Какав отац такав син! Може код екуменистичких епископа све, па и морална изопаченост-Митрополит Порфирије: Желимо да Ана наследи Вучића!

Какaв отац, такав син! Епископ бачки Иринеј Буловић је увек и свагда био уз људе на  власти, ма какви они били у политичком, верском и моралном смислу.  Његов духовни син, митрополит загребачки Порфирије Перић, иде корак испред, „усаглашава се“ и са потенцијалним кандидатима за власт, „за сваки случај“ пре него и ступе на позицију. Другосрбијанци су у чуду, гледајући како их либерали из редова српског (да ли?) епископата превазилазе. Може код екуменистичких епископа све, па и морална изопаченост, јер не „вире политичарима кроз прозор“ (ипак су то политичари!), великодушно опраштају и оправдавају све за шаку пара и власти.

Ана Брнабић (Фото: Ало)

Ана Брнабић (Фото: Ало)

 

Београд – На коктелу који је приређен пошто је нови председник Србије Александар Вучић положио заклетву у холу Дома Народне скупштине министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић добила је пуну подршку врха СПЦ за премијерску функцију, сазнаје „Ало”!

Према речима нашег извора са лица места, епископ загребачко-љубљански Порфирије (Перић), који је у Скупштину Србије дошао заједно са патријархом српским Иринејом, пришао је министраки Брнабић чим ју је угледао у маси, љубазно се поздравио са њом, а онда јој пренео поруку СПЦ.

„Владика Порфирије, који је сада и члан Синода СПЦ (црквене владе), пришао је министарки, ухватио је за обе руке и дословно јој рекао: „Ево и уживо да вам кажем, имате моју и пуну подршку Цркве да будете премијер, о вама мислимо све најбоље. Нико се томе не противи, заиста. Молим вас, немојте да верујете свакојаким гласинама.“ Она је била одушевљена његовим речима, што се могло видети по њеном изразу лица, и неколико пута му је поновила: „Хвала вам, владико, хвала вам пуно” „, открива наш извор.

Подсећања ради, и након што су неки медији пренели да се СПЦ противи предлогу да министарка Ана Брнабић буде изабрана за премијера зато што је припадница геј популације, Српска православна црква је одмах реаговала саопштењем, наводећи да то уопште није тачно.

„Српска православна црква, њен патријарх или било која друга званична установа или личност не мешају се у избор државних званичника“, писало је у саопштењу СПЦ.

Тада је наведено и да се СПЦ не бави приватним животом државних званичника, да не вири кроз туђе прозоре, те да је „неодговорно износити саблажњиве детаље или нечија лична искушења у медије и тако људе излагати потенцијалној опасности”.

Ана Брнабић је након тог саопштења изјавила да „има дубоко и искрено поштовање према институцији СПЦ”.

Данило љубио руку патријарху

На коктелу у Дому Народне Скупштине Данило Вучић, син новог председника Србије Александра Вучића, пришао је патријарху српском Иринеју како би се упознао са њим и пољубио му руку. Након што је патријарх чуо да је Данило син Александра Вучића, срдачно га је поздравио, рекавши да је леп и висок младић и да мало подсећа на свог оца, а потом га је благословио.

 

 

Извор: Агенције