Милан Ружић: Од кога сад Вокер „ослобађа“ Косово?

Опет гледам Вилијема Вокера како долази на Косово! То је исто као да поново гледам како тргају крстове са наших цркава и убијају невине Србе, јер чим је он ту, верујем да се ништа боље од тога и не спрема. Говорио је о томе како има „неки нови пројекат“ уједињења свих Албанаца у циљу освајања Косова.

Ако ви господине Вокер, а „ви“ намерно пишем малим словом, јер велико не заслужујете, радите на њиховом уједињењу ради „ослобађања“ Косова, мени онда пар ствари ту није јасно. Од кога „ослобађате“ Косово, ако ви тврдите да је оно независна држава? Испада да уједињујете све Албанце да Косово „ослободе“ од самих себе! Тако то изгледа када неко слуша ваше резоновање и по њему закључује! А уколико мислите на „ослобађање“ Косова од Срба, а мислите, како га планирате „ослободити“ ако оно није окупирано? Дакле, прво бисмо ми морали окупирати Косово, за чим апсолутно нема разлога, јер – зашто бисмо окупирали своју територију? На Косову се налази један једини окупатор, а то су они који су над Србима вршили злочине! Ви ћете сад њима да помажете?! Чим помажете страну која силом жели нешто да учини, онда сте саучесник, а не доброчинитељ!

Не знам да ли је вама јасно, господине Вокер, да ви нисте Албанац? Исто тако, не знам да ли вам је јасно да се ваша каријера политичара некад мора завршити? Мада, искрено говорећи, ви никад нисте ни били политичар. Увек сте били онај неко ко служи за опањкавање Срба и ко ради на њихову штету, без икакве свести и осврта на то по коју цену, кога и са ким се уједињујете.

Морате знати и то, господине Вокер, да сте управо ви заслужни за то што је Србија бомбардована! Тада је бомбардовано и то исто Косово које сад „ослобађате“ и у том бомбардовању сте убијали и Албанце. Не треба никоме ваша помоћ да се неко посвађа, јер су ваши претходни резултати довели до тога да ми то можемо сами да закувамо кад год хоћемо, али не желимо, ако ни због чега другог, а оно у инат вама и вама сличнима који живите од туђе несреће!

Зашто не одете да ослободите Тексас? Тамо има и материјала и расположења за тако нешто. Зашто баш Косово? Зашто баш Срби? Морамо ли увек ми да трпимо туђе грешке и замисли? Јесмо ли ми Срби претплаћени на ту вашу злобу? Волео бих да знам чиме смо то заслужили?

Ваше „ослобађање“ Косова има исто толико смисла као када бих ја дошао у Америку, а политичког знања имам колико и ви, дакле – нимало, да ослободим Вајоминг, јер сматрам да је он окупиран, с тим да ја не бих много грешио! Ево, што дуже пишем, све више схватам да су ваши тамо радили исто што и ви на Косову. Прво је Вајоминг „ослобођен“ од Индијанаца, па су на њега полагале право Шпанија, Француска и Енглеска. Американци су ту територију добили споразумом са Енглезима, дакле, са народом чија то земља није била, већ су је на силу освојили! Заиста би неко могао посумњати у то да су САД симбол слободе, као што имате обичај да кажете. За мене су симбол страдања, најпре мог народа, а онда и оног чију сте земљу отели како бисте градили „земљу слободе“!

И не знам шта бих вам даље рекао, господине Вокеру, ако вам ово није довољно. Молио бих вас да прво себе „ослободите“ тих намера које се не могу реализовати без крви. Ако у томе не успете, постоје људи који се зову психијатри и који би знали шта треба учинити, па немојте да вас мрзи, већ скокните до једног за ваше и наше добро. Додао бих да ја вас, као хришћанин, не могу мрзети, већ ми је жао што постоји неко ко живи од мржње и туђе крви. За вас би било добро када бисте отишли да клекнете пред гробове силних Срба и Албанаца које је затро ваш претходни „пројекат“. Не бих вам ништа више саветовао, већ бих, када ви већ своје нећете, желео да признам један свој злочин, а то је да јесам крив за то што сам вас у овом тексту више пута назвао „господином“. Нисам могао већи злочин према тој речи и титули учинити трошивши је на вас, тј. на један конкретан доказ обрнутог смера Дарвинове теорије који је срамота за сваки ступањ еволуције. И знајте да ове речи, с обзиром на ваша недела и оно што заслужујете, нису увреде, већ комплименти.

*

Извор: Магацин