ЗА МИЛИОН ЕВРА Арапи купили Власину

ZA MILION EVRA Arapi kupili Vlasinu

СУРДУЛИЦА / ВЛАСОТИНЦЕ – Али Абдула Мс ал Маки из Катара, потписивањем уговора у понедељак, постао је већински власник четири хотела у саставу предузећа “Европа” из Сурдулице, које је купио на лицитацији за миллион евра, објавила је агенција Тањуг.

Тиме је окончана приватизација хотела „Србија“ у Сурдулици, „Вилин Луг“ у Црној Трави, као и „Језеро“ и „Промаја“, на обали Власинског језера.

Али Албакир је, у име инвеститора Ал Макија, у изјави Тањугу рекао да ово није крај улагања у Србију.

„Ово је тек први пројекат и везан је за инвестирање у хотеле које желимо да подигнемо на ниво оних са три и четири звездице у наредне три или четири године. Надамо се и хотелу од пет звездица у будућности. Хотели су на језеру, што је здраво место, погодно за развој туризма, добро је и за спортисте из Србије и других земаља„, рекао је Али Албакир.

На јавном надметању је купљено 70 одсто акција, а по Закону о приватизацији, 30 одсто акцијског капитала биће бесплатно подељено радницима.

Он је изразио задовољство што је ово прва инвестиција из Катара која долази у Србију и позвао и друге своје сународнике да „искористе прилике у Србији“.

„Кад смо дошли, видели смо и пријатељски настројене грађане. Надамо се да ће много бизнисмена из Катара следити наш пример„, поручио је Албакир.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић је истакао важност ове приватизације за Србију.
„Власинско језеро је важан ресурс и ако се буде дешавало оно што инвеститори планирају тамо да раде, покренуће се замајац и то ће да привуче туристе„, рекао је Стевановић.

Иначе, осим троје запослених, сви радници овог предузећа су узели социјални програм у висини од 200 евра по години радног стажа.

ХУП „Европа“ је једно од последњих предузећа у процесу приватизације, а последње неуспешно јавно надметање за његову продају је било крајем 2015. године.

*

Извор: Југомедија