НОВАКОВИЋ: Кад је судбина нације у рукама полуписменог „гробара“- онда јој се црно пише…

toma_nikolic_prikljucen_na_aparateЈедног дана када се буде изучавала (са историјске дистанце) данашња српска политика и дипломатија- верујем је да ће скоро сви „потези“ ове наше, неприродне и „блудне“ владајуће политичке коалиције, коју чине разнолики „приучени“ политички фактори (као да су их сакупили из оног уклетог аутобуса, из филма „Ко то тамо пева“)- бити цитирани као пример како се не води унутрашња политика и спољна дипломатија једне земље, и да ће као „наубитачнији“ пример такве самоубилачке политике, бити изучаван лик и (не)дело Томислава Николића.

У ту сврху позабавимо се само овим његовим данашњим сусретом са шефом окупаторске мисије Еулекса Бернардом Борхартом.

Скоро све што је овај несрећни и неквалификовани (брзопотезно и „даљински“- факултетски „дообразовани“) дојучерашњи локални гробар и произвођач ракије из Бајчетине „одвалио“, управо је КОНТРАПРИМЕР једне одмерене и рационалне, али пре свега достојанствене, државничке политике…

Одмах на почетку, Николић илегална акта сепаратистичког ентитета у Приштини назива „законима“-  аутоматски тиме дајући легитимет  шиптарском сепаратистичко-терористичком ентитету на југу Србије, створеном на геноциду над српским народом, и на крађи наше националне територије….

Али оно што је најпогубније:

Чак и ако га то сам Борхарт то није ни питао- Николић на почетку сусрета изражава спремност да мења постојеће законске акте државе Србије- у циљу (претпостављам) јачања „државности“ илегалног сепаратистичког ентитета из Приштине).

Наравно да овде нема дилеме, да под „законским актима“, Николић мисли пре свега на важећи Устав државе Србије (на чије је чело он дошао лажним обећањима и изборним манипулацијама -сам је донедавно, веома „ватрено“, тврдио да су избори намештени, покрадени… да би се потом нагло ућутао- и „устоличио“ као шеф државе?).

Потом, он  иде и корак даље- залажући се за „трајно и праведно решење проблема“ Косова и Метохије- које ће он (како то јавно тврди) постићи „одлучним и отвореним преговорима“ са шиптарским сепаратистима!?

Ако знамо да је по том питању већ успостављен један неравноправан и подређен однос:

Србија „версус“- Сепаратисти, НАТО, Америка, ЕУ и предаторски Балкански суседи; Онда је апсолутно логично да ту у преговорима за Србију никада неће бити никаквог праведног решења- осим трајног: територијалног, политичког, економског, и пре свега културног „сакаћења“ наше нације и државе…

И све то у име неких имагинарних „евроинтеграција“?

 

Ипак, оно што је по мени скандалозно, и у суштини криминално, јесте следећа Николићева изјава: Да су легалне (још увек по важећем Уставу Србије)–   Српске државне институције на северу КиМ  „ПАРАЛЕЛНЕ“ !?

Оваква Николићева изјава нам помаже да разумемо његов, са почетка (ничим „изазван“) став- да је Србија спремна да (у циљу заокруживања илегалне шиптарске државности?) мења властите законске акте.

Овде је такође очигледно да су, у Николићевој глави, легалне српске државне институције на северу, већ постале „паралелне“ (читај илегалне), и да би се тако нешто „озаконило“ сада је потребно променити Устав Србије, као и низ других законски аката…

…И тиме озаконити последњи „ЧИН ИЗДАЈЕ“!?

———————————————————————-

Може бити да када је Радоје Домановић пре више од једног века писао „Вођу“, уместо Слепца на челу свог „изгубљеног“ народа, имао у виду једног Гробара.

Како год било, и онај тадашњи имагинарни слепац и овај данашњи „сурово реални“ гробар, воде наш Српски народ право у провалију.

 

НА КРАЈУ ПИТАЊЕ ЗА СВЕ НАС: Хоћемо ли дозволити да будемо сведоци властитог „укопа“?

26 март 2013, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

————————————–

 

РЕФЕРЕНЦЕ:

httphttp://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/1292578/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B0+%D0%B4%D0%BE+%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%98%D0%BD%D0%BE%D0%B3+%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D1%9A%D0%B0.html:// 

www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/302169/Nikolic-Ako-treba-promenicemo-i-zakone