Сукоб унутар „Српске листе“

 

Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“
Саопштење за јавност

Clanovi Pokreta socijalsista na plakatima koje su izlepile njihove kolege iz SNS-a1Пре неки дан у згради скупштине Косова и Метохије десио се вербални сукоб и свађа међу посланицима тзв. Српске листе самопроглашене републике Косово. Размењене су ружне речи, псовке, погрде а све је то забележила камера телевизије Приштина и такве сцене пренете су преко медија грађанима Косова и Метохије.

Речи које су се чуле биле су: издајници, лопови, продане душе итд. Иначе, сви посланици «Српске листе» положили су заклетву на устав самопроглашене републике Косово, да ће бранити њен територијални интегритет и суверенитет, а као посланици примају плату од сепаратистичке владе у Приштини.

Ова српска брука и срамота само показује размере катастрофалне националне и државне политике Александра Вучића према јужној српској покрајини.

Сукоб унутар Српске листе се наставља. Општине на северу Косова и Метохије преплављене су плакатима које лепе симпатизери и чланови СНС-а називајући своје колеге из исте листе издајницима иако су и једни и други на платном списку Хашима Тачија.

Свађа поприма и обележје сукоба између две политичке странке владајуће гарнитуре у Србији – Српске напредне странке и Покрета социјалиста. Покрет социјалиста, чији су чланови на овим плакатима представљени као издајници, за чланове СНС-а у свом саопштењу говоре да су силеџије и батинаши. Албанске политичке странке на Косову и Метохији слатко се смеју српским спорењима и поделама.

Иначе, председник Покрета социјалиста за КиМ Александар Јаблановић је био на функцији државног серкетара Министарстава за рад и социјалну политику са којег је поднео оставку јер је службено возило дао рођеном брату у којем је полиција, како су нас обавестили медији, пронашла дрогу. Исти медији су касније јавили да то није била дрога него нешто друго. До дана данашњег није разјашњено шта је било у колима. На кућу некадашњег државног секратара пре више месеци су бачене експлозивне направе, зато данас КПС полиција чува и породичну кућу његовог оца, иначе градоначелника Лепосавића, у Сочаници као и стан у Лепосавићу непрестано 24 часа. Јаблановићи сумњају да иза напада стоје Вучићеве криминалне структуре.

Разлог за сукоб је новац, који даје влада самопроглашене републике Косово и око којег се споре СНС и Покрет социјалиста. Ових дана је и право такмичење ко ће пре да региструје «Српску листу» као политичку странку, да ли Покрет социјалиста или СНС. Онај ко то први уради добиће од владе у Приштини позамашну своту новца.

Ово све показује на који приземан и примитиван ниво је Александар Вучић свео најважније српско национално питање, а то је питање Косова и Метохије.


Ево како изгледају чланови Покрета социјалиста на плакатима које су излепиле њихове колеге из Српске напредне странке

Clanovi Pokreta socijalsista na plakatima koje su izlepile njihove kolege iz SNS-a


Косовска Митровица
15.04.2017. године

Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

НП Отаџбина ЛОГО