Лозанка Радоичић: Сине мој, држава ће подићи споменик под називом вама са Кошара а изгледом вашим убицама…

„А да, спремају да подигну споменик вама који сте пали на Кошарама. Споменик који је посвећен вама само у називу. Заправо како изгледа то је споменик онима који су вас сво време убијали“.

#Heroji, #kosare, #Spomenik, #Lozanka, #Radoicic, #Vladimir, #Junak, #ubijen, #zaseda, #granica, #Karaula, #Albanija, #teroristi, #OVK, #UCK, #Siptari, #Aleksandar, #Vucic,

Пише: Лозанка Радоичић, мајка војника погинулог на Кошарама

Сине мој,

још једна годишњица, годишњица твог одласка у воjску. Данас је 23. јуни, дан када си сине, постао војник. Данас је деветнаест година како си обукао униформу ондашње Војске Југославије.

Данас, када је теби деветнаст година како си отишао у војску, војници НАТО-а завршавају вежбу на територије Србије. Они који су у време када си ти сине, постао војник, увелико помагали шиптарске тереристе који су упадали из Албаније. Данас су нам, сине, „пријатељи“.

Није то обична вежба, већ она права… ми и све земља НАТО-а око нас. Сви они, заједно на југу Србије. Амбасадор Aмерике је to искористио да још једном изрази своју забринутост што се у Нишу налази: Српско – руски хуманирарни центар, који треба да добије дипломатски статус што наше руковоство упорно одлаже.

Ове године, на дан када је војска морала да се повуче са Кошара, коначно држава обележила тај дан. Најзад је држава јавно, пред целом Србијом и светом, оним делом који је хтео да чује, јaвно признала да се до сада стидила ВАС, који сте јој поклонили највредније што сте имали, своје животе. Као потврду томе откивен је споменик Тибору Церни, једном од војника које је погинуо на Кошарама, 7 месеци после вас, погинулих 30.09.1998, године. Открио споменик и одмах отишо да се види са преставницима НАТО-а.

А да, спремају да подигну споменик вама који сте пали на Кошарама. Споменик који је посвећен вама само у називу. Заправо како изгледа то је споменик онима који су вас сво време убијали. Ваша имена ће бити али тако да ће моћи да их виде само деца која ће моћи да се завуку унутар споменика. Никако да их види свако ко приђе да погледа споменик.
Вајар који га ради, рад је да саслуша свакога али споменик мара да буде онакав како га је он замислио. Никако другачије…
Значи да под паролом вас ХЕРОЈА Кошара споменик добијају уствари „ хероји“ који су вас убијали. Тако и споменик изгледа са три војника од којих је један над Америком, други над Европом и трећи не знам где су га сместили…

Данас је у Србији „важан“ дан, данас је Србија окупила све државнике света, који су хтели да дођу… Данас је инагурација вође Србије. Човека који баш зна себи да угоди… Приче од које ћемо „дуго да живимо“. Наравно ту су сви његови пријатељи из НАТО-а.

Твоја мајка

 

 

Извор: КМ Новине