Сабрање јеретичко

 Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски господин Андреј присуствовао је, у недељу 07. априла 2017. године, „Екуменској молитви за прогоњене Хришћане“ у Коптској цркви у Бечу у пратњи јереја Филипа Милуновића.

Молитвени скуп је организован у коптском храму у Бечу, који је ова заједница, на челу са својим бискупом Анбом Габријелом, добила на поклон од Римокатоличке цркве.

По завршетку молитве, која је одржана под покровитељством Министарства спољних послова Аустрије, министар Себастијан Курц (Sebastian Kurz) одржао је говор против гоњења Хришћана и ширења мржње у свету.

Током молитве, Епископ Андреј је прочитао одељак из светог Јеванђеља по Јовану, а Надбискуп бечки, кардинал Кристоф Шенборн (Kardinal Christoph Schönborn), одржао је беседу, у којој се дотакао свог искуства и истакао да је лично упознао породице побијених мученика из Египта.

Поред министра и црквених великодостојника, молитви су присуствовали и верници, који су се заједно помолили за покој душе оних који су положили свој живот за веру, али и за напредак, мир и љубав у свету.

 
 
Извор: Борба за веру