НП „Отаџбина“: Вучић више покрао лажне сепаратистичке изборе него председничке априла

До уочи самих избора за сепаратистичку скупштину у Приштини није се знало да ли Срби са личним картама Републике Србије могу да гласају.

Документа за шиптарске квази-изборе


Договор је пао у троуглу Брисел-Приштина-Београд, јер је и Бриселу и Приштини јако стало да се Срби појаве на изборима и тиме легализују и легитимишу самопроглашену републику Косово. У оквиру тог договора напрасно се дозволило Марку Ђурићу да одрађује предизборну кампању «Српске листе». Пре тога је више од два месеца имао забрану да борави у јужној српској покрајини. На сам дан изобра он и високи комесар за избеглице Републике Србије су дириговали изборним процесом у Грачаници јер је један позивао мештане, а овај други интерно расељене, да гласају за «Српску листу».

Без обзира на сав брутални притисак диктаторског режима Александра Вучића на Србе који су уз упутство морали да гласају за његову «Српску листу», број изашлих Срба на изборе био је јако скроман. Још у петак је, нарочито на северу Косова и Метохије, добар део грађана напустио јужну српску покрајину за викенд.

На изборима није било никакве контроле, а у бирачким одборима су били искључиво чланови Српске напредне странке. Ако би се неко супротставио, он је на време «обрађен» од стране партијске полиције Српске напредне странке. Највећи посао имали су чланови бирачких одбора да без икакве контроле пуне бирачке кутије, па се тако дошло до позиције да је број изашлих Срба на председничким изборима у априлу 2017. године био 41.000 а на сепаратистичким 49.000. По овим резултатима, Срби боље слушају Хашима Тачија него Александра Вучића и више цене самопроглашену републику Косово него своју матичну државу Србију.

У свим српским општинама крало се негде више, негде мање, али у крађи гласова предњачи општина Зубин Поток. На председничким изборима у тој општини изашло је 2800 грађана. На изборима које је расписао Хашим Тачи изашло је 4800 гласача, што је скоро дупло више. У ту суму се не рачуна 300 гласова из села Чабре, јединог албанског села у тој општини. Разлог за овако бруталну крађу је пре свега страх Александра Вучића да ће га остале четири српске листе надмашити па се, и по цену ове бруке да Срби више воле лажну државу Косово од свеје Републике Србије, он није устезао од ове изборне пљачке. Додуше, и сам је признао да је број Срба који су гласали на председничким изборима, када се такође крало, био мањи од изашлих на изборе које је расписала сепаратистичка власт у Приштини. Он то објашњава, наводно, већом дисциплином Срба.

Поруке које су се чуле током предизборне кампање од чланова СНС са «Српске листе» јесу да ће они чувати преостале институције српске државе на Косову и Метохији и да неће дозволити да оне буду интегрисане у правно-економски стистем самопроглашене државе Косово. Оне које су већ предали Приштини, нису спомињали. Међутим, непосредно после избора Вучић је најавио нове преговоре са Приштином да би због «мира и стабилности» препустио преостале институције српске државе Приштини. У циљу тога је промена Устава где ће се брисати преамбула о Косову и Метохији. Ова промена Устава штити српског диктатора од кривичног дела националне издаје.

После сепаратистичких избора славило се и у Лепосавићу и у Косовској Митровици а да присутни нису знали шта славе. Народни покрет Срба са Косова и Метохије «Отаџбина» подсећа да су Албанци 12 година бојкотовали све изборе које је расписивала Република Србија, управо на препоруку земаља Запада. Данас Запад изричито тражи да Срби учествују на сепаратистичким изборима јер се тиме заокружује државност самопроглашене републике Косово.

PS

Народни покрет Срба са Косова и Метохије «Отаџбина» поздравља начин на који је Марко Ђурић одбрусио земљама Квинте. «Отаџбина» очекује од истог да покаже јунаштво и да бојкотује наредне сепаратистичке изборе. Такође очекује да Марко Ђурић убеди Александра Вучића да овај пристане да распише покрајинске и локалне изборе у организацији Републике Србије. Од тога Србе неће болети глава, а да ли ће Запад, то не треба да нас забрињава.

Косовска Митровица
13.06.2017. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“