Дачић, први потпредседник Владе Александар Вучић, председник Србије Томислав Николић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин. На састанку који је трајао до дубоко у ноћ државни врх је одлучио да донесе “болну и тешку, али једину могућу одлуку”.

Властима у Србији одавно је јасно да је признање независности Косова и Метохије “услов свих услова” и да уколико то наша држава не прихвати као реалност, од добијања датума за почетак реговора са Европском унијом нема ништа.

Договорено је да преседник Владе Дачић сутра у Брисел оде с поруком да Србија признаје Косово, али да се ЗСО на северу потврди аутономија.

Према сазнањима Телеграфа, Косово ће имати столицу у УН, као и своју полицију и војску у чији ће сатав ући и Срби. То практично значи да за безбедност Срба у дојучерашњој покрајини, данас независној држави, више не морају да брину снаге КФОР-а и Еулекса.

(Телеграф / А. Прилилић)