КОМЕ СМЕТАЈУ ПЛАКАТЕ ЗА СВЕРОДИТЕЉСКИ ПРОТЕСТ: Док и једног детета у Србији ми треба да станемо иза њега да буде безбедно! (ВИДЕО)

„Они који нам трују децу и сатиру породице, сада нам скидају плакате за протест!!! На родитељима ће зубе сломити! Не знају на колику су силу намерили!!! Зато сложно, ПОРОДИЧНО, у недељу, у подне, Трг Републике, Београд!“ – порука је Удружења Ja volim i mamu i tatu, организатора СВЕРОДИТЕЉСКОГ ПРОТЕСТА.

***

Снежа Терзић из групе организатора СВЕРОДИТЕЉСКОГ ПРОТЕСТА јавила се уживо са терена, где се, на њено непријатно изненађење, неко веома потрудио да уклони плакате позива на протест у недељу 14.5.2017. у подне на Тргу Републике у Београду.

Она је обавестила све да су припреме за протест у завршници и нема „пуно времена да одговара на писане поруке“ које добија путем друштвених мрежа.

„Јуче сам са неким активистима провела време у лепљењу плаката, да обавестимо људе на одређеним локацијама о самом догађају. Међутим, пролазим од јутрос том локацијом и видим да се неко побринуо да све те плакате уклони. Ја не знам коме смета традиционална породица? Ја не знам коме сметају деца? Ја не знам коме сметају родитељи у овој Србији?

И… не могу да кажем да сам бесна, али сам поприлично разочарана потезима тих неких неверника, не знам како да их назовем…

Оно што је јако битно да вам кажем у овом тренутку је, да иако добијам савете од својих пријатеља да не говорим баш све што ми падне на памет, ја ћу морати да их разочарам све овом приликом, јер… ја другачије не могу. За разлику од многих у овој земљи ја говорим управо оно што мислим. И не само да имам право, него имам и обавезу да станем у одбрану своје деце и своје породице.
Овом приликом поздрављам све оне који и даље калкулишу да ли рећи, да ли не рећи, да ли доћи, да ли не доћи, да ли подржати…

Хиљаду пута сам већ поновила да ово није политички скуп и да нико од странака не стоји иза родитеља. Дакле, родитељи су преузели ствари у своје руке и идемо до краја. Значи, имамо се зашта борити! Нећемо дозволити свим оним припадницима антипородичног невладиног сектора да и даље утичу на измене закона, на дешавања у овој земљи. Конкретно, нећемо им дозволити да нам сатиру децу.
То што је министарство повукло пакете то је сипање воде родитељима у уши, зато што је госпођа Биљана Лајовић постављена за новог шефа тог стручног тима,  то је за мене шарена лажа… Госпођа која је на сва уста хвалила претходне пакете сада треба да прави неке нове пакете за нашу децу?!
Значи, поручујем данас, одавде – НЕ ДОЛАЗИ У ОБЗИР било каква сексуализација деце кроз српске школе! Српске школе треба да буду место које ће бити сигурно за нашу децу, јер ми децу са пуним поверењем препуштамо свим кадровима који раде у тим истим школама и очекујемо да ће заједно са нама радити НА ВАСПИТАЊУ наше деце, НЕ само на едукацији него и на васпитању наше деце.

Молим вас, родитељи, пријатељи, родитељство није услов да се ви појавите у недељу на Тргу. Појавите се – подржите ПОРОДИЦУ!
Верујем да многи нису свесни колико је ово важна ствар… Немојте чекати да нам мечка заигра пред вратима па да онда кажемо – могли смо да урадимо нешто.
Док има и једног детета у овој Србији ми морамо сви као један стајати у одбрану њихових права и слобода! Ми смо ти који треба да утремо стазу нашој деци да сутра за десет, двадесет година када они буду стварали своје породице, буду безбедни у својој земљи, јер им и Устав Републике Србије гарантује ту безбедност!

Идемо до краја! Србија нема деце за „бацање“! Ово је само почетак.
Антипородични сектор очигледно ради шта жели у нашим институцијама, али на мајкама ће сломити зубе! Ја сам научена да волим и чувам своје, а поштујем туђе! Нико не сме без знања и сагласности родитеља спровидити било шта над нашом децом!

Они који калкулишу са децом и размишљају да ли треба стати у одбрану ове приче, односно придружити се овој борби, треба да знају да ће се врло, врло брзо постидети. Не морам ја да им говорим шта треба да ураде, не морам ја да говорим да ли је то лепо или није, свако од нас када стане пред огледало и погледа себе у очи зна колико је добар, колико је лош, колико је леп, колико је ружан мислим у неком моралном смислу.
Нећу дуже да вас задржавам јер ме чека посао, плакате које сам ставила, као што рекох поскидане су, неко се баш онако потрудио, али добро, нека им служи на част.

Ја ћу вас поздравити и рећи само још једну ствар – КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ БОГ ПОМОГАО! У здравље и видимо се у недељу у 12 сати на Тргу Републике!

 

 

Извор: ФБ репортер