Дно дна српских екумениста: Припадници содомитске антицркве прославили празник у Патријаршији

   
Ове године, Англиканска заједница Свете Марије у Србији имала је велику част да прослави празник Силаска Светог Духа на Апостоле у капели Светог Симеона Мироточивог у Патријаршији српској у Београду. -Овај догађај пружио је савршену прилику да заблагодаримо Господу на дуготрајним односима наше две државе, који су издржали бројна искушења, изјавио је у кратком обраћању Његова Екселенција Денис Киф, амбасадор Велике Британије у Србији. Овом приликом, са осећањем туге, верни су се помолили за жртве недавних терористичких напада у Лондону и Манчестеру.

Такође, ове године обележава се 180-годишњица британско-српских дипломатских односа у спомен на дан када је у Крагујевцу, 5. јуна 1837. године, Џорџ Лојд Хоџис, први британски конзул у Кнежевини Србији, предао службено пуномоћје кнезу Милошу. Током претходних 180 година, британско-српски односи су се развијали променљивом динамиком у политичкој, привредној, културној, образовној и духовној сфери. У том смислу, нарочито је значајан срадачан однос који постоји између Српске Православне Цркве и Англиканске Цркве, успостављен током Првог светског рата и настављен у годинама које су следиле. Његово Краљевско Височанство принц од  Велса посетио је Српску Патријаршију у марту 2016. године (фотогалерија, посета Патријаршији, посета манастиру Ковиљ), а Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј посетио је Велику Британију, у октобру исте године.

Евхаристијској служби, коју је предводио отац Робин Фокс, на којој је Његову Светост Српског Патријарха г. Иринеја представљао шеф Његовог кабинета ђакон Алексанадар Прашчевић, такође су присуствовали и Његова Екселенција амбасадор Канаде у Србије г. Филип Пинингтон и гђа Владана Богетић из Министарства спољних послава Републике Србије.

Извор: Борба за веру