Уз повике “Алаху акбар“ напали Србина у Косовској Митровици!

Пет маскираних особа напало је Србина Б. С. (31) у мултиетничком насељу Бошњачка махала у северном делу Косовске Митровице. Нападач узвикивао „Алаху-екбер“, каже повређени младић.

Бошњачка махала – Фото: архива, КМ Новине

Б. С. (31) физички су напала петорица маскираних нападача који су код себе имали палице, али и пиштољ.

„Било је то касно синоћ, након што су се догодили раније инциденти у Митровици за које нисам ни знао. Враћао сам се кући пошто живим у Бошњачкој махали и напала ме група од пет младића, по гласовима бих рекао да су имали око двадесетак година“, рекао је Б. С.

Повређени младић каже да је један од нападача потегао пиштољ на њега, а да су га остали тукли, ударали бејзбол палицама.

У инциденту је задобио повреду главе и руке и каже да су нападачи имали на главама фантомке.

„Ја сам успео да скинем фантомку једном од њих и препознао сам га, пошто га често виђам по Бошњачкој махали. Он је узвикивао „Алаху акбар“…, рекао је Б. С.

Повређеном младићу је помоћ указана у Клиничко-болничком центру у Косовској Митровици.

Трг који је понео име шиптарског терористе „Адема Јашарија“ у бошњачкој махали. након преаје моста, наводно „компромисно“ уклоњен.

Ово је други инцидент који се догодио синоћ у Косовској Митровици, претходно је у северном делу Косовске Митровице синоћ око 22 сата оштећено једно путничко возило.

На друштвеним мрежама појавила се информација да је група Албанаца дошла у северни део Митровице из правца Бошњачке махале, да су неки од њих имали палице, да су провоцирали Србе и користили каменице.

Извор: КМ Новине