Славиша Ристић: Зашто Телеком и Влада Србије гурају косовске Србе да узимају косовска документа? KO ИМ ЈЕ ДОЗВОЛИО ДА НАМ МЕЊАЈУ ДРЖАВЉАНСТВО?

Посланик клуба „За спас Србије“ Славиша Ристић отворио је  тему која је у српски медијима потпуно прећутана – а то је приморавање косовских Срба да узму држављанство и личне карте „Републике Косово“ уколико желе да наставе да користе услуге Телекома Србије, односно њене новоосноване „ћерка“ фирме која ће пословати по „косовским законима“. На тај начин, Влада Србије се побринула да уколико Срби са Косова желе да користе мобилни телефон, мораће да изваде документа „Републике Косово“.

Београд – Посланици Скупштине Србије су постављали питања о резултатима рада министарске без портфеља, мигрантима, обећањима о помоћи Владе хашким оптуженицима.

У делу седнице за постављање посланичких питања, посланик из клуба Нова Србија – За спас Србије са КиМ Славиша Ристић тражио је објашњење од Владе и Канцеларије за КиМ у вези са споразумом о телекомуникацијама, наводећи да је Телеком регистровао ћерку фирму код “независног Косова” коме плаћа све дажбине.

Сви запослени у Телекому су, каже, морали да склапају нове уговоре о раду са том ћерком фирмом, а услов за то је био да се узму лична документа “независног Косова”.

“Као један од услова тражи се да извадимо лична документа независног Косова, а услов за личну карту је држављанство Косова. Ко им је дозолио да нам мењају држављанство?”, питао је Ристић.

Наводи и да корисници Телекомових услуга имају низ проблема јер не могу да плаћају путем телефона разне врсте услуга у Србији. Пробао сам да платим паркинг у Београду, добио сам поруку да ми ова услуга није дозвољена”, рекао је Ристић наводећи да на КиМ сада, нажалост имамо не српску већ албанску компанију.

Он је додао да се на челу ове компаније налази Зоран Милојевић Зеља, „самостални привредник  и СНС-ов познати експерт за локалне изборе и преваспитање неподобних бирача широм Србије“.

Извор: СРБски ФБРепортер