Муслимански мотористи покушали да линчују Србина у Братунцу

Традиционални вашар који се сваке године одржава 11. jула у Поточарима – Сребреница (само недостаје рингшпил), на којем је главна атракција силовање истине, боље речено геноцид над истином, постаје место које може изазвати сукобе већих размера. Све ове године муслимани, скуп у Поточарима користе за отворене провокације србског становништва у Сребреници и Братунцу, а што се упорно прикрива, чак и од стране србских медија. И ове године догодио се известан број мањих провокација и инцидената, од којих је један био посебно мучан.

Приликом доласка у Поточаре, огромна колона моториста покушала је да линчује Србина Недељка Петровића (1990) из Братунца, после саобраћајне несреће коју је изазвао један од моториста. Дана 10. јула око 18 часова у Братунцу код бензинске пумпе “Ранкић“ (око 200 метара од центра), прво је непажњом један моториста ударио у ауто којим је управљао Недељко и нанео му већу материјалну штету. Затим је руља око 100 моториста, на чијим моторима су се поред заставе БиХ вијориле и ратне заставе злочиначке такозване армије БиХ, окружилa Недељка који није могао да изађе из свог возила. Настала је сцена као из филмова “Побеснели Макс“, разјарена руља је ударала по ауту и викала уз познато вређање: “Ј…. ти матер четничку!“ Тада је један моториста ударио песницом Недељка у пределу носа, а потом је поново покушао при чему се Недељко измакао. Ко зна шта би се догодило, да један од моториста није био муслиман из Братунца, који је зауставио остале да заврше започети линч. Полиција, која је требало да буде из безбодносних разлога у непосредној близини, дошла је тек после петнаестак минута и само констатовала чињенице, без неке посебне намере да кривце нађе. Занимљиво је да су сигурносне камере снимиле цео инцидент, али у полицији кажу да се не виде регистарске таблице на моторима. Међутим, да је било добре воље и часне намере, снимак је требало емитовати на телевизији, не само да се покаже како се понашају “мирни“ ходочасници у Поточарима, него да се и препознају кривци. Уместо тога, Србин Недељко Петровић коме је отац погинуо у рату 1995. године, умало да доживи исту судбину само овог пута у миру. Убице би биле исте, а жртва би се поновила у новом нараштају страдалника истог народа и завичаја.

У Братунцу мотоциклисти муслимани разлупали аутомобил Недељка Петровића

Демолирани аутомобил Недељка Петровића

Шта би се десило, да су улоге биле замењене, да су србски мотористи напали муслимана? Може се само замислити каква би се страшна медијска хајка створила, а овако када је Србин жртва то се не сме ни поменути. Просто је невероватно, да нико није био заинтересован да објави вест о наведеном инциденту, што потврђује колико нам је заиста стало да истина о Србима угледа светлост дана. Једно је сигурно, некажњено безакоње рађа још веће безакоње, при чему су Срби препуштени на милост и немилост муслиманским хордама зла.

Учинимо што стоји до нас, остало ће дати Господ!

Дана 1/14.7.2017. Лета Господњег
Грешни раб Божији
Горан Живковић