Стаматовић: Златиборци се колективно исељавају Вучићу под прозоре!

Чајетина, 18.5.2017 – Пошто државне распикуће из Владе очигледно имају намеру да нас натерају на колективно иселење да би златиборске природне ресурсе и нашу дедовину поклонили мистериозним арапским инвеститорима и њиховим пајтосима, „комплетним идиотима из врха власти у Београду“ – сутра долазимо у престоницу, ненародној Влади под прозоре, а позивамо и Београђане и све грађане Србије да нам се, у 14 сати, придруже пред Црквом светом Марка, одакле ћемо се спустити у Немањину – најавио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

Svesrpska narodna moba 1.5.2017

Чајетинци захтевају да представнике ове општине сутра приме надлежни за „случај гондола“ у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а сходно Закону о доступности информација од јавног значаја, упутили су и захтев Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре да представницима ове локалне самоуправе, омогући увид у комплетну документацију, приложену у случају издавања грађевинске дозволе за пројекат „Београд на води“, да би се уверили да ли је и његовог за тајновитог инвеститора  важила иста процедура за добијање грађевинске дозволе.

– Ми бранимо целу Србију, од Хоргоша до Драгаша, од покушаја класичне окупације и отимачине од стране мистериозних страних и домаћих тајкуна и квазиинвеститора. Сутра стајемо и на чело фронта против примене погубног Споразума о стабилизацији и придруживању са Европском унијом који се односи на дозволу странцима да, већ од 1. септембра, могу да купују нашу земљу, нашу дедовину и очевину! Ако бисмо то дозволили, постали бисмо земља беземљаша и зато – не дамо Вучићу да нас, под маглом „отварања европских поглавља“ дарује својим налогодавцима из Брисела – рекао је Милан Стаматовић.

На писарници зграде министарстава у Немањиној ће „заборавном“ Министарству грађевинарства бити уручен списак десетина килограма докумената која је, последњих година, ова локална самоуправа предала тој адреси ради добијања грађевинске дозволе за гондолу, а затим ће Министарству пољопривреде и животне средине бити предат званични приговор на покушај беспризорног отимања више од трећине територије општине Чајетина, под фирмом формирања „Парка природе“. Због саучесништва у овом „правном терору“ над „слободном територијом Златибора“, на портирници Владе Србије Чајетинци ће предати захтев за смену министарки Зоране Михајловић и Неле Кубуровић, и државних секретарки Стане Божовић и Александре Дамњановић, ако се утврди да “Београд на води“ и остали слични пројекти немају комплетну регуларну документацију.