Турска покренула пројекат „Путевима предака на Балкану“

Turska-vojskaУколико би уопштено посматрали недаће које су се надвиле над напаћеним српским народом дошли би до једино могућег закључка, а то је да нам недостаје духовно јединство. Уважени академик Василије Крестић под овим појмом подразумева свест о истој националној, верској, културној и цивилизацијској припадности, свест о истим тежњама, циљевима и интересима, без обзира на географске просторе на којима Срби живе и идеолошку и партијско-политичку припадност.

Сву сложеност овог феномена, односно дезинтеграционе чиниоце академик Крестић препознаје у специфичности прекида нашег духовног континуитета насталог после пропасти српских средњовековних држава. Несрећа је и то што нам недостаје друштвени континуитет. Продором Турака Срби су брзо и у потпуности изгубили оновремену друштвену елиту. Духовно јединство српског народа нарушено је и прихватањем југословенске идеје, а касније и комунистичког интернационализма који је у потпуности разградио свест о националној припадности. Историја је учитељица живота. Уколико ускоро не дефинишемо националне интересе и циљеве, држава Србија ће постати лак плен за оне народе који су и до сада показивали незасити апетит када је у питању наша територија, природни и друштвени ресурси. Ево и примера…

Управо је у току реализација пројекта намењеног младим Турцима у организацији Министарства омладине и спорта Турске, а под патронатом САД и Велике Британије. У оквиру тематских летњих кампова који се одржавају од прошлог лета будући млади лидери похађају наставу из области међународних односа, геополитике, историје, политикологије, права, књижевности… Око 3000 одабраних студената из целе Турске, укључујући ту и питомце војних академија укључено је у невероватан пројекат под називом „Путевима предака на Балкану“. Зашто кажемо невероватан? Управо због тога што се „со соли“ турске младости упућује на Балкан са прикривеним циљем да се формирају будући политичари и војници који ће управљати овим деловима сутра обновљене Османске империје. Не треба сметнути с ума да ће овај паклени пројекат закуцати и на наша врата. Према сазнањима академика Јелене Гускове „питомци турских војних академија, дакле будући официри, почели су са учењем српског и албанског језика, јер према НАТО плановима, када Србија уђе у ову војну организацију, Србима и Албанцима командоваће турски официри. У другој фази процес ће добити обрнути смер – Срби и Албанци ће учити турски као језик неоосманске империје“.

Преварио се народни певач када је прогнозирао да ће „друмови пожељети Турака, али Турака нигде бити неће“. Пропагатори овог пројекта са одушевљењем обелодањују да је досадашњи школски систем у Турској направио велику неправду раздвојивши историју од географије. Будући турски политичари и генерали сада уче како да обнове свој утицај на Балкану. Не треба заборавити да ће им у томе свесрдно помагати потурице у Србији које се већ годинама боре за аутономију Рашке области, односно Санџака. Уколико актуелна власт на време не препозна скривене намере великих сила задесиће нас иронична судбина да нам искарикирана дешавања из популарне серије „Црни Груја“ постану јава. Аферим Турци. Држ’те се браћо Срби. Видимо се у Орашцу.

Предраг Прокопљевић / БК ТВ / Васељенска ТВ