57 Срба и три Црногорца положили заклетву “Републици Косово“ (видео)

Како преноси телевизија KlanKosova Televisionприпадници тзв. Безбjедносних снага Косова који долазе из „српске заједнице“, дипломирали су и положили заклетву на свом матерњем језику. У вијести се наводи да је заклетву положило 57 Срба и 3 Црногорца.

Како је саопштено, припадници „мањинских заједница“ чине преко 10 посто састава тзв. Безбкедносних снага Косова и долазе из српске, бошњачке, турске, ромске и “осталих заједница“.

„Врховни командант“ тзв. Безбједносних снага, „предсједник Косова“ Хашим Тачирекао је да се „у складу са препорукама безбједносног сектора и у сарадњи са релевантним институцијама ради на трансфомрацији Безбједносних снага у Оружане снаге, што подразумијева битне измјене у мандату, мисији, величини и структури Безбједносних снага“.

“Нико на Косову, у региону, а ни шире, не треба да се брине у вези овог природног и неопходног процеса. А ја сам сигуран, да ћете након трансформације, ви припадници свих заједница, наставити да достојанствено служите у интересу заштите суверености Косова, заштите имовине и вашег наслеђа. Ви и данас доприносите изградњи и очувању регионалне и глобалне стабилности”, рекао је Тачи.

 

 

Извор: Уједињење