Папа Франциско благосиљао укроусташе

Папа Франциско са Укроусташама

У среду, 24. маја, папа Франциско је у Ватикану примио припаднике украјинске војске који су учествовали у казненим операцијама против народа Донбаса – преноси УНН позивајући се на Амбасаду Украјине при Светој столици.

„Данас, у 19:00 у Катедрали Свете Софије, одржана је молитвена служба на којој су били назочни припадници Оружаних снага Украјине и учесници Међународног војног ходочашћа, међу којима и учесници пројекта „Победници“ – наводи се у саопштењу.

Одељење за штампу амбасаде је објавило и фотографије са сусрета папе са учесницима украјинских казнених операција у Донбасу.

„Победницима је аудијенција код папе уприличена у оквиру војног ходочашћа којег су организовали војни свештеници. Ходочасници су током аудијенције све време у рукама носили велике фотографије наших Хероја!…Папа је у обраћању украјинским војним ходочасницима рекао да се моли за мир у родној им Украјини!“ – пише новинар и украјински јавни радник Соломија Вивицка.

Напомена преводиоца: „Спутњик“ је пре седам дана објавио Ватикан стао на страну Руске цркве у Украјини. Обратите пажњу да ли ће пренети и горњу вест, о сусрету „папе Фрање“, како руски „Глас Америке“ тепа Франциску, са украјинским кољачима.

Изворни текст на руском: Папа Римский благословил украинских карателей — Новороссия
Превод на енглески: Оли Ричардсон
Извор: The Pope Blessed Ukrainian Punishers
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux