Николић на миси у Крагујевцу (видео)

SRBIJA KRAGUJEVAC MISAКРАГУЈЕВАЦ – Председник Србије Томислав Николић присуствовао је вечерас миси у католичкој цркви у Крагујевцу уочи Ускрса, који сутра славе верници Римокатоличке цркве широм света као и припадници других западних цркава.

Мису у цркви Јосипа Заручника БДМ служио је жупник Стипо Винојчић, који је после читања посланице надбискупа Хочевара верницима честитао Ускрс.

Жупник је у изјави новинарима пре почетка мисе рекао да је црква у Крагујевцу најстарија католичка црква у Србији, изграђена 1883.
„Ово је први пут да председник долази код нас и радостан сам што посећује и мале људе, јер смо ми само представници једне мале цркве“, рекао је жупник Винојчић.

Он је додао да је ту цркву пре четири године посетио принц Александар Карађорђевић, а претходно су долазили нунцији, као и амбасадор Хрватске. Винојчић је подсетио да је ово година значајних јубилеја – 1.300 година од слободе хришћана, 1.150 година од доласка светих Ћирила и Методија, 50 година од Другог ватиканског концила, а ово је година вере коју је прогласио бивши, а прихватио актуелни папа Фрања.

Винојчић је 18. жупник ове цркве и 22 године опслужује вернике из 40 градова централне Србије.

Линк ка видео прилогу

ТАНЈУГ